(Klicka på bilderna för större upplösning)

Första matchen i sanktan, 20:e april

Serieseger efter 4-1 i seriefinal, 29:e september

29/9 (H) – Enskede IK 2  4-1 (2-1)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Tom Hård af Segerstad), 2-1 Emil Lundström (straff), 3-1 Philip Olsson, 4-1 Alex Schreij (Simon Kidane).

Seriefinal med hög anspänning och redan i den första minuten gör vi 1-0 då Toms långboll förlängs i mål av Christian. Sedan var det bra spel med hög press och Enskede fick inte tid att vårda boll. De lyckades dock kvittera på en märklig situtation då de slår i väg en hög boll som med hjälp av regnet och den ojämna planen ställer Alex T i mål som gått ut en bit. Vi pressade på efter det och det var kalabalik framför mål ett par gånger. Värst var då Alex S, Simon och Henok bombarderade målet men skotten blockerades av backar och målvakt. Med 20 sekunder kvar av första fick vi straff. Den slog Emil in via händerna på målvakten. Det var psykologiskt viktigt för fortsättningen. Andra halvlek rivstartade där vi var ytterst nära att göra mål efter 10 sekunder. Enskede var strax därefter uppe i sitt enda anfall under andra halvlek och håll på att göra mål men Alex revanscherade sig. Philip O kunde strax därefter ge oss ledningen med 3-1 och när Alex S behärskat satte 4-1 efter underbart passningsspel var det inte längre något snack. Slutresultatet 4-1 var i underkant efter en mycket stark match ifrån grabbarnas sida. Seriesegern var därmed odiskutabel.

23/9 (B) – Boo FF 9  2-2 (1-1)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 2-2 Viktor Nilsson (Alex Schreij).

Förutsättningara var givna; minst en poäng skulle innebära att vi har seriesegern i våra egna händer, då vi möter Enskede 2 i sista matchen. Vi började starkast och Fredrik hade en nick i stolpen och sedan träffade Emil ribban. Dessutom en del bra chanser innan Viktor kämpade fram bollen till Christian som tunnlade målvakten till 1-0. Sedan kom Boo allt starkare in i matchen. Något onödigt kvitterade sedan vi misslyckats att rensa bort bollen. I andra halvlek var Boo det klart starkaste laget under de första 10 minuterna och de kunde rättvist ta ledningen. Vi flyttade fram och skapade ett bra tryck och samtidigt missade vi ånyo en massa chanser. Boo var inte ofarliga och kunde avgjort tillställningen om man varit lite kyligare då man erövrade boll. Vi hade ytterligare en stolpträff innan Viktor distinkt kunde kvittera efter skottretur från Alex. Detta mål var mycket viktigt. Nu räcker det med seger i sista matchen mot Enskede. Hade vi inte kvitterat hade vi varit tvungna att vinna med 4 mål, vilket är en mycket svår uppgift.

9/9 (H) – Hammarby IF 7  6-1 (3-0)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Alexander Tengqvist), 2-0 Viktor Nilsson (Christian Sorte), 3-0 Viktor Nilsson (Christian Sorte), 4-0 Emil Lundström (Joakim Wahl), 5-0 Henok Tesfu (Philip Olsson), 6-0 Joakim Wahl (Emil Lundström).

Det var lite kattens lek med råttan i denna match. Hammarby var en blandning av 97:or och 98:or och var mycket bra för sin ålder. Dock är det stor skillnad på fysiken och vi hade en mängd chanser innan vi fick in första bollen. Hammarbys målvakt var mycket duktig och höll nere siffrorna. Det var kul att se de fräcka killarna i HIF som hela tiden försökte spela fotboll. Viktor Nilsson var en riktig turbo denna match och det kan inte vara kul för en HIF-spelare att springa in i denna murbräcka. Viktor satte två kassar efter fint förarbete av Christian. Andra halvlek blev en transportsträcka och vi fick se tre mål och en mängd missade målchanser. Nu har vi dukat upp för en härlig seriefinal i sista omgången.

1/9 (H) – Enskede IK 3  3-0 (1-0)
Målen: 1-0 Marwan Nagash (Alex Schreij), 2-0 Alex Schreij (Christian Sorte), 3-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson).

Detta var 3:e matchen på mindre än en vecka för lag svart. Man rivstartade och hade flera fina lägen innan Marwan kunde förvalta en pass från Alex. Det var virkesträffar och minst 3 hands i straffområdet utan att domaren blåste. En taktisk förändring i början av andra resulterade i två snabba mål och så var matchen avgjord. Det verkar som om det kan bli en helt avgörande match i sista omgången mot Enskede IK 2. Då måste dock båda lagen vinna fram tills dess och det är inte snutet ur näsan.

30/8 (B) – Vendelsö IK 4  1-1 (0-1)
Målet: 1-1 Emil Lundström (Viktor Nilsson).

Så var det en sådan här match igen. Ett evigt hamrande mot ett kompakt försvar. Inte mindre en fem virkesträffar hade vi och en mängd chanser. Vendelsö tog ledningen efter lite ouppmärksamhet i försvarslinjen. Vi lyckads kriga oss tillbaka och Emil kunde lobbskjuta in den från långt håll i mitten av andra halvlek. Trots en flera chanser till 3 poäng lyckades vi inte avgöra. Laget spelade fin fotboll men då och då rullar inte bollen ens väg.

26/8 (H) – Hanviken SK 2  2-0 (1-0)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 2-0 Alex Schreij (Philip Olsson).

En stabil insats gav en säker seger men det var inte förrän vi gjorde 2-0 som vi kunde spela ut och då var det bara 7-8 minuter kvar av matchen. Det blev inga fler mål men 3 träffar i virket vittnar om att det kunde bli större siffror. Annars började Hanviken bra och skapade ett visst tryck. Ett par halvchanser lyckades vi avvärja men det kunde slutat med ett baklängesmål. Vi jobbade oss in i matchen på den svårspelade planen. Avsluten träffade inte mål förrän Emil slog till med ett långskott nära krysset. Andra halvlek var bättre och det var som förgjort emellanåt. Till slut kämpar Alex Schreij in 2-0. Efter det var det fina spelkombinationer. Emil sköt en frispark i stolpen, Lukas sköt en rökare i ribban och Christian hade en i stolpen. Vi kan bättre men återigen är det starkt att vinna när man inte lirar på topp (vilken man heller inte alltid kan).

9/6 (B) – Järla IF  1-1 (0-1)
Målet: 1-1 Christian Sorte (Viktor Nilsson).

Kvittering med matchens sista spark var det stora glädjeämnet i den stekheta solen. Efter att i 40 minuter spelat och hamrat på mot ett vilt kämpande Järla fick vi vår välförtjänta kvittering. Spelmässigt var det bra trots att Järla allt som oftast tog till alla medel för att få stopp på oss. De hade en duktig målvakt också och efter sitt ledningsmål kämpade alla febrilt. Några i vårt lag hade lite problem med humöret då bolluslingen inte ville in. Detta var en sådan match då fru fortuna inte var på vår sida och normalt hade det blivit förlust. En mycket starkt forcering på slutet gjorde att Viktor fick fram bollen till Christian som kunde kruta in kvitteringen. Det värsta var att Järlas målvakt inte var långt borta från att rädda. Han hade minuterna innan gjort en makalös räddning då han vände i luften på Emils skott i krysset. Det tråkiga i matchen var inte främst att vi ej lyckades vinna utan att vissa föräldrar i Järla inte uppträdde på en sportsligt sätt. Sådant får inte förekomma på denna nivån och tyvärr var det inte första gången det skedde med Järla.

2/6 (H) – Älta IF 2  4-1 (2-1)
Målen: 1-0 Christian Sorte (straff), 2-1 Lucas Johnsson (Philip Olsson), 3-1 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 4-1 Christian Sorte (Sebastian Bjers).

Stabil insats av hela laget, framförallt defensivt. Det var svårspelat på en hård och studsig Tattby BP. Älta krigade på bra och stod emot ett tag, i vart fall i första halvlek. Emils inlägg träffade en hand och Christian kunde slå in straffen. Därefter kom Älta upp i ett av få anfall och kvittera. Turligt nog fick vi ett ledningsmål innan halvlek då Lucas nickade in ett inlägg från Philip. Matchbilden var densamma under hela matchen där vi hade boll och sökte oss runt på kanterna. Skönspelet uteblev dock men ibland blixtrade vi till. Viktors inlägg träffade stolpe och målvakt innan Christian nickade in spiken. Sedan förlängde Christian en genomskärare av Sebastian till 4-1. Trots att det var svårt att få igång passningsspelet höll vi ihop laget bra och grabbarna blir allt mer samspelta. Alex i mål hade inte mycket att bestyra. Tom var grymt bra och resolut i varje situation.

20/5 (B) – Tyresö FF 5  3-4 (0-3)

Målen: 1-3 Alex Schreij (Viktor Nilsson), 2-3 Sebastian Bjers (Emil Lundström), 3-3 Christian Sorte (Tom Hård af Segerstad).

Det var närmast som förgjort i första halvlek. Flera bra möjligheter men en duktig Tyresö-målvakt stoppade allt. Tyresö satte sina tre första chanser och det hade varit typiskt om det även satt den fjärde men den gick strax utanför. Vi visste att vi kunde ta in underläget och som vi gjorde det. Andra halvlek var 20 sekunder gammal då Viktor bröt på mitten fram till Alex. Alex drog sin back och satte behärskat reduceringen. Flera bra lägen skapades och Tyresö var pressat. På en bra hörna mötte Sebastian perfekt med pannan och gjorde 2-3. Efter 8 minuter bröt Tom förtjänstfullt och Christian blev fri. Han satte bollen iskallt. Vi blev en aning försiktiga och Tyresö fick straff efter hands. Återigen i underläge. Vi spelade strålande fotboll och hamrade oss fast på anfallsplanhalva. Tyresö skulle enligt regelboken fått två röda kort i andra och vi borde fått straff. Första läget var då Tom kom först i en situation men Tyresö-spelare hoppade in med dobbarna före. Då fick Tyresö frispark och Tom fick bäras av planen. Andra läget var då Alex kom helt fri med målvakten och blev bryskt kapad bakifrån. Då fick vi frispark och Tyresö-spelaren fick gult kort. Med två minuter kvar styr en Tyresö-spelare bort en boll med handen utan åtgärd. Det gäller att ha marginalerna med sig ibland men trots allt en av de bästa halvlekarna laget presterat. Starkt att komma igen efter ett 3-målsunderläge.

12/5 (H) – Saltsjöbadens IF 1  5-1 (2-1)
Målen: 1-1 Emil Östblom, 2-1 Christian Sorte (Philip Ohlsson), 3-1 Philip Ohlsson (Christian Sorte), 4-1 Emil Lundström, 5-1 Henok Tesfu (Emil Östblom).

Det var en aning spända grabbar eftersom vi mötte Solsidans lag. Det blev ju inte riktigt ett svart-lag utan Igelboda-laget med två spelare från Neglinge. Alla kände varandra. Det blev en bra match där svart tog initiativet. Solsidans lag hade vassa kontringar och växte in i spelet allt eftersom. Ett bra aggressivt anfall gav utdelning för Solsidans lag på lagets första vassa målchans. Strax därefter blev den hands i offensivt straffområde men domaren valde att peka strax utanför straffområdslinjen. Det spelade ingen roll då Emil Ö drog in frisparken direkt i mål. Därefter kroknade Solsidan lite grand och spelövertaget var markant för svarts del. Philip O sköt och Christian cykelsparkade in returen till ledning 2-1 innan halvtid. I andra såg det än bättre ut i en match som bedrevs i högt tempo. Ett skolexempel på mål blev 3-1 då 6-7 passningar inom laget resulterade i öppet mål för Philip O. Sedan satte Emil L 4-1 ur minimal vinkel innan Henok skarvnickade in 5-1 på inlägg från Emil Ö. Bra passningspel trots en mycket svårspelad plan. Alla gjorde bra insatser i båda lagen.

2/5 (B) – Hammarby IF 6  11-1
Målskyttar: Christian Sorte 4, Alex Schreij 3, Sebastian Bjers 2, Viktor Nilsson, Emil Lundström
Målpassare: Emil Lundström 2, Christian Sorte, Alex Schreij, Joakim Wahl, Viktor Nilsson, Sebastian Bjers, Alexander Tengqvist.

Vi var det bättre laget. Inte mycket att orda om annat än att Sebastian satte två långskott och allmänt bra spel

28/4 (H) – Värmdö IF 5   3-0 (2-0)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Tobias Million), 2-0 Henok Tesfu (Christian Sorte), 3-0 Christian Sorte (Lucas Johnsson).

Mycket bra insats. Värmdö var starka och snabba men vi lät bollen göra jobbet. Vi rullade runt och Värmdö fick ägna sig åt kontringar då de fick "låna" bollen. Flera bra chanser skapades innan Tobias hittade Christian i djupled som rundade målvakten och lade in ledningsbollen. Strax därefter dundrade Henok in 2-0 via ribban efter en tilltrasslad situation vid en hörna. Halvleken avslutades med att Christian sköt i stolpen. Andra halvlek var ännu bättre där Marwan hade då och då show från sin backplats. Vi fick se ett vackert mål då Christian elegant lyfte in en fin pass från Lucas. Henok hade sedan ett skott i stolpen och en volleyrökare i ribban. Mycket bra insats av hela laget.

20/4 (B) – Gustavsbergs IK   3-1 (0-0)

Målen: 1-0 Viktor Nilsson (Philip Olsson), 2-0 Lucas Johnsson (Joakim Wahl), 3-0 Emil Lundström.

Lite trög start men vi tog initiativet. Gustabsverg var storvuxna men hängde inte med i vårt passningsspel. Flera bra möjligheter fanns i första halvlek men vi fick inte hål på nollan. Gustavsberg stack upp ibland och skapade ett par möjligheter. Andra halvlek hade bättre tryck och redan efter ett par minuter kunde vi ta ledningen då Philip O hittade ut till Viktor N som behärskat sköt in 1-0. Sedan blev det lite mer hawaii-spel eftersom Gustavsberg satsade på kvittering. Lucas fick en bra pass från Jojjo och så var 2-0 ett faktum. Därefter kunde vi kontrollera det hela. Emil L gjorde 3-0 på sin egen retur innan Gustavsberg fick en reducering då en frispark ändrade riktning vid muren. Bra start av laget.