Tumba vårcup

24-25/3  2012

- IFK Tumba  0-1 (0-0)

Vi började ovanligt bra mot ett fysiskt Tumba. De hade en del snabba spelare som vi tog om hand. Försvarsmässigt lyckades vi bra med en bra organisation och bra inställning. Vi fick inte till de passningarna och löpningarna vi pratat om och tränat på. Det blev lite stressigt när vi hade bollen. Matchen förhöll sig jämn under första halvleken med ett par halvchanser till båda lagen. I andra var spelet sig likt men efter c:a 10 minuter börjar vi spela bra fotboll och tar över matchen. Vi är ytterst nära att ta ledningen ett par gånger och Tumbas målvakt briljerade. Som ett brev på posten lyckas Tumba med en kontring att göra 1-0. Vi hade därefter ingen direkt bra chans till kvittering men på det hela taget en bra match. Arvid och Gustav G var mycket bra denna match, så även William i mittförsvaret och Philip O på mittfältet.

- Örby IS  2-1 (0-1)
Målen: 1-1 Julian De Bri (Gustav Wahlberg), 2-1 Philip Olsson.

Här började vi lite tveksamt men jobbade oss in i matchen. Vi ägde mer boll men slog bort alldeles för många passningar. Vi hade ett jätteläge till ledningsmål då Viktor och Lucas var framme. Sedan tar Örby över och skapar flera bra lägen där Alex är lysande i mål och dessutom spelar backlinjen uppoffrande. Till slut lyckas Örby spräcka nollan. I andra tar vi över helt och är lugnare i vårt spel. Vi hittar inte riktigt alla ytor men tillräckligt. Det blir farligare och farligare. Julle kan sedan kvittera efter ett inlägg från Gustav W. Med fem kvar blir Viktor nedriven strax utanför straffområdet. Philip O slår säkert in 2-1 på den efterföljande frisparken. Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek där Julle utmärkte sig tillsammans med Viktor. Arvid var ånyo bra med att läsa spelet.

- Hammarby IF 2  1-6 (0-3)
Målet: 1-4 Philip Olsson (William Thorwaldson).

Vid oavgjort skulle vi gå till A-slutspel. Tyvärr var bensinen slut i de flesta huvud. Vi hade ett jätteläge till ledningsmål två gånger om men efter en kvart kom Hammarbys välförtjänta ledningsmål. Sedan rann det på och slutade hela 1-6. Andra halvlek var något bättre än den första men på det hela taget var det ett bottennapp. Synd för några spelare som gjorde bra insatser. Arvid igen men främst spelade Gustav G en utmärkt match. Philip O slet men det hjälpte inte även om han fick tröstmåla efter långboll från William.

- Djurgårdens IF 2  1-2 (1-1)
Målet: 1-1 Philip Olsson (Arvid Myrenfors).

Mycket manfall inför matchen (5 spelare) och med en inkallad 12:e spelare Jesper var förutsättningarna. Det blåste väldigt och vi fick medvind i första. Bättre inställning hos samtliga med Djurgården var giftiga i sina anfall. Alex storspelade i mål. Vi ägde mer boll men hade svårt med avsluten. Djurgården gör sedan 1-0 på ett av sina anfall. Philip sköt sedan ett långskott som gick in efter att Arvid brutit högt upp i banan. Andra halvlek var bara någon minut gammal då Djurgården fick straff. Alex räddade den men de satte returen. Vi hade bra lägen till kvittering, främst då Viktor var igenom men det ville sig inte. Ett fall framåt mot den sista matchen igår mot Hammarby.

Summering:

Det var ömsom vin, ömsom vatten i denna cup. Brister i bollbehandling och att titta upp var något som sken igenom. De lag vi mötte hade tränat betydligt mer än vi, så vi har en bra möjlighet till förbättring innan seriestart. Viljan var bra i tre av fyra matcher. Det var en bra genomkörare för laget då vi vet numera vad som väntar oss. Alex var riktigt bra i målet under hela turneringen och gjorde kanonräddningar. Arvid överraskade rejält denna turnering och Philip O var stabil med tre mål på sitt konto (starkt av en innermittfältare). William och Jojjo var starka (vilket de alltid är). Turneringens lirare blir dock Gustav G som förutom uppoffrande spel hade ett par bra raider framåt.