Nyheter

14-12-21 Maratonligorna uppdaterade
Maratonligorna från när laget slogs ihop ifrån lokallagen Igelboda, Neglinge och Solsidan 2008 är nu uppdaterade med 2014 år säsong. Totalt blev det 7 säsonger i lag 1, som utan större konkurrens är det mest framgångsrika pojklaget i Saltsjöbadens IF med två semifinalplatser i S:t Erikscupen som tyngsta merit. Dessutom kom man trea i elitdivisionen. Utöver det kan nämnas att laget tagit sig till A-slutspel i samtliga 6 större internationella turneringar (Gothia Cup, Norway Cup och Dana Cup) som man ställt upp i. Under dessa år har laget skrapat ihop 19 turneringsvinster, där vinsten i den stora inomhusturneringen ST-cupen kanske smäller högst.

Till maratonligorna 

 
14-12-03 Vår hemsida slutas att uppdateras löpande
Denna hemsida som funnits i 11 år slutar att uppdateras den 31 december 2014. Uppdatering kommer att ske fortsättningsvis på www.saltisherr.se, med kalender med mera. Naturligtvis kommer vissa händelser finnas med i form av cuper som laget stället upp i på juniorsidan, Rimbocupen och Dana Cup.

Hemsidan kommer att finnas kvar med matchkommentarer, statistik, bilder och videoklipp. Maratontabellerna är de sista som kommer att uppdateras.

Det har varit en fantastisk tid med detta lag som nu övergår helt till seniorfotboll.

 

14-11-14 Intresserad av att spela inomhusserie?
Kjell Forsbom, tränare för P99 och tidigare A-lagstränare, har anmält Saltsjöbadens IF till en inomhusserie ute på Lidingö. Det är i huvudsak div 6 och div 7-lag på herrsidan.

Spelformen är 5-manna inomhus och matchtiden är 2 x 20 min. Vi kommer att spela på söndagar eftermiddag eller kväll och vi kommer spela två matcher åt gången. Serien startar troligtvis nästa söndag (23/11) och pågår fram till jul. Är ni intresserade så hör av er till Jens.

 
14-11-14 Priser vid årets avslutningsfest.
Förutom att Jens ska beskriva en kort resumé över pojkar 96 11-åriga resa genom S:t Erikscupen ska ett antal individuella priser delas ut. Då huvuddelen av truppen utgjorts av P96-spelare är övervägande priser för det laget. Dessa är följande:

A-laget
Årets skyttekung
Årets buse
Årets kämpe

P96
Årets träningsflit
Årets skyttekung
Årets rookie
Årets insats
Årets framsteg
Årets kamrat
Årets spelare

Lagkassan sponsrar med 100 kr per person så det kostar bara 50 kr att vara med på avslutningsfesten.
 
14-10-18 Bilder och video från Athletic-matchen.

Martin Stenbäck tog ett par bilder och filmade ett par sekvenser som han klippt ihop till en video. Både försvarsspel och anfallsspel finns med samt tre av målen, Jespers 1-0 (där man ser att linjedomaren vinkar) och vår briljanta start på andra halvlek där Wille gör 3-0 och Gustaf Ö 4-0.

 
14-10-14 Varför truppen avvaktas till onsdag.

Vi fick två tuffa skador i matchen mot Athtelic FC där både Hugo och Tom H är osäkra. Filip N i mål vet vi inte om han hinner bli frisk och Emils skada vet vi heller inget om. Därför avvaktas trupputtagningen till onsdag kväll. Alla spelare i truppen gör sig således beredda på att spela. Även de som inte var med mot Athletic.

Det kan även bli förändringar under torsdagen.  

 
14-10-12 Det blir Athletic FC på tisdag.

Nu har lottningen kommit och det blir Athletic FC som vi möter i kvartsfinalen. Det blir tufft och om vi skulle ta oss vidare till semifinal väntar vinnaren av Vasalund - IFK Tumba.  

 
14-10-11 Oklart vilka vi möter på tisdag.

Såväl AIK som Hammarby har tagit ett beslut på klubbnivå att inte deltaga i årets slutspel i S:t Erikscupen. Därmed möter inte vi 6:e placerade Hammarby i kvartsfinalen. Det framgår heller inte om Brommapojkarna, som också var förespråkare för att slutspelet skulle tas bort, kommer att delta eller inte.

Det är därför t o m oklart var vi kommer att spela. Just nu får vi utgå ifrån att vi är tredjerankade och spelar vår match kl 17:30 på tisdag på Spånga IP. Som det ser ut nu är våra motståndare Athletic FC.  

 
14-10-05 Vi räddade nytt kontrakt mot Gustavsberg.

Det blir fortsatt spel i div 5 nästa säsong efter att vi vunnit den sista matchen mot Gustavsberg. Detta efter en genuin laginsats, ett fantastiskt målvaktspel av Filip i första och två yttermittfältare som producerade framåt. Då vi hade 4-1 en timme in i matchen hade vi flera chanser att stänga den. Istället blev det en nagelbitare mot slutet men vi vann med 4-3.

Det märktes att vi var extra laddade inför denna match. Trots hård motvind i första fick Emil ett jätteläge redan efter ett par minuter då Hugo skarvade vidare Viktors inspel. Skottet gick dock över. Sedan kom en period då Gustavsberg tryckte på. De fick frisparkar, hörnor och inkast om vartannat och vi kämpade febrilt för att freda målet. Filip var i kanonform och gjorde 3-4 storstilade räddningar och ett par viktiga ingripanden. Vi ställde sedan om snabbt och David slog ut den till Emil som satte ett direktinlägg på pannan till Viktor och han dunkade dit den perfekt. Gustavsberg blev skärrade och strax därefter var det omvänd ordning då Viktors perfekta inspel till Emil som mötte ett tillslag och så var det 2-0. David hade sedan ett bra skott och Hugo kom igenom men sköt över. Bra energi på samtliga delar. Andra halvlek hann knappt börja innan Gustavsberg reducerade. Vi svarade på en gång med att göra 3-1 då Emil skar in och fick bollen till Viktor som mycket behärskat sköt in den vid stolpen. Av bara farten gjorde vi 4-1 då Fredrik (i sin överlägset bästa match hittills) gjorde sitt första mål för oss. Han mötte Emils frispark perfekt och skallade in den i nättaket. Gustavsberg var därefter håglösa och vi hade en mängd chanser att gå ifrån ytterligare. Tyvärr bjöds de in i matchen av domaren med en synnerligen billig straff. Återigen hade vi lägen att avgöra. Emil var fri men målvakten räddade, Viktor sköt ett bra skott och vi hade flera omställningslägen. Istället blev det ett nervpiller då Gustavsberg reducerade ytterligare en gång med en nick ribba och in. De fick aldrig någon stor chans att kvittera och sett över hela matchen var vi det bättre laget, även om vi ska vara mycket nöjda med ha 2-0 i halvtid. I en sådan här match ska man framhäva kollektivet vilket var den stora segermaskinen. Men utan Filips målvaktsspel i första och Emil och Viktors produktionsförmåga framåt hade det inte gått vägen. Nu blickar vi framåt mot nästa säsong där vi ska ta ett nytt kliv framåt med detta unga lag.    

 
14-09-28 Nu är all fokus på sista matchen efter förlusten mot Sickla.

Efter att vi inte haft flyt och förlorat med uddamålet de två sista matcherna har vi ändå en chans att fixa nytt kontrakt då övriga resultat gått vår väg.

I den extremt viktiga bortamatchen mot Sickla kom vi inte in i matchen överhuvudtaget den första kvarten. Detta resulterade i 0-1 efter ett missförstånd mellan Mathias och Filip i mål som den Saltisfostrade Hjalmar Thorsell utnyttjade. Vi skärpte till oss och skapade sedan en tilltrasslad situation där Sicklaspelare blockerade inte mindre än tre gånger. Det krävdes en gammal skyttekung för att spräcka nollan då Johan Böhm påpassligt utnyttjat ett läge och kvitteringen var ett faktum efter 25 minuter. Defensiven satte sig då Jojjo kom in och Mathias blev ytterback. Mathias kompenserade sig för kommunikationsmissen i början och var strålande matchen igenom. Helt enkelt vår bäste spelare. David tog tag i taktpinnen på mitten och gjorde en av sina bättre matcher men dessvärre fick Emil bryta matchen tidigt med ryggproblem och där förlorade vi en offensiv kraft. Filip i mål gjorde sedan en strålande räddning som medförde att halvtidsresultatet var 1-1. Sickla var tvingade att vinna matchen och kämpade frenetiskt. Domaren hade satt en hög nivå på närkampsspelet och tappade matchen. Inte för att det gynnade något lag speciellt extra men när Sickla gjorde 2-1 på ett fantastiskt skott hade han minst sagt kunna blåsa av för frispark i momentet innan. Vi försökte för allt vad tygen höll i det blåsiga vädret. David hade ett skott i stolpen och det var en del situationer som kunde resulterat men vi föll i denna prestigefulla match. Med tanke på nivån som domaren satte var det imponerande att lagen ändå höll huvudet kallt även om det hettade till mot slutet. Fredrik och Kenny gjorde pigga inhopp vilket lovar gott inför avslutande matchen mot Gustavsberg. En vinst där är ett måste. På det hela taget gjorde vi vad vi kunde om man bortser från de första 15 minuterna. William T gjorde nog sin bästa match i A-laget, vilket även gäller Philip O. Viktor sprang och sprang, skapade lägen men det ville sig inte denna afton. Låt oss nu ta den chans som vi fortfarande har och vinna den sista matchen.    

 
14-09-20 Bitter och blytung förlust hemma mot Atletico Nacka.

Efter att presterat stabilt försvarsspel i flera matcher tappade vi koncepterna i en av de viktigaste matcherna under hösten. Det slutade med en bitter 3-4 förlust då Atletico Nacka avgjorde med en minut kvar. Vi har fortfarande möjlighet att med egen kraft hänga kvar i div 5 men det är ett betydligt svårare läge.

Det finns en del att snacka om efter matchen mot Atletico Nacka. Det var inte fel på inställningen och jobbet som gjordes var kopiöst. Laget gjorde absolut det bästa med de spelare vi hade. Med en bättre matchcoachning och fingertoppskänsla hade det kunnat gå vägen. Med en domare, det är inte ofta man ska omnämna en sådan, som helt tappade kontrollen över matchen kunde det definitivt gått bättre. Nu ska vi inte skylla förlusten på domaren men mot slutet så dömde han ingenting i vår väg, vilket gav motståndarna den chans de behövde för att avgöra matchen istället för att döma enligt regelboken. Vi startade matchen piggt och det dröjde inte länge förrän våra fasta situationer resulterade då Hugos hörna ställde till det för målvakten och vi ledde med 1-0. Atletico hade en mycket bra speluppläggare och han skapade möjligheter för forwards men Filip var med på noterna. Vi gjorde dock två fatala misstag i backlinjen vilket resulterade i två baklängesmål. Kändes inte helt rättvist då vi varit ytterst nära två gånger om att ta ledningen. Vi kvitterade före paus då Emil frispelade Viktor som vände bort sin back och placerade in bollen. Andra halvlek började katastrofalt då vi återigen inte kommunicerade ordentligt och Atletico tog ledningen. Sedan blev det bättre och vi radade upp chanser samtidigt som motståndarna drog på sig väldigt många gula kort. Ett inspel från Viktor till Johan resulterade i straffspark. Emil satte den snyggt. Lite senare fick en spelare i Atletico sitt andra gula kort. Det var då domaren svängde om och sedan gick alla situationer till motståndarnas favör. Vi fick tre gula kort under sista kvarten. Ett då vi skulle haft straff (Otto blev fälld och fick gult kort) och ett då vi hade ett grymt kontringsläge (Hugo vann boll men sedan slängde sig en spelare som krockat med Philip). Sedan blundade rättskipare för en stämpling i ansiktet, ett tydligt könsord och ytterligare en straff då Viktor blev brutalt kapad. I matchens sista minut kommer Atletico upp. Ett filriktat inspel kommer till en spelare som får närmast felträff men bollen går stolpe-in. Maximal otur. Vad ska man säga om inte att bollen är rund. Atletico spelar för sin existens precis som vi med den skillnaden att de är ett kompisgäng medan vi är en förening med 1000 spelare, där våra framgångar avspeglar sig mot de årskullarna strax under senioråldern. Jojjo var grym idag, fasicken vilken spelare. Även på mitten lyckades Philip O och Hugo väldigt bra. Våra kantspringare Emil och Viktor var ständigt farliga och är våra mest produktiva spelare. Nu är det tre poäng mot Sickla som gäller.    

 
14-09-12 Fantastisk insats ur flera aspekter gav tre poäng borta mot FK Bromma med A-laget.

Bakom andra raka segern och andra raka nollan fanns en strålande spelmässig insats, en grym inställning då vi spelade med en man mindre sista trettio minuterna, ett sent avgörande och en rafflande slutminut. Att vi var värda segern rådde det inget tvivel om men bollen är rund och vi var bara en stolpe från att bara få en pinne från matchen.

Precis som i senaste matchen satte vi högsta fart från början. Skillnaden i denna match var att vi rullade boll betydligt bättre. FK Bromma backade hem och stängde ytor på den lilla planen och vi försökte öppna upp via snabba diagonala pass mot kanterna. Bromma hade inte mycket att komma med i första utan skapade endast två halvchanser som inte beredde Filip i mål några problem. Stabilt backspel satte stopp för Brommas kontringar. Vi hade en uppsjö med chanser att ta ledningen. Adrian var nära, så även David. Snygga spelkombinationer gav ett bra läge för Hugo men målvakten räddade. Sylvassa inspel från Viktor borde resulterat och när Per hittade fram till Viktor räknade vi in 1-0 men halvlobben gick strax utanför stolpen. Än närmre var Per när August störtade fram och frispelade lagkaptenen men målvakten tippade skottet i stolpen. En bra första halvlek men målen saknades. I andra gick vi på direkt och skapade lägen Per hade flera skottchanser men blev lite för ivrig, så även då han frispelades. Vi var farliga på de fasta situationerna och på en sådan ansåg domaren att Markus filmade varpå han fick sitt andra gula kort. Då återstod en halvtimme. Bromma fick lite mer energi men vi höll i taktpinnen och skapade flera bra lägen. Årsdebuterande Johan (oerhört kul att han kunde spela) var nära och ångmaskinen Viktor matade in fina bollar. När man började fundera på att det skulle bli mållöst kom ett instick från Viktor och där sprintade Emil fram och chippade in 1-0 med fem minuter kvar. Vilt jubel inte bara från bänken utan från ett gäng tillresta supportrar och spelare. Då blev det nervöst men vi fortsatte rulla boll och Emil lade fram den till Johan som var ytterst nära att stänga matchen. Istället fick Bromma en farlig frispark på tre minuters övertid (var domaren hittade dessa minuter är en gåta). Istället för skott lyfte de in den och nicken tog i stolpen innan vi kunde få iväg bollen och domaren blåste av matchen. Det hade varit oerhört snöpligt att få 1-1 då vi dominerat matchen fullständigt även då vi var decimerade. Det går att räkna upp samtliga spelare som gjorde lysande insatser. Det var första gången det inte var aktuellt med byten och två (Alex B och Kenny) fick inte ens hoppa in. De tre som hoppade in, Johan, Melker och Tom H (fick hoppa in som mittback) spelade lika bra som övriga. Fantastisk insats på alla håll och kanter. Nu har vi skapat oss ett bra läge inför derbyt mot Atletico Nacka. Vinner vi då är det mycket nära nytt kontrakt i div 5. 

 
14-09-06 Två 16-åringar bakom viktig A-lagsseger.

En mycket bra första halvlek av laget, med ett mål och en assist från Julle, och en straffräddning av Filip N i början av andra halvlek var tungan på vågen när en viktig seger togs hemma mot Lokomotiv Blackeberg. Därmed lämnade vi sistaplatsen i serien!

Vi startade med hög press och fick det där mentala övertaget som vi ville ha. Ett jätteläge skapades tidigt och Julle var helt fri men målvakten räddade. Strax därefter vann Per boll, spelade fram till Julle som direktskarvade fram till Emil och 1-0. Tid 7 minuter. Vilken start. Vi fortsatte trumma på och vann ofta boll högt. En grymt arbete av innermittfältarna Hugo, David och Per. Vi hittade också instick som rev upp sår i motståndarförsvaret. Julle hade ett friläge igen men missade. Han började misströsta men i mitten av halvleken fick han en fin boll av Viktor och dundrade in 2-0. Tyvärr fick han kliva av strax därefter med en förmodad sträckning. John klev in och tog jobbet däruppe. Lokomotiv skapade inte några klara chanser i första men hade en mängd farliga inläggsfrisparkar från deras lagkaptens känsliga högerfot men försvaret var på tårna och rensade undan dessa. Emil hade sedan ett friläge men målvakten räddade ånyo. Det såg bra ut i halvtid men Loket kom ut som ett nytt lag i andra och vi var inte riktigt på tårna. Vi blev tillbakapressade och till slut blev det straff. Filip N gjorde en kanonräddning nere vid stolpen och det var helt matchavgörande. Hade Loket fått kontakt där hade det blivit jobbigt. Istället blev det s k "hawaii-fotboll" med böljande spel fram och tillbaka. Vi hade otaligt många chanser att stänga matchen men Lokets målvakt var mycket bra. Emil var ytterst nära med ett bra skott och John hade ett lågt skott vid stolpen. Loket saknade heller inte chanser men mattades något på slutet och vi kunde bärga en viktig trepoängare. Det var mycket kul att två 16-åringar låg bakom segern med avgörande insatser. Ironiskt nog för Loket, som tränare Jens mött en massa gånger och alltid gjort mål på, var att sonen Emil gjorde mål direkt i sin debutmatch mot detta trevliga lag. Äpplen faller inte så långt ifrån träden. Men ska vi vara krassa så var det ett grymt lagjobb från samtliga med en bra mental inställning, som när en sliten och halvskadad Tom H (som spelat tuff match dagen innan) går in i andra halvlek med pondus och vinner mycket boll. Detta var en grymt skön och välbehövlig seger för oss. Nu blickar vi fram mot en viktig match borta mot FK Bromma på fredag. 

 
14-08-29 Underprestation innebar förlust för A-laget.

En riktigt svag inledning av matchen borta mot Handelskamraterna gjorde att vi kom i underläge och trots ett kämpande i andra halvlek lyckades vi inte ta oss i kapp. Nu behövs tre poäng i nästa match för att vi ska vara med i racet om att hänga kvar.

Vi inledde närmast förvirrat, utan rätt inställning och obefintligt snack. Handelskamraterna gjorde mål redan efter en minut då vi varit passiva både vid avslutet och returen som Filip tvingades lämna. Det blev dock bortdömt för offside men historien upprepade sig bara ett par minuter senare och då blev det mål. Inte kul för Filip som inte fick någon hjälp. Det kunde blivit fler mål om inte Filip var på tårna. Sakta jobbade vi oss in i matchen då vi gick över till 4-4-2 med hög press men vi hade inte rätt stöt på bollen. Dåliga mottag och extrem felprocent i passarna. Vi fick lite energi då Emil L ryckte in och sköt ett skott strax utanför. Trots att spelet inte stämde blev matchen jämn. Handelskamraterna orkade inte löpa lika mycket som vi. Julle krigade sig igenom och blev fri men målvakten räddade. Per kom igenom och sköt ett skott och Emil L hade ett bra skott som målvakten räddade. Vi fortsatte att arbeta utan att spela bra i andra men vi tog över matchen. Handelskamraterna satsade på kontringar och de gjorde mål på sin första målchans i andra. Dessförinnan hade Hugo ett skott strax över. Med en halvtimme kvar fick Handelskamraternas mittback sitt andra gula kort och vi blev en man mer. Vi flyttade upp ytterligare och spelade stundtals med fyra forwards. Emil L slog en perfekt boll till Julle (som var en av de som gjorde en bra match) och han rullade iskallt in 1-2. Nu hade vi läge och Julle gick igenom ett par spelare och blev fälld i straffområdet men domaren friade. Istället kontraslog Handelskamraterna och tamejtusan gjorde de mål igen. Vi kom tillbaka snabbt då Julle förlängde Viktors långa inkast och på målvaktsreturen slog Emil L in 2-3. Nu hade vi läge men slog bort allt för många pass och närmare än Emil L:s lobb som målvakten plockade ner kom vi inte. Istället gjorde Handelskamraterna 4-2 i slutskedet på frispark och man kan verkligen undra hur vår mur var uppställd i det läget. Nej, detta var en match då nästan inget fungerade och det var stor frustration. Vi kan inte gå in med en sådan inställning som vi hade i matchen. Det var inte alla som underpresterade men tillräckligt många för att de inte blev bra. Det var synd för här hade vi verkligen chansen att plocka tre poäng. Om man ska plocka något positivt från detta så var det att vi ändå var nära trots att vi inte spelade bra. Nu är vi i ett läge där vi måste i stort sett vinna fyra av de fem matcher som återstår. Möjligen kan det räcka med 3 vinster och en oavgjord. På med blåställen från minut ett i matcherna. 

 
14-08-29 Ett nyförvärv sent på hösten.

Vi har fått ett nyförvärv sent in på hösten. Det är August Berg som spelat fotboll i FC Djursholm under många år. August har kontakter i Saltsjöbaden och har tränat med oss i två veckor. Han har visat bra karaktär och kämpaglöd på träningarna. Vi ser fram emot att han spelar för oss. August kommer att spela med nummer 29 på ryggen.

 
14-08-23 Domarmiss och ineffektivitet innebar första förlusten på hösten för A-laget.

Trots en mycket bra genomförd första halvlek fick vi inte hål på Långholmen. I andra kom vi inte upp i samma nivå och Långholmen gjorde då två mål.

Vi tog tag i matchen direkt och skapade lägen. Vi vann mycket boll och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Efter knappa tio minuter snappade August upp en boll och skickade in den i straffområdet där Emil satte dit bollen. Linjedomaren ansåg att detta var offside trots att Emil var minst två meter på rätt sida när inspelet slogs. Att man missar sådant när man är ensam domare är förklarligt men inte med tredomarsystem. Lite senare hade Emil en frispark i nederkant av ribban men vi fick inte tag på returen. Långholmen hade en bra chans där deras skott ändrade riktning men Filip lyckades vända sig i luften och rädda. Viktor sköt sedan strax utanför i öppet läge men den stora chansen dök upp några minuter innan pausvilan. Ett fint inspel av David kom fram till Viktor men han missade läget fem meter från mål. Vi startade andra halvlek mycket svagt, vilket gjorde att Långholmen fick mentalt övertag. Efter c:a en kvart var vi tillbaka i nästan samma standard som i första och det var då som Långholmen kom igenom på en av deras långbollar och gjorde 1-0. Vi tryckte på men Långholmen försvarade sig bra. Per hade ett skott som styrdes av en back strax utanför stolpen. Tom C hade också ett skott som styrdes men målvakten räddade. Emil hade ett inlägg/skott mot bortre krysset men även där räddade målvakten snyggt. Vi flyttade upp mer folk och då blev det som det brukar. Med ett par minuter kvar kontrade Långholmen in 2-0 via deras skickliga forward på topp. Trots allt gör vi en bra match och en väldigt bra första halvlek. Lärdomen är att inte tappa momentum som vi gjorde i början av andra. Det var riktigt bra inställning hos grabbarna men kvalitén i anfallsspelet blev sämre ju längre matchen led. Sedan kan man ju förundras över hur olika bedömningar domarna gör. En spelare i Långholmen skrek till Tom C "Är du dum i huvudet, din jävla idiot!!". Huvuddomare och assisterande domare stod två meter från aktuell situation och spelaren fick sedan gult kort. Det är lite skillnad mot Christian Sorte som fick rött kort för att ha sagt "din lilla idiot" och sedan avstängning i två månader. Trots allt spelar vi bättre nu och har bra chans att knipa poäng mot Handelskamraterna nästa vecka.
 
14-08-14 Mycket viktig A-lagsseger borta mot Reymersholm.

Vi är inne i en positiv trend. Utan att få spelet att stämma borta mot Reymersholm vann vi till slut med 1-0 efter en kämpainsats på den lilla planen. Matchhjältar var målskytten David och målvakten John.

Vi fortsatte med samma spelsystem som i de två senaste matcherna. Det passade inte bra då vi inte riktigt var på tårna och att Reymersholm spelade på ett annat sätt än våra tidigare motståndare. Vi fick inget tryck uppåt, så vi gick till 4-4-2 efter drygt en kvart. Då hade Reymers haft fyra hörnor där det osade katt en gång och sedan ett mycket bra skott som John gjorde en fantastisk räddning på. Vi fick lite mer ordning efter det men hotade inte tillräckligt framåt. Jojjo hade en bra nick och Julle var igenom och förbi målvakten men en back räddade på mållinjen. I andra hade vi bättre koll och skapade en del halvchanser. Vi försökte hålla bollen på backen men det var inte helt lätt. Otto var ytterst nära att nicka in ledningsbollen men bara minuten senare genomför vi ett mycket fint anfall. Viktor kommer runt på kanten och spelar snett-inåt-bakåt till David som drar in bollen stensäkert i målvaktens högra hörn. Reymers fick lite mer fart efter det och chansade ju längre matchen led. Vi skulle fått ett mål till då Emil kom loss på kanten och spelade in till Viktor som slog in den. Linjedomaren tyckte dock att bollen var ute. De sista minuterna blev nervpirrande då Reymers tryckte på för allt vad de var värda. John gjorde ånyo en fin räddning och med knappa fem minuter kvar fick Reymers friläge. John räddade friläget snyggt och även returen men skadade sig i samband med det. Filip N fick hoppa in mellan stolparna de sista minuterna och vi fredade målet och tog en viktig trepoängare. Det var ett tag sen sist och nu har vi verkligen kontakt med lagen framför. Det var stora kämpainsatser ibland killarna när inte spelet stämde. Många felpassar och felbeslut men viljan fanns där, framför allt i andra halvlek. Nu ser vi framåt mot de matcher som är kvar. Vi har ett betydligt bättre utgångsläge nu än när hösten startade och framför allt ett bättre go i laget.
 
14-08-14 Fortsatt bra inställning gav 2-2 mot Boo FF.

Det verkar som att vi hittat en nivå som kan ge oss fler poäng än vi tog i våras. Vi följde upp 1-1 matchen mot Norrtull med att spela 2-2 mot topplaget Boo FF.

Matchen började lite avvaktande från båda lagen och den fick ingen karaktär förrän efter knappa kvarten då Hugo blev nedriven i straffområdet. Tom C tog straffen, målvakten räddade men på returen var Viktor först och stötte in ledningsbollen. Det fick fart på Boo som drev upp tempot. Vi fredade oss så gott vi kunde men det dröjde inte länge innan de kvitterade efter ett inlägg och nick i mål. Boo hade sedan ett visst spelövertag men vi gjorde ett par bra omställningar som kunde resulterat, bl a en bra nick av Julle. Vi hade ständiga farligheter på våra långa inkast. Strax före halvtid fick Boo ett psykologiskt viktigt mål då de satte en frisparksretur. Det kändes lite tungt även om det inte var helt orättvist. Andra halvlek började som den första där det inte hände speciellt mycket första kvarten. Sedan satte det fart. Boo:s snabbe forward var igenom två gånger men slog bollen utanför ramen. Hugo sköt ett skott som blockerades med misstänkt hands. Sedan kunde Otto nicka in kvitteringen på ett lång inkast från Jojjo. Boo hade sedan två bra lägen till ledningsmål, ett där John gjorde en bra räddning och ett där de nickade utanför i fritt läge. Jojjo kunde blivit matchhjälte med ett skruvat vänsterskott som träffade stolpen högt upp vid krysset. Boo svarade med ett stolpskott från nära håll men det blev inga mer mål i matchen. Vi ska vara oerhört nöjda med oavgjort och hur vi genomförde matchen. I våras blev det stryk med 0-6 och mot Norrtull blev det 0-5. Istället för 0-11 har vi spelat 3-3 och det beror på en betydligt bättre inställning hos samtliga spelare. Markus slog ett par "indianare" i första men gjorde sedan sin bästa halvlek denna säsong med oerhört viktiga ingripanden. Otto verkade vara överallt och lillebror Tom gjorde härliga raider. Hugo och Per spelade bredvid Tom på mitten och var grymma. Ja, egentligen var hela laget grymt och flera har nu förstått vad som krävs för att plocka poäng i serien. Om vi spelar som vi gjort de två senaste matcherna kan vi vinna mot vilket lag som helst i denna serie.
 
