Umbro/Intersportcupen

4-5/4  2009

Gruppspel (4/5)

- IFK Haninge  12-1 (3-1)
Målen: 1-0 Emil Lundström, 2-1 Joakim Wahl (Emil Lundström), 3-1 Emil Lundström (Viktor Nilsson), 4-1 Joakim Wahl (Emil Lundström), 5-1 Arvid Myrenfors (Marwan Ibrahim), 6-1 Viktor Nilsson (Arvid Myrenfors), 7-1 Emil Lundström, 8-1 Gustaf Östblom, 9-1 Viktor Nilsson, 10-1 Emil Lundström (Sebastian Bjers), 11-1 Emil Östblom (Viktor Nilsson), 12-1 Viktor Nilsson (Arvid Myrenfors).

Det blev ett rekord då Emil L snodde bollen av en försvarare och satte 1-0 efter endast 17 sekunder. Vi slappnade lite av och Haninge kunde kvittera efter 8 minuter. Vi tog tag i händelserna och Jojjo kunde vackert skjuta in 2-1 efter en kvart. Emil L förvaltade sedan ett inlägg från Viktor strax före paus. Endast 3 minuter in på andra gjorde Jojjo 4-1 och Haninge var ett slaget lag. Det var spel mot ett mål och stannade vid 12-1, vilket inte är bra för något lag.

- Bagarmossen BK 3-4 (1-2)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson), 2-4 Emil Lundström (Joakim Wahl), 3-4 Emil Lundström (Arvid Myrenfors)

Enkel matematik. För oss räckte det med oavgjort för att vinna gruppen. Vi började lite trevande på gruset och Bagarmossens taktik var solklar och effektiv med snabba stora spelare på topp. Emil L fick ner ett inlägg från Viktor och vann en närkamp innan han satte bollen i nättaket. Bagarmossen kom sedan igenom och dundrade bollen i underkant av ribban och ut. Därefter gjorde inlånade 97-målvakten, Filip Norrström ett fint ingripande då Bagarmossen var igenom ytterligare en gång. Han hade dock ingen chans på ett kanonskott strax därefter. Minuten senare kom nästa rökare från Bagarmossen som också var otagbart. Vi gjorde några justeringar, bl a sattes Lucas ner som siste man och det blev mer ordning. Vi hade flera kvitteringslägen innan paus men bollen ville inte in. Andra halvlek spelade vi bra rakt igenom men då blir det som oftast farliga kontringar. På en sådan gjorde Bagarmossen 3-1. Vi skapade läge på läge utan att bollen ville in men å andra sidan tog vi inte tillräckligt många avslut. Bagarmossen fick straff med fem minuter kvar och då var det rullgardinen ner, eller? Nja, Jojjo tog ett skott minuten senare där Emil L höll sig framme och satte returen. Med 2 minuter kvar kom ett av otaliga briljanta inlägg från Viktor som Arvid styrde vidare till Emil L och 3-4. Vi fick ingen riktig kvitteringschans. Denna match förlorade vi på tveksam inställning under första delen av första halvlek. Vi ryckte upp oss och spelade bra, vilket är nog så gott. Havla laget ger alltid sitt yttersta. Flera behöver dock ge några procent till för att det ska fungera mot lag som Bagarmossen.

Slutspel (5/4)

- Ekerö IK  3-0 (1-0)  - Kvartsfinal
Målen: 1-0 Arvid Myrenfors (Christopher Wärulf), 2-0 Emil Lundström (William Thorwaldson), 3-0 William Thorwaldson (Simon Kidane).

