10/4  2009

Gruppspel

- FC Järfälla  1-3 (0-1)
Målet: 1-3 Eric Weil (Emil Lundström)

Det var ett tveksamt lag som genomförde matchen. Det var många nya spelare, vi hade ju lånat in 4 st 97:or och Henok, som gjorde att vi inte fick igång något spel. Sedan var det lite sega ben och huvud. Allt eftersom blev det lite bättre och vi kunde komma mer rätt i positionerna. Henok var briljant som mittback och gick in ordentligt i alla situationer. Mycket modigt. En frisk fläkt i form av 97:an Eric Weil var en mycket positiv överraskning. Järfällas stora spelare blev för mycket och de rann iväg till 3-0 trots att vi egentligen var det spelskickligare laget men de hade betydlig mer avslut där Filip i mål agerade mycket bra. Vår reducering gjordes av just Eric som höll sig framme på returen av Emil L:s skott. Kul.

- Boo FF 3  1-1 (1-0)
Målet: 1-0 Gustaf Östblom (Marwan Ibrahim).

Boo var ett spelande lag men nu var vi mer på tårna. Vi spelade riktigt bra rakt igenom hela matchen och radade upp chanser. Det tog ett tag innan Gustaf sköt in 1-0 efter en längre press från vår sida där Arvid och Emil L varit nära flera gånger om. Under första halvlek var Boo knappt på vår planhalva. Andra halvlek var lika bra och det var en gåta att inte bollen ville in. Arvid rev sitt hår och man unnade honom ett mål med allt slit han lade ner. Boo kom upp på en kontring men Filip gjorde en fin räddning. Sedan hade Gustaf ett solonummer av sällan skådat slag då han dribblade av fem man men avslutet gick tyvärr mitt på målvakten. Istället slog Boo till och kvitterade på sitt andra anfall i matchen. Med fyra minuter kvar blev Emil L nergjord och typiskt nog slog han straffen i insidan av stolpen. Vi skulle haft ytterligare en straff minuten senare men det var för mycket begärt. Tobbe hade som vanligt galanta raider på högerkanten.

- IF Brommapojkarna 4  2-0 (1-0)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Arvid Myrenfors), 2-0 Tobias Million (straff)

Om förra matchen var överlägsen så var denne strået vassare. Vi parkerade i motståndarnas straffområde men bolluslingen ville bara inte in. BP:s målvakt var duktig men kunde inte stoppa ett vackert mål då Emil Ö hittade Arvid som vände bort sin försvarare och serverade Emil L bollen på ett silverfat. Som matchen var så var det inte avgjort förrän 2:a målet kom. Eric W var igenom men målvakten räddade. Returen nickade Eric mot mål men den rensades på mållinjen. Arvid hade flera fräsande skott och Emil L hade 3 härliga skott som målvakten fixade. Mitt i pressen kommer BP i en jättekontring i alla antecknade kvittering men Filip gjorde en hårresande dubbelräddning. Emil L blev sedan fälld och vi fick en straff igen. Denna gång tog Tobbe den och 2-0 var ett faktum. Kul att se laget gå framåt under matchen.

Summering:

Det gäller att hitta balans i ett lag. Första matchen var det många nya positioner och tre spelare som inte tidigare spelat 11-mannna. Det blev bättre och bättre. Det bådar gott inför framtiden med att fyra från 97-laget fick spela. Filip är grym i målet och kan bli hur bra som helst. Eric var den som lyste mest av utespelarna men både Jesper och Sami tog för sig allt mer. Den spelare som gick mest framåt denna turnering var Gustaf som mittmittfältare. Han gick in rätt i de flesta situationerna och utmanade bra hela tiden. Turneringens spelare var tvivelsutan vår egen 97:a. Tobbe är fullständigt lysande som högerback. Det är en fröjd att se honom spela och lura bort forwards och mittfältare upp på läktaren. Finns det en bättre 97:a som ytterback i Stockholm?