14-08-10 Bra höststart för A-laget.

En väl genomförd match borta mot Norrtulls SK gav 1-1 efter att motståndarna kvitterat med knappa 10 minuter kvar. Då vi förlorade med 0-5 hemma är detta naturligtvis ett fall framåt.

Laget var i stort sett P96-laget kryddat med John i mål och Otto ute. Efter en liten darrig inledning började vi spela boll och skapa chanser. Viktor var närmast redan efter 10 minuter på en fin genomskärare från Tom C. Brorsan Otto ville inte vara sämre och slog en fint snett-inåt-bakåt pass till Hugo som vände bort sin back och gav oss ledningen efter dryga 15 minuter. Frågan var hur vi sedan skulle stå upp mot detta fysiskt starka Norrtull. Vi gjorde det bra och vann mycket bollar på mitten. Vi hade bra chanser till att öka på till 2-0 men Norrtull saknade heller inte chanser. Vi bytte målvakt i halvtid så John skulle få spela ute. Filip gjorde det bra och stod för två fina räddningar. Alex T var ytterst nära med en volleyskott men detta blockerades med armen av en back utan åtgärd från domaren. Jojjo hade ett fräsande skott utanför stolpen och Hugo var fri men bollen gick strax utanför. Emil L var igenom men målvakten räddade. Returen räddades igen av målvakten då Tom C var framme. Med knappa 10 minuter kvar så kom kvitteringen som Filip var ytterst nära att rädda. Närmast segermål var Viktor som mötte Johns inlägg. Målvakten räddade och returen nickade Viktor utanför stolpen. Det mest glädjande var vårt försvarsspel matchen igenom. William T och Mathias var grymma centralt i backlinjen och Otto, Melker och August skötte ytterbackspositionerna förtjänstfullt. Hugo var vår bäste spelare idag och vann enormt på mitten tillsammans med Jojjo och Tom C. På kanten sprang Viktor som en furie, där även Samuel, Alex och John gjorde lyckade insatser. Emil L längst fram var mycket ensam men skapade oreda hos motståndarna. Emil Ö fick debutera i A-laget centralt och Gustav W fick också testa den positionen. Det här bådar gott inför fortsättningen av hösten.
 
14-07-27 Christian Sorte avstängd i två månader.

Tyvärr kan inte Christian Sorte spela med oss förrän fr o m den 1 oktober i höst då han har blivit avstängd i två månader för sin utvisning mot Norrtulls SK. Det var en mycket hård avstängning som förbundet tillämpade. Den baserades på vad en domare uppfattat men som ingen annan uppfattat och som Christian bestrider att han skulle gjort. Vi har överklagat till Svenska Fotbollsförbundet men de fastställde avstängningen. Detta är mycket tråkigt att det får gå till på ett sådant sätt. Inte nog med att vi tappar en spelare, så tappar pojkar 98 sin ledare på matcherna.

Vi får hjälpa Christian att hålla lågan uppe fram till den 1 oktober, då det trots allt är två seriematcher kvar i P18-19 + ett slutspel och en match i div 5.
 
14-06-29 Öppen sommarträning på måndagar kl 19:00-20:30.

För de som är hemma så är det en öppen sommarträning på måndagar kl 19:00-20:30. Det gäller A-lagspelare och ner till pojkar födda 1999. Träningen, som sannolikt är huvudsakligen tvåmål, leds av den mest rutinerade tränaren i Saltsjöbaden, Kjell Forsbom.
 
14-06-19 Så nära det var efter fin avslutande halvlek.

Efter en håglös inledning med passivt spel och ett par rejäla bjudningar ryckte vi upp oss och presterade en riktigt bra andra halvlek som ger positiva signaler inför höstsäsongen. Vi kan om vi vill! Det verkar som vi har svårt att spela styrande försvarsspel. Vi får inte den energin som laget behöver. Vår vana trogen släppte vi in motståndarnas första målchans efter 7-8 minuter, då kommunikation, vilja och position var helt satt ur spel. Det blev inte bättre då motståndarna skapade ytterligare lägen och även ökade på till 2-0 efter dryga kvarten, då det såg ut som om vi stod och tittade på. Några byten behövde göras och även positionsbyten samt en återgång till 4-4-2 för att få mer fart på spelet. Hanviken ökade på till 3-0 innan halvtid efter rejäl bjudning från vår sida men då hade vi fått mer energi. I andra halvlek satte vi fart och det dröjde inte länge innan det betalade sig. Otto, som flyttats upp på yttermittfältet krigade fram bollen till Emil som i sin tur vände bort sin försvarare och satte 1-3. Vi fick mycket energi av målet och vann mycket bollar. David var ytterst nära ytterligare en reducering på Jojjos fina inspel (föranleddes av mycket snyggt spel) men målvakten gjorde en kanonräddning. Emil frispelades men där räddade målvakten lite tursamt. Vi fick en reducering då Emil hittade in till Per (slet enormt matchen igenom) som mycket vackert sköt in 2-3 med dryga 20 kvar (också det med fint spel innan). Nu hade vi vittring och vann förvånansvärt många dueller. Vi vann även andra bollar och två gånger om hade vi bra tryck på skott utifrån som blockerades. Först fick David på en rökare och sedan var det Agges tur. Hanviken insåg att de höll på att tappa matchen och de kom upp i ett par anfall. John gjorde två fotparader på en minut innan vi fortsatte att skapa lägen. Julle, som hoppat in, hade ett fint inspel och ett bra skott. Vi satsade allt mer framåt och då går det som det brukar. En inläggsfrispark, tog till synes ovetandes på en spelare och rullade in över mållinjen förbi en ställd John med dryga 15 kvar. Vi gav oss inte och Julle fick fram bollen till Jojjo som sköt behärskat in 3-4 vid stolproten med c:a 5 minuter kvar. Hanviken, som noterat att vi bytt in en tjej i mål sista femton, såg sin chans att stänga matchen. De sköt ett mäktigt skott strax under ribban föga anande att det var Helena som var mellan stolparna. Hon kastade sig likt en panter och tippade bollen över ribban. De fick nog ett och annat att fundera på där. Vi hade ett blockat skott och en misstänkt hands vid straffområdslinjen som de närmaste lägen till kvittering men vi nådde inte ända fram. Det var dock en härlig karaktär i andra halvlek. De som byttes in gjorde alla det mycket bra och vad som var ännu bättre var att de som bytts ut och kom in igen lyfte sig flera klasser. Mycket sitter i huvudet och vi behöver ha med oss det under hösten för att plocka tillräckligt med poäng. Andra halvlek visade med eftertryck att vi har i div 5 att göra. Låt oss ta med oss den känslan över sommaren.
 
14-06-13 Uppförsbacke.

Det är ju som förgjort. Trots bra inställning och fantastisk start av matchen, en liten dipp kring halvtidspaus och en minst sagt tveksam domarinsats gjorde av vi åkte hem med 2-6 i baken. Bollen rullar verkligen inte vår väg men någon gång ska det vända. Det blev minst sagt en annorlunda uppladdning då tre spelare kom ytterst sent till samlingen. Sedan fick vi reda på att vi skulle spela på naturgräs där konstgrässkor inte var helt optimalt när det regnat en del. Vi bet ihop och med bra inställning tog vi tag i matchen med vår 4-5-1 uppställning. Comebackande Otto (varit i USA ett halvår) forsade fram på och passade in till Adrian som elegant vrickade in 1-0. Tid 3 minuter. Hugo dribblade sig igenom och kom fri men målvakten räddade snyggt. Tid 8 minuter. Hanviken stack emellan med ett friläge som Filip räddade briljant. David slår sedan in en frispark från långt håll i bortre krysset. Tid 15 minuter. Otto nickar Emils hörna bra men nicken räddas på mållinjen av backen. Tid 19 minuter. Adrian kommer runt på kanten och spelar bra snett bakåt till David med skottet blockeras av uppoffrande back. Vi hade satt spelet. Vi ledde med 2-0. Mot slutet av halvleken orkar vi inte riktigt med i försvarsspelet och faller lite väl djupt. Det utnyttjar Hanviken skoningslöst och gör först 1-2 med 10 kvar av första och sedan ett liknande mål med en genomskärare fem minuter senare. Hanviken hade ytterligare ett läge men där räddade Filip och backlinjen med uppoffrande spel. Fem minuter in på andra halvlek stod det 4-2 till Hanviken. Först efter straff som domaren ändrat sig på (dömde frispark först). Sedan halkade två spelare i samma sekvens och det fjärde målet kunde slås in enkelt. Vi rätade upp spelet och började få mer att säga till om. Hanviken tappade fart. Viktor var ytterst nära att nå före målvakten på en djupledsboll och Adrian hade ett bra volleyskott. Med c:a 10 minuter kvar avgörs matchen, eller ska vi säga att domaren gjorde det. Viktor blir besviken över ett feldömt inkast och skriker till. Domaren har inte gett något åt Hanviken som har haft många synpunkter under matchen. Detta renderar i Viktors andra gula kort och han blir utvisad. Vi går ner på tre backar och genomför ett snyggt anfall som avslutas med att John (idag utespelare) frispelas av Emil. John blir upphakad först i straffområdet, tar sig förbi och blir sedan fälld bakifrån. Domaren viftar avvärjande på en solklar straff!! Vi stannar upp. Hanviken kontrar och gör 5-2. Ridå. De hinner även med att göra 6-2 och sedan få en spelare utvisad efter att motståndare slagit till Mathias i ansiktet (den kunde rättskiparen inte missa att ta men det var så dags då). Vi gör alltså en bra insats och åker dit med 2-6. Hanvikens tränare tyckte de hade haft bra utdelning då spelet i övrigt var jämnt. Det är väl sådant som skiljer ett par års rutin men vi ska långt ifrån ge upp ännu. Vi har 11 matcher kvar att få ordning på det resultatmässiga. Och dagens match gav många positiva signaler, då man ska beakta att flera halkade runt p g a underlaget och ändå höll vi uppe spelet. Spelare som August och Mathias trivdes som fiskar i vattnet på detta underlag och det var härligt att se Otto tillbaka. Filip gjorde flera bra ingripanden och ordinarie målvakten John överraskade som utespelare. Det var bra krigande inne i mitten och Adrian spelade klokt längst fram. Det är också slående att vi fått en del röda kort på slutet. Totalt har vi fem röda kort nu på vårsäsongen och det är lite för mycket för att kunna hävda sig i längden.
 