Eftersom vi kom tvåa i gruppen mötte vi en gruppetta, Ekerö IK. Nu var grabbarna taggade och hade spring i benen. Vi gav inte Ekerö någon chans och Filip i mål hade ett skott att bestyra på hela matchen men det var å andra sidan en bra räddning. Annars var det spel mot ett mål och totalfotboll från backlinjen och framåt. Så fort det fanns tendens till anfall så avstyrde backlinjen eller mittfältet det. Arvid satte 1-0 med ett lobbskott som var mycket vackert ur liten vinkel, fint framspelad av Stoffis. Vi radade upp chanser utan att få in bollen så det var ovisst fram till att Emil L slog till från ännu sämre vinkel och ännu längre ifrån med knappa 10 minuter kvar. Eftersom vi gjort två snygga mål så ville inte William vara sämre. Efter tillbakaspel från Simon klippte han till med sträckt vrist och bollen for in som en projektil i nätet. Mycket bra och kontrollerade match. Man kan inte sluta förvånas över det bländade ytterbacksspel som Tobbe visar upp.

- Tyresö FF  3-0 (1-0)  - Semifinal
Målen: 1-0 Arvid Myrenfors (Marwan Ibrahim), 2-0 Emil Lundström (William Thorwaldson), 3-0 Emil Lundström (straff).

Så mötte vi Tyresö igen och matchbilden var densamma som mot Ekerö. Vi hade full kontroll över händelserna och spelade smart. Marwan bröt fram till Arvid som sköt in 1-0 distinkt. Förutom sitt mål så jobbade Arvid kopiöst. Anfallskollegan Emil fick mycket stryk genom hela turneringen då domarna i stort sett inte dömde för någonting, inte ens offside. Stora backar rusade in i honom. Trots det stängde han matchen med 2-0 och 3-0 (på straff), vilket innebar att han gjort 10 mål i turneringen. Mycket, mycket bra. William går från klarhet till klarhet och stöter fram på ett bra sätt vilket la grunden till 2-0-målet. Sebastian och Tom i mitten är samspelta och Sebbe fungerar som en perfekt "brygga" upp till mittfältet.

- Bagarmossen BK  0-0 (eft förlängn) 9-10 (eft straffar) - Final
Straffmål: 1-1 Gustaf Östblom, 2-2 Tobias Million, 3-3 Emil Östblom, 4-3 Emil Lundström, 5-5 Marwan Ibrahim, 6-6 Arvid Myrenfors, 7-7 Joakim Wahl, 8-8 Simon Kidane, 9-9 Sebastian Bjers.

Att förlora i 11:e straffomgången är tungt. Speciellt eftersom vi blev berövade på en solklar straff (Emil L) och ett solklart mål (Marwan) i den första halvleken. Sedan blev det allt mer trötta ben eftersom Stoffis fick utgå och vi bara hade en avbytare. Vi hade dock ett antal chanser att avgöra men det var tunga ben och huvuden. Bagarmossen var också mest pigga i första halvlek och hade ett par bra lägen dör Filip i mål gjorde bra insatser. I andra var de uppe och oroade en gång och då de slog en frispark i ribban. Marwans skott i första var en pärla. Efter tillbakaspel från Emil L slog han till och bollen gick i underkant av ribban och upp i ribban igen. Alla som har tittat på fotboll vet att det är fysiskt omöjligt att bollen inte är inne då, dock valde domaren att fria. Synd för det kändes tryggt bakåt. Efter 2 x 5 minuters Silver Goal-förlängning blev det straffar. Vi hade bara fyra stycken som ville ta som Jens fick peka ut nya skyttar som absolut inte ville slå. Att vi höll ut till 11:e straffomgången får därmed ses som en bedrift och det var nyttigt för en del med straffnoja att se sin boll gå in i nät.

Summering:

Det började lite konstigt med en lätt match sedan en tung förlust (och onödig). Spelet under söndagen var briljant rakt igenom och andades balans och harmoni i uppställningen. Det var inte många chanser vi släppte till. Vi hade vunnit turneringen om vi hade haft fler spelare att byta med. I finalen var det verkligen trötta ben där vissa spelade hela matcher. Det är för tungt med bara två avbytare på fem matcher. Det var flera spelare som tog ett steg framåt och gladde. Den som tog mest steg framåt var William. Turneringens spelare var Arvid som slet och sprang som en bålgeting match efter match. Det slutade med 3 mål och 3 målpass och han visar att träning och vilja ger resultat.