Ersans pokal 2006-07

(klicka på bilderna för större upplösning)

GUUUUULLDD!!!

6/6 (N) – Bagarmossen BK   3-0 (2-0) - Final
Målen: 1-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 2-0 Philip Olsson (Emil Lundström), 3-0 Alex Schreij (Sebastian Bjers).

Killarna var rejält anspända och spelade lite krampaktigt inledningsvis. Bagarmossen kom runt på kanterna och spelade tufft. Vi tuffade till oss i närkamperna och började ta över. Emil hittar sedan fram till Christian som vänder bort sin back och sätter iskallt 1-0. Sedan får vi se en uppvisning av sällan skådat slag då Emil leker bort 4 man på kanten till sist spelar in till Philip som dundrar in 2-0. Philip var mycket stark även defensivt matchen igenom. Alla hade hög arbetskapacitet och Alex Schreij fick lön för mödan då han i början av andra halvlek kämpade in 3-0. Bagarmossen var inte ofarliga men vi hade en stark backlinje i Sebastian, Tom och Lucas. Sebastian gjorde en avgörande brytning vid ett jätteläge för Bagarmossen. Viktor och Joakim slet som bara under hela matchen och det var en synnerligen välförtjänt lagseger.

20/5 (N) – IFK Lidingö   6-2 (3-1) - semifinal

Målen: 1-1 Lucas Johnsson (Alex Schreij), 2-1 Philip Olsson (Emil Lundström), 3-1 Emil Lundström, 4-1 Philip Olsson, 5-1 Philip Olsson (Emil Lundström), 6-1 Christian Sorte (Viktor Nilsson).

Så är vi i final efter en underbar tillställning. Matchen spelades på en ojämn gräsplan med grabbarna bemästrade det verkligen. Efter ett tidigt baklängesmål kunde Lucas dundra in kvitteringen efter hörna. Sedan hittade Emil fram till Philip som hur säkert som helst satte 2-1. Det var svårspelat främst för innermittfältare och forwards. Vi hade många farliga hörnor och Emil lyckades med att slå en mycket vackert direkt i mål. Andra halvlek höll vi spelet uppe. Vi skapade en del lägen innan Philip smekte in en frispark ribba och in. Ett skolexempel! Strax därefter ökade samme kille på till 5-1 vid en hörna. Christian kom med i målprotokollet då han offrade sig på en djupledsboll från Viktor. Storstilad insats av samtliga. Nu väntar en spännande final, vilket grabbarna är väl värda.

22/4 (H) – Enebybergs IK   2-1 (0-1) - kvartsfinal

Målen: 1-1 Philip Olsson, 2-1 Joakim Wahl.

En verkligen underhållande match. Enebyberg var bra och fysiskt starka men det var vi som dominerade matchbilden. Avsluten var ofta för tama men Enebybergs målvakt var också bra. Första halvlek var strålande och trots det lyckades Enebyberg ta ledningen på en dubbelchans. Andra halvlek var mer som en press än riktigt skönspel. Chanserna radades upp. Ett bortdömt mål, en straffsituation och ett rungade skott i ribban. Med knappa två minuter kvar river Philip O åt sig bollen och sätter sitt friläge. Med tio sekunder kvar avgör Jojjo med en vänsterslägga upp i krysset. Ett strålande avslut på en strålande match.