14-06-07 Underprestation och dålig attityd håller inte.

Vi hade pratat innan om positivt och hjälpande snack. Spela bollen efter backen och försöka slå instick mellan deras backlinje. Så blev inte fallet. Det blir ju heller inte bättre då hela 18 spelare lämnat återbud, där 7 stycken var skador och sjukdom. Övriga återbud var helt enkelt att man prioriterat att göra andra saker. Tyvärr blir det en väldigt stor belastning på vissa spelare när andra inte kan ställa upp. Detta fick vi erfara då Viktor gick sönder efter 15 minuter och Emil efter 30 minuter. Dessa två har fått slita tungt de senaste veckorna. Då motståndarna, sin vana trogen, gjorde mål på sitt första anfall efter 7-8 minuter var det tungt. Det blev inte bättre när de gjorde mål på sitt andra anfall efter en kvart. Vi kan inte fortsätta att släppa in mål på varenda chans motståndarna skapar inledningsvis. Då kommer man i underläge. Vi försökte under en period men trots att motståndarna hade en utespelare i mål skapade vi inte en vass målchans under hela matchen. Vi matade långbollar som var döfödda mot Norrtulls starka försvar. De gjorde 3-0 efter en halvtimme och sedan blev Christian utvisad. Det fanns ingen väg tillbaka i matchen då vi var en man mindre och avbytarbänken var skadade. Tycker ändå att det var bra moral i andra halvlek. Norrtull satte två bollar till men Per fick också syna de röda kortet så vi var två man kort de sista 10-12 minuterna. Totalt sett var det en underprestation och vi måste ha bättre attityd. Vi kan inte fortsätta klaga på varandra. Det gagnar ingen. Det gagnar heller inte laget att man väljer att göra andra saker och meddelar sent att man gjort det valet. Det är inte lagkänsla överhuvudtaget. Vi är i brygga nu. Om inte alla tar sig i kragen kommer vi att ramla ur div 5. Något som i vart fall de som var med i dagens match inte vill (där en hel del hade bra attityd).
 
14-06-03 Artikel om Allbäck och Saltis i Lokaltidningen Mitt i.

Lokaltidningen Mitt i gjorde en intervju med Marcus efter att han spelat matchen mot Reymersholm och sedan drog på landslagssamling. Efter tränare Jens var med i denna intervju.

http://www.mitti.se/allback-gar-fran-zlatan-till-saltis/

 

14-05-31 Storförlust mot effektivt Boo FF.

Att förlora med 0-6 är odiskutabelt. Boo var det bättre laget men hade vi satt våra chanser i första halvlek, eller någon av dem, hade matchen nog blivit annorlunda. Vi var mer på tårna inledningsvis och hade ett par bra situationer i straffområdet. Efter knappa 10 minuter når Mathias Julle med en långboll och han är helt fri med målvakten som dock räddar. Fem minuter senare skjuter August ett stenhårt skott efter hörna som målvakten tippar i stolpen. På returen slår Adrian in bollen. Hur domarna tolkade detta som offside är en gåta. Istället kommer Boo upp i sin första farlighet och tamejtusan gör de 1-0. Då får de luft under vingarna och börjar spela bra fotboll. Vi står dock emot bra och matchen är jämn. Boo har en möjlighet att öka på ledningen men skottet går utanför. Tom C, var rivig i första halvlek, tog sig in i straffområdet efter en halvtimme och blev omkullsprungen. Straff. David slår den inte bättre än att målvakten räddade. Det var vår andra straffbom i år. Vi har ytterligare ett bra läge till kvittering men med två minuter kvar kommer Boo upp i en snabb omställning och deras högerback gör ett fantastiskt snyggt mål då han fintar bort tre spelare. Det kändes mycket tungt och tyngre skulle det bli då Boo även hinner med ytterligare ett mål då John släpper retur på ett skott. Att gå till halvtidsvila med 0-3 efter hur spelet sett ut i första var psykologiskt tungt. Resultatet präglade matchbilden i andra då Boo var kalla och väntade på sina omställningslägen, där vi blottade oss ganska kraftigt. Det rann iväg till 0-6 och det var slående att vi inte lyckades få in bollen. Tre helt öppna lägen utan att träffa mål säger det mesta. Dock var det ändå ganska bra inställning. August gjorde en mycket bra match och även Tom C var stark innan han skadade sig. Men för tusan, gör man inte mål i en sådan här match med så soklara chanser i första halvlek, så ska man inte vinna. Boo spelade den mest trevliga fotbollen hittills i år och är värdiga serieledare.
 
14-05-24 Sen kvittering mot Reymers när Allbäck spelade.

En perfekt start och hyfsat stabilt spel blev till ett drama där vi lyckades kvittera på slutet. Det tog knappa fem minuter in i matchen då Tom C vann en nickduell. Allbäck kunde hårt uppassad vackert volleylobba in ledningsbollen. Vi hade därefter mycket boll men hade inte rörelsen för att spela upp via mittfältet utan det blev mer långbollar. Vi hade flera lägen att utöka ledningen. Närmast var Allbäck som mötte Viktors inlägg men målvakten tippade den i stolpen. Returen sköt Wille vH hårfint över. Det kändes som att vi skulle kunna springa sönder motståndarna i andra. Men i stället kom en slumpboll där domaren dömde straff efter hands. Det var kvitterat. Då fick Reymers ny energi och hade flera farligheter. Tyvärr råkade vi ut för skador på Markus I, Arvid efter c:a en kvar och det blev lite oordning. Sedan skadade sig Christian med 20 kvar och strax därefter rann en motståndare igenom och satte 2-1. Samtidigt mönstade vi då äldsta anfallsparet i serien då tränare Jens fick hoppa in, då blev medelåldern 45 år på anfallarna. Vi gjorde vad vi kunde och började mata in bollar. Det var nära flera gånger. Emil blev fälld med 7-8 kvar och domaren blåste straff. Sedan ändrade han sig då linjedomaren hittat en offside. Sedan hade Tom C en dubbelchans då bollen räddades på mållinjen två gånger om. Till slut kom kvitteringen då Allbäck revs ner med två minuter kvar. Tränare Jens satte straffen till 2-2. Det var ett bra arbete men bollrullandet infann sig inte i matchen, delvis för att inte motståndarna tillät det. Bra karaktär att kämpa oss tillbaka men vi borde nog avgjort tidigare. Allbäck slet på bra uppe på topp och låg bakom båda målen framåt. Kul! Tom C och Tom H tillsammans med David var starka på mitten. William och Markus I utgjorde trots allt ett stabilt mittbackspar och Mathias kom in där bra efter Markus skada. De andra gjorde stabila insatser. Nu väntar ett derby borta mot serieledande Boo FF nästa helg. Det blir något att bita i.
 
14-05-18 Bollen studsade inte vår väg.

Fotboll är verkligen en intressant sport. När inte bollen studsar rätt kan ett stolpskott förvandlas till en storförlust. I matchen mot Handelskamraterna var det verkligen beviset för detta. Vi visste att vi mötte ett fysiskt starkt lag med långa spelare. Det gällde att ha tålamod och spela efter backen. Vi fick inte upp den intensitet vi behövde men samtidigt så stängde vi ytorna. Det var ganska chansfattigt i första halvlek men den stora chansen kom då Adrian rann igenom efter en knapp halvtimme. Han lyfte bollen förbi målvakten men den tog i insidan av stolpen. Returen sköt Per över. Istället tog motståndarna ledningen med två minuter kvar av första då ett skott tog i ryggen på en av våra spelare och helt ställde John i målet. Riktig otur. Vi bestämde oss för att dra upp tempot i andra då motståndarna bara hade en avbytare i värmen. Det lyckades inte då Handelskamraterna mestadels lyfte långt. Dessutom gjorde vi ett tidigt tvättäkta självmål och sedan en bjudning, så det stod 0-3 efter 10 minuter. 0-4 kom strax därefter och uppförsbacken var därför för brant. Vi hade två i virket och ett par farliga hörnor och inspel som inte resulterade. Handelskamraterna tog inte i mer än vad som behövdes och hade som sagt en bra procent i sina avslut. På det hela taget så var det precis som mot Gustavsberg, att vi tappade matchen kring halvtidsvilan. Nu är det bara att fokusera på nästa viktiga match mot Reymersholm.
 
14-05-13 Artikel på Fotbollsförbundets sida

http://www.stff.se/arkiv/2014/05/jubel-i-saltsjobaden-nar-far-och-son-blev-malgorare/

 

14-05-13 Vi krigade oss tillbaka och tog tre poäng!

Efter en mycket bra inledning på matchen med tidigt mål och övertygande spel i 25 minuter tappade vi initiativet och hamnade i underläge. Utan skönspel arbetade vi oss tillbaka och kunde till slut bärga en 3-2 seger. Matchen var speciell av den orsaken att tränaren mött Lokomotiv Blackeberg flertalet gånger på 2000-talet som spelare och trots tuffa matcher alltid lyckats avgå med seger. Nu blev det så igen.Vi startade mycket inspirerat att vann bollar tidigt upp i banan. Vi hade ett bra läge för första målet redan efter ett par minuter men ledningsmålet skulle in vänta på sig då Per lyfte fram bollen till Adrian som i sin tur lyfte bollen förbi målvakten. Då hade det gått 6-7 minuter. Vi fortsatte spela stabilt i backlinjen och skapa chanser framåt. Lokomotiv var minst sagt konfunderade. Men då inte 2-0 kom kunde Lokomotiv ta sig tillbaka in i matchen och de hade två mycket farliga frisparkar som inte resulterade. Även två bra andra skottlägen. Däremellan var vi nära på att göra vårt andra mål då Viktor höll sig framme. Med bara minuten kvar av första kom kvitteringen lite slumpartat, även om resultatet 1-1 var tämligen rättvist. Lokomotiv behövde inte många minuter på sig att göra 2-1 och även det var rättvist då de egentligen skulle haft straff. På frisparksvarianten gör de elegant 2-1 och vi var i brygga (vi hade redan två skadade på bänken och Viktor började halta ute på planen). Anförda av ett heroiskt kämpande mittfält med Per i spetsen gnetade vi oss tillbaka. Viktor fick utgå och strax därefter skadade sig Rasmus väldigt illa. Inhopparna gjorde bra ifrån sig och med 10 kvar kunde tidigare skadade Adrian styra in sitt andra mål (med axeln?) efter boll från Per. Detta kändes mycket bra men det skulle bli ändå bättre då David slog en lång frispark som Markus kom först på och stötte in 3-2 med fem kvar av ordinarie. Det blev ett enormt krigande på slutet då Lokomotiv satsade allt framåt och domaren lade till fem minuter (för Rasmus skada). Vi redde ut stormen och tog vår andra raka trepoängare. Härligt! En härlig laginsats där framför allt mittfältet med Per, David, Hugo, Tom C och Samuel (byttes sedan mot Osama) var tungan på vågen. Stabilt från backlinjen och frenetiskt arbetande forwards gjorde det hela till en trevlig måndagkväll. Nu väntar Handelskamraterna hemma på lördag.

 
14-05-03 Äntligen seger och stor dessutom!!

Efter hela 5-0 mot Bromma kan man ställa sig frågan hur smart Hugo Kjellman är. Att med någon minut kvar lämna över bollen till tränaren som får göra sitt första seriemål på 9 år garanterar fortsatt fortroende, minst sagt. Skämt åsido, bortsett från en tveksam inledning var det inte något snack. En bra inställning över hela banan gav en övertygande seger och den behövdes verkligen. Vi var inte på tårna inledningsvis och Bromma såg vassa ut på sina långbollar på kanterna. Ett synnerligen vackert mål ändrade förutsättningarna då Emil klackskarvade in 1-0 på Viktors inspel efter dryga 10 minuter. Det gav oss energi och vi började vi fler och fler bollar. Ett sådant exempel var när vi krigade hårt i eget straffområde och vann samtliga dueller och fick bort bollarna. Ett annat exempel är då Per fångar upp bollen efter hörna och slår ett inlägg som Tom C störtar fram på och nickar in stenhårt med 10 kvar av första. Vi hade därefter flera gyllene lägen för trean men den kom lite oväntat strax före paus då Wille vH:s skott letade sig in i mål. Nu handlade det om att klara anstormningen från Bromma i början på andra och det gick bra. Det regnade allt mer och det blev svårspelat. Vi hade flera chanser att stänga matchen helt. Jojjo var ytterst nära och Mathias sköt i ribban. Det var Wille vH:s dag då han med fem minuter kvar drog ner rullgardinen med ett välriktad skott invid stolpen. Då kunde tränaren hoppa in och få den där kortpassningen från Hugo och avancera inåt och skjuta strax utanför straffområdet. En rolig avslutning på en väl genomförd match där det är uppenbart att allt fler spelare har lärt sig varandra och sättet att spela seniorfotboll. Vi visste att vi skulle bli bättre och gör alla ett sådant jobb som idag blir vi svåra att möta då det flödar konstruktiv fotboll. Ett slående exempel är då William T får hoppa in efter att Mathias gjort en uppoffrande blockering av skott. William är sedan klockren matchen igenom. Samma gätter Tom C som först fick hoppa in som forward och sedan mittfält och gör det strålande trots att sjukdomen varit runt hörnet. Det är sådant som håller i längden att vi bara kan fylla på med fler och fler spelare som levererar. Det ser mycket, mycket ljust ut. Oj, vi får inte glömma John. Han har fått kriga då vi "spelat in oss" och fått kröka rygg många gånger. Nu fick han sin välförtjänta nolla.

 
14-04-30 Vi kommer allt närmare första vinsten.

Vi börjar allt mer klä i oss seniorspelkostymen. Nu var det återigen en hedersam förlust men spelmässigt och taktiskt tog vi ett steg framåt. Vi spelade disciplinerat i början och efter 10 minuter genomförde vi ett kanonanfall där Adrian blev helt fri men skottet gick utanför. Långholmen som inte haft ett anfall i matchen gjorde naturligtvis 1-0 minuten efter. Vi fortsatte spela bra och Adrian fiskade upp en boll från Per och kvitterade efter knappa 20 minuter. Bara att par minuter senare bet vi oss fast efter en hörna och Melker skickade in bollen som Samuel stötte in. Långholmen kom tillbaka och kvitterade efter en halvtimme. Det var inte många målchanser i denna match och halvtidsresultatet 2-2 kändes rättvist. Vi fortsatte spela bra i andra men skapade inte så många farligheter. Långholmen var mer distinkta då de fick sina chanser och kunde göra 3-2 efter 10 minuter. Vi satsade framåt allt mer och då öppnade sig situationer bakåt. Med 20 kvar kom 2-4 och med kvarten kvar blev David utvisad efter sitt andra gula kort. Vi försökte dock in i det sista att få liv i matchen. Synd igen med förlust men nu höll vi bättre över 90 minuter och vi kommer att hitta de där små momenten som gör att vi släpper in mindre antal mål. Vi gör tillräckligt många, men vi behöver snart börja plocka poäng så att inte uppförsbacken blir för lång. August var mycket bra i denna match och Viktor L gjorde sin bästa match hittills. Alla slet på bra matchen igenom. Kul med Samuels första seniormål. 

 
14-04-26 En ny A-lagsförlust trots bra insats.

Det är målen som räknas i fotboll. Det fick vi erfara mot Atletico Nacka. Vi ställde upp med juniorlaget och John i mål. Vi var inte på tårna inledningsvis och spelade stressat. Taktiken var att försöka springa sönder motståndarna så att de blev trötta. Atletico tog välförtjänt ledningen efter en kvart då de var först på en stolpretur. Vi spelade successivt bättre men 10 minuter senare var det dags igen och vi låg under med 2-0. Därefter tog vi över och spelade riktigt fin fotboll. Vi vann mycket på mitten och satte press på motståndarna. Viktor hade två bra lägen och Philips skott räddades av målvakten. Motståndarna började bli trötta. I början av andra vann Arvid en närkamp och Adrian kunde påpassligt slå in reduceringen. Då vaknade motståndarna till liv men vi var mycket bra försvarsmässigt så de skapade ingenting. Sedan malde vi på med fina uppspel och det kändes som att vi skulle kunna vända matchen. Den stora chansen fick vi med 20 minuter kvar då Philips skott tog på en hand och vi fick straff. Emil slog straffen stenhårt i ribban. Vi fortsatte att hålla initiativet men på en kontring men knappa kvarten kvar för Atletico 3-1 på Filip som bytt i halvtid mot John. Vi gjorde en ansats att komma tillbaka. Emil kom fri men målvakten räddade och Philip skulle haft en straff till då han blev fälld i friläge. Istället gjorde Atletico 4-1 på en tilltrasslad situation. Det var verkligen inte ett resultat som speglade matchbilden. En tung förlust men samtidigt glädjande att vi kunde komma tillbaka efter den tveksamma inledningen och prestera en bra och positiv fotboll. Vi kämpar verkligen och vi kommer att få resultaten vår väg så småningom. Jojjo var ånyo grym som mittfältare och som mittback. Mathias var också återigen kanonbra som mittback. William T hade det kämpigt i början men arbetade sig in i matchen och avslutade bra. Wille vH spelade positivt och hade flera fina intentionen. August och Melker krigade på. Mittfältarna Tom C och Tom H växeldrog som tuffa bollvinnare på mitten där Philip gjorde en riktigt bra match. Samuel gjorde A-lagsdebut och snurrade på bra. Emil och Viktor slet på kanterna men hade inte det där sista flytet. Adrian jobbade på längst fram och gjorde som sagt målet. Starkt. Arvid går från klarhet till klarhet. Vilken utvecklingskurva han har. Både John och Filip gjorde bra insatser och var chanslösa på målen. De hann även med varsin idioträddning. Vi behöver som sagt få med oss resultaten men det kommer med största sannolikhet.

 
14-04-22 Första poängen för A-laget.

Viktor gjorde mål redan efter 20 sekunder i matchen mot Sickla då han slog in Rasmus inspel. Det blev det enda målet som vi gjorde i denna match där nog någon till boll borde trillat in. Sickla lyckades kvittera i mitten av andra halvleken då vi missat i markeringen. Sett över hela matchen borde vi nog tagit en trepoängare men å andra sidan så infann sig inte spelet som det var tänkt. Det är bara att ta nya tag.

 
14-04-12 Förlust i A-lagspremiären.

Det började mycket bra i A-lagsmatchen borta mot Gustavsberg. Christian skarvade fram till Per som gjorde 1-0 efter bara 3 minuter. Christian, som varit i England i tre månader, gjorde ett mycket vackert 2-0 mål då han cykelsparkade in en skottretur från Jesper. Sedan tappade vi spelet eller Gustavsberg tog över allt mer. De gick till halvtidsvila med 4-2 efter två mål i slutet där vi samtidigt haft två skott i virket. Andra halvlek började inte bra och Gustavsberg rann ifrån till 7-2. Vi ryckte upp oss, konstigt nog efter att vi blivit en man mindre då August fått sitt andra gula kort. Emil nickade in 3-7 och sedan gjorde David 4-7 efter fin pass från Jesper. August gjorde en mycket bra match, så även Mathias på andra ytterbacken. Wille vH var också klockren i sitt yttermittfältsspel. Christian och Emil blixtrade till några gånger. Vi kan dock mycket, mycket bättre.
 
14-04-06 Äntligen blev det vinst för A-laget.

I det slutliga genrepet fick vi möta vårt bästa motstånd hittills, Tullinge TP. Det var en match i klart högre tempo än tidigare matcher och som innehöll mer tekniskt spel och tuffa kampmoment. Det bästa var att vi avgick med segern även om inte det ska vara avgörande i träningsmatcher men för oss var det viktigt. Vi hann inte mer än en minut in i matchen då David hittade fram till Per som sprintade loss och satte 1-0. Vi startade mycket bra och hade fint spel mot ett kvickt omställande lag med snabba spelare. Sett över hela halvleken var det rättvist även om Tullinge hade en stark period i mitten av halvleken medan vi hade början och slutet. Provspelande Jibrill hade ett skott i stolpen. Andra halvlek han knappt börja när Jibrill kom runt på kanten och skickade in bollen så att Emil kunde stöta in 2-0. Två mycket bra starter på halvlekarna. Återigen var vi trygga i vårt spel och Tullinge hotade inte medan vi skapade chanser. Men så sker det som oftast sker när man är "för trygg". Ett litet dåligt mottag och så blixtrade Tullinge till och 1-2 var ett faktum. Då tar de över matchen och skapar flera chanser. Vi har stora problem att freda målet och Filip är mycket bra. Då är det mer ologiskt när vi gör 3-1 även om det var snyggt då Philip O kortpassade fram till Per som distanssköt in målet. Vi rätade upp oss en del även om Tullinge hade kommandot. De kom mer in i matchen och med kvarten kvar fick de straff som såg tveksam ut. Reducering till 2-3 och av bara farten kvitterade de på en situation som var solklar straff men bollen rullade vidare till en spelare som kunde slå in bollen. Med 10 minuter kvar kändes resultatet ganska rättvist men vi fick med oss ett domslut vid 4-3 målet då Philip O nickade in bollen på Emils frispark. Sedan skarvade Philip fram Adrian som rundade målvakten och satte 5-3. Kul att Christian var tillbaka och många positiva spelarinsatser under matchen. Inte minst tog de seniora spelarna Per och David ett stort ansvar medan "juniorerna" visade att de minsann håller nivån.
 
14-04-05 Bra rent spelmässigt men för slarvigt emellanåt.

Efter 2-3 förlusten mot Pappas Pojkar fick vi se prov på hur ett ungt spelmässigt bättre lag inte sätter sina målchanser och sedan bjuder på en del gratislägen som motståndarna sätter obönhörligt. Vi rullade boll ordentligt och hade en trygghet i spelet inledningsvis. Vi var för ambitiösa att just rulla boll vilket straffades efter 20 minuter då en felpass på egen planhalva resulterade i ett baklängesmål. Vi spelade riktigt bra sista kvarten av första men närmare än Julles yttersida kom vi inte. I andra hade vi ett mer rakare spel. Emil var framme flera gånger om utan att få in bolluslingen. Även Per var igenom. Istället under en svagare period gjorde motståndarna två mål på slarviga uppspel från vår sida. Mot slutet var det närmast komiskt då både Tom H och Julle hade jättelägen från nära håll. Den sistnämnde revanscherade sig genom att göra två mål på slutet. Först ett distinkt skott efter pass från Per och sedan en vacker lobblyftning efter inspel av Wille vH. Det får ändå ses som en spelmässig framgång och städar vi bara undan bollen korrekt ska vi nog klara oss bra i femman.
 
14-03-30 Inställd match mot Tullinge TP FK.

Dagens match mot Tullinge måste ställas in då vi inte får ihop tillräckligt med spelare.

Det behöver poängteras igen att ni alla är tidiga att meddela vilka matcher ni inte kan för att underlätta planeringen. Att det blir sjukdomar och skador rår man inte över men vi borde kunna ha den marginalen med 25 spelare i truppen.
 
14-03-30 Vi vägde för lätt mot Stureby SK.

En bra första halvlek är det vi tar med oss från denna match med seniorlaget. Då stod det 1-1 med mersmak efter att Emil nickat in 1-0 på pass av Adrian. Vi hade flera lägen till mål. Sedan föll vi in allt mer i Sturebys sätt att spela fotboll och där var de starkare helt enkelt. Ett viss hopp tändes då Adrian kvitterade till 2-2 tio minuter in i andra halvlek men sista halvtimmen hade vi svårt att skapa ordentliga chanser. Vi ska nog få ihop det till seriestart

 
14-03-22 Vi spelar bara bättre och bättre i seniorlaget.

Från att ha visat hjärta och karaktär i de första matcherna där det gått framåt, visade vi nu även en bra kvalitet på spelet. I bortamatchen mot IFK Tumba, som har en stark målsättning att ta sig tillbaka till div 4, var vi det bättre laget under första halvlek men det stod bara 1-1. Vi startade inspirerat, tittade upp, gjorde de löpningar man ska göra, försökte hitta de bollar vi pratat om. Per var fri, Emil hade öppet läge, Jojjo var igenom. Istället tog Tumba lite överraskande ledningen. Viktor N kvitterade dock strax före halvtid då han snyggt styrde upp Davids frispark i krysset. Vi höll uppe spelet 10-15 minuter in på andra. Viktor N var nära att ge oss ledningen. Sedan tog orken slut och presspelet blev lite ihåligt. Tumba tog över med och var det starkare laget under 20-25 minuter där de också tog ledningen. Vi kom tillbaka mot slutet och Emil blev fälld. Davids straff räddades dock av målvakten i stolpen. Mycket bra match av laget där vi visar att vi verkligen står upp spelmässigt och fysiskt. Flera av spelarna har tappat mycket träning och när vi får upp den styrkan blir vi ännu bättre.

Det här lovar gott inför serien.
 
14-03-19 Inställd träning igen.

Trots att vi hade Nacka IP som reserv blev det för mycket snö för att det skulle kunna gå att träna. Vi får hoppas på att det går att träna nu på fredag.

P g a den uppkomna situation med ett sportlov då vi fick ställa in träningarna för att nästan inga var hemma och sedan två veckor då halva laget låg nedbäddad i sängen, följt av denna veckas snöfall är det oerhört viktigt att vi är många som tränar fram till seriestart. Planera för att gå på träningen, det går även om man har mycket i plugget eller mycket på jobbet. Kan jag komma varje gång så borde ni kunna det också. Ju fler som tränar, desto bättre blir vi.
 
14-03-17 Dagens träning inställd pga snö. Det blir träning på onsdag.

Snön har ställt till det så vi får inte träna idag. På onsdag säger väderprognosen nytt snöfall. Om det blir snö kommer vi att träna på Nacka IP istället.

 
14-03-16 Ett fall framåt för seniorfotbollen. 2-2 mot Preben BOIS.

Nio spelare var med från vår trupp i matchen mot Preben BOIS som för en vecka sedan spelade 2-2 mot Vasastan som vann vår Div 5-serie ifjol. Det var riktigt bra inställning från samtliga där Mathias överraskade som stark innermittfältare. Även Arvid visade sig nyttig med smart spel. Melker och August är seniora i sitt spel men det mest glädjande var William T:s och Tom H:s mittbacksspel som visade sig hålla för div 5. Matchen slutade 2-2 och som spelet var fördelat var det rättvist. Det här börjar se riktigt bra ut.

 
14-03-08 Nyförvärvet Hugo Kjellman dominant i matchen mot Västerhaninge.

Seniorlagets andra träningsmatch, borta mot Västerhaninge, slutade med förlust med 1-3. Nyförvärvet Hugo Kjellman var oerhört duktig som central mittfältare och med rätt spelare omkring sig kan det bli mycket intressant att följa Hugo. Det var f ö Hugo som gjorde lagets mål med ett kontrollerat volleyskott efter hörna. Ett annat nyförvärv, Mathias Karlsson, är briljant och kommer att bidra med mycket i det defensiva spelet. Melker Olsson, som tränar mest av alla, har varit mycket bra i de två seniormatcherna och är betydligt bättre i detta format mot vuxna spelare. Oerhört kul och spännande att följa fortsättningen på detta. Sedan är nog det klart att Filip Norrström är Saltsjöbadens bästa målvakt även bland seniorer, vilka räddningar han gjorde!

 
14-03-07 Vi spelar i svart sorgband under vårens seriematcher för att hedra Göran Tengqvist.

För två veckor sedan gick Göran Tengqvist hastigt bort. Göran var nere mot slutet av vår träningsmatch mot IFK Tumba den 15 februari då sonen Alex dömde matchen. Han undrade då hur Alex hade skött sig. Göran har varit min stora hjälp genom alla år fram till att Alex valde att sluta med fotbollen efter säsongen 2012. Göran har alltid ställt upp i ur och skur. Det finns inte ord att beskriva Görans insats. Alla bortamatcher och cuper inkl de stora cuperna som Aros, Gothia, Norway. Göran var den som bistod mig mest under arrangemanget Saltsjöbaden Light Cup och han står bakom 95% av alla foton här på hemsidan. Det finns otroligt mycket gott att säga om Göran. Det är en stor förlust att han är borta.

Cirkeln slöts också i samband med vår match mot IFK Tumba. Det faktum att Görans son dömde sina kompisar som han spelat med i så många år var en fantastisk upplevelse för mig personligen som satsat på spelar-, tränar- och domarutbilding. Göran har varit en drivande faktor för sina söner i dessa tre olika utbildningsdelar.

Vi kommer därför under vårens seriematcher spela med svart sorgband på vänsterarm för att hedra minnet av Göran.

Jens
 
14-03-06 Två nya spelare i truppen.

Vi växer och är nu 30 spelare i truppen om man räknar in de tre som ansluter i maj/juni från USA, efter ha varit borta ett år. Nya i laget är Alexander Tesfay, född 1995, som närmast kommer från Djurgårdens IF men är fostrad i Fisksätra IF. Dessutom har Hugo Kjellman, fostrad i Boo FF, fått smak på fotbollen igen efter ha pausat i 3 år. Ni är båda mycket välkomna till Saltsjöbadens IF och hoppas att ni kan bidra på ett positivt sätt.
 
14-03-01 Träningskläder beställs direkt på nätet.

Klubbshopen har nu flyttat ut på nätet och ni kan beställa direkt på Länna Sports hemsida vilket är länkat i menyn till höger. Kolla igenom sortimentet. Beställningen hämtas sedan ut ICA på Tippen (Saltsjöbadens Centrum). Matchtröjor beställs fortfarande via Jens.
 
14-02-24 Träning måndag och onsdag inställda.

För många återbud till träningarna gör att vi ställer in måndagsträningen och onsdagsträningen. Nästa träning är lördag 1 mars kl 12:00 på Saltis IP
 
14-02-22 Förlust i första seniormatchen.

Det var tuffa förutsättningar med många spelare borta och bara en avbytare. Örby var för starka och vann till slut med 6-1. Dock hade vi 1-1 med dryga 5 kvar av första och 1-3 med kvarten kvar. Mathias gjorde en kanonmatch som mittback. Även Melker på ytterbacken och Marwan på mittfältet gjorde starka insatser. Henok kom lite fel i början men spelade upp sig och hade bra pondus i duellerna.
 
14-02-22 Förlust i första seniormatchen.

Det var tuffa förutsättningar med många spelare borta och bara en avbytare. Örby var för starka och vann till slut med 6-1. Dock hade vi 1-1 med dryga 5 kvar av första och 1-3 med kvarten kvar. Mathias gjorde en kanonmatch som mittback. Även Melker på ytterbacken och Marwan på mittfältet gjorde starka insatser. Henok kom lite fel i början men spelade upp sig och hade bra pondus i duellerna.
 
14-02-05 Vi tränar på Saltsjöbadens IP på lördag.

Det är plusgrader och kommer fortsätta vara så. Snön kommer att töa bort från Saltsjöbadens IP som vi tränar där framöver med start nu på lördag kl 12:00.
 
14-01-31 Nacka IP stängt. Ingen träning lördag.

Kommunen stängde Nacka IP över helgen, så lördagsträningen är inställd. Det ska dock bli plusgrader så vi får hoppas att planen blir klar till måndagsträningen.
 
14-01-28 Träning onsdag i Tattbyhallen.

Det var kallt på måndagsträningen då det blåste och var -1 grad. Nu imorgon ska det blåsa mer och vara minst -5 grader. Vi tränar därför inomhus i Tattbyhallen.
 
14-01-27 Två spelare till i truppen.

Truppen har utökats med två spelare. Den ene är Osama Jowhar som spelade med oss 2010 och har valt att försöka ta en plats i laget. Den andre är en nyinflyttad kille från Växjö, Mathias Karlsson, som gjort ett starkt intryck på träningarna. Vi ser fram emot deras medverkan i laget detta år.
 
14-01-22 Nytt upplägg med A-laget.

Fr o m den 3 februari kommer vi att samträna med seniorerna. Upplägget inför säsongen är att Jens är tränare för både seniorer och juniorer. Föreningen gör därmed sin satsning att få ihop senior och juniorverksamheten. Stommen för detta är vår trupp så de flesta kommer att spela både junior och seniorfotboll i div 5 under 2014. Planeringen kring matcherna kommer att läggas mycket tid på så att vi inte sliter ut spelarna. Målsättningen är att göra det så bra som möjligt i både P18-19 elit och i div 5 Mellersta. Det finns goda förutsättningar för det. Var gränsen kommer att gå mellan vår trupp, seniorerna och den andra juniortruppen är svårt att svara på i dagsläget. Det får vårens träningar utvisa. Dock är vår trupp intakt på så vis och vi ska spela Gothia Cup och Dana Cup.
 
14-01-19 Måndagsträningen på Nacka IP inställd.

Vi tränar inte imorgon (måndag) på Nacka IP utan väntar med att gå ut till på lördag. Prognosen säger minst 5 minusgrader och flera är slitna efter helgens cup. Vi tränar på onsdag kl 20:30 i Tattby Sporthall som vanligt.
 
14-01-19 Summering inomhuscuperna.

Totalt sett nu när vi fick spela tre inomhusturneringar kan vi konstatera att vi vann två av dessa och gick till slutspel i den tredje. Det är ett strålande facit. Sett över dessa tre turneringar har Filips målvaktsspel varit en bidragande orsak till framgångarna, förutom den starka inställningen hos samtliga spelare som deltagit. Samuels utveckling inomhus har varit extremt positivt och även Marwan och Jesper som playmakers har varit ett lyckodrag. Bakom dessa har vi haft uppoffrande backspel främst genom William, Jojjo och Tom H. Tom C har vuxit till en gigant inomhus och har enkom varit den största överraskningen bland utespelarna. Viktor, Arvid, Christian och Julian har varit produktiva och arbetat hårt längst fram. Men sett över dessa tre turneringar har Emil varit den klart lysande stjärnan, utan att vid någon turnering utsedd som den bäste. Att göra 15 mål på 20 st inomhusmatcher där de flesta varit stenhårda är ett makalöst facit. Många viktiga och flera helt på egen hand. Den stora framgångsfaktorn är dock att vi har som himla kul tillsammans och att vi kämpar för varandra. Inställningen har helt enkelt varit på högsta nivå rakt igenom. På 20 matcher inomhus vann vi 12 st, spelade 5 oavgjorda och förlorade 3. Målskillnaden 43-20 talar sitt tydliga språk.

Det har varit otroligt kul att vara med om detta. Stort, stort, grabbar!
 
14-01-17 Nu börjar vi träna utomhus.

På måndag ska vi träna utomhus för första gången på Nacka IP. Nu har ju kylan slagit till så därför så är det följande som gäller vid träning utomhus:
- Vi tränar inte om det snöar eller har snöat nyligen
- Vi tränar inte om det är mer än -5 grader.

Vid tveksamheter så kan ni alltid kontrollera med Jens. Vid inställd träning skickas sms ut till alla.
 
14-01-11 Spelschemat till Rimbocupen den 18 januari.

Vi har vår första match kl 09:40. Vi har fått en tuff lottning. Vi börjar mot Bele/Barkarby FF. Dessa vet vi inget om men sedan väntar våra finalmotståndare från Trettondagscupen, Stuvsta IF. De lär vara revanschsugna. Därefter möter vi Markim/Orkesta som var en mycket tuff match i sista gruppspelsmatchen i Trettondagscupen. Filip räddade då en straff med 1 minut kvar och det blev lite tumultartat efteråt. De vill nog också ha revansch. Så det är två mycket tuffa matcher. Sedan möter vi Rimbo i sista matchen och de vet vi inte så mycket om, annat än att de är arrangörsförening. Spelschema:

09:40 SIF - Bele/Barkarby FF
11:20 Stuvsta IF - SIF
13:40 Markim/Orkesta IF - SIF
15:20 SIF - Rimbo IF

De två bästa går till slutspelsgruppspel som börjar kl 10:00 eller 10:40 den 19 januari.
 
14-01-01 Maratonligor och spelartrupp uppdaterade med 2013 års siffror.

Martonligorna är nu uppdaterade. Så även siffrorna i spelartruppen.