Trettondagscupen

3/1  2014

- Åkersberga BK   2-1
Målen: 1-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 2-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson).

Vi startade med hög press och fick utdelning ganska snabbt då Emil hittade in till Christian som styrde in bollen. Åkersberga var ett bra lag och kom allt eftersom mer och mer in i matchen. Emil fick senare bollen av Viktor och gick runt sin back innan han pangade in 2-0. Åkersberga tryckte då på och skapade lägen. Filip gjorde ett par riktigt vassa räddningar. Sedan blockerade Arvid ett skott innan Åkersberga reducerade med knappa fem kvar. De fick ytterligare energi samtidigt som vi inte kom helt rätt i defensiven. Filip räddade på nytt och Jojjo gjorde en halsbrytande räddning på mållinjen så vi redde ut stormen men det var med nöd och näppe.

- Täby FK  1-0
Målet: 1-0 Emil Lundström (Marwan Ibrahim).

Här var tempot betydligt lägre och vårt fokus var att få ordning på försvarsspelet. Efter Emils ledningsmål efter fem minuter (stickare från Marwan) kändes det hela ganska säkert även om Täby stack emellan där Filip fick briljera. Vi borde gjort något mer mål men det var viktigt att få igång Marwan och Arvid i kombination med William och Jojjo. Det såg bättre ut än i första matchen när det gällde försvarsspelet. Viktor slet hårt där uppe.

- IFK Österåker Röd  0-0

I denna match var tempot inte speciellt högt och det var som två skuggboxare som kände på varandra. Tom C började allt mer hitta rätt i sin position och vi såg till att motståndarna hela tiden var felvända. Det var viktigt att inte förlora matchen vilket vi inte gjorde.

- Markim Orkesta IF  1-0

Tillbaka i den mindre hallen och vi mötte på riktigt fränt motstånd som inte lade fingrarna emellan. Vi startade återigen bra och skapade chanser. Det var ganska öppet. Ånyo förvaltade Emil ett läge efter pass från Marwan efter bara ett par minuter. Vi föll hem och stängde ytor. Motståndarna låg på med alla till buds stående medel. Filip var lysande i mål. Vi hade bra lägen att avgöra men sista 3-4 minuterna blev det extremt mycket press från motståndarna. De snackade till sig en straff med 1,5 minuter kvar. Filip var omutlig och räddade straffen med en benparad. Matchen slutade grinigt då de sparkat Filip när han hade bollen. Nu var vi säkra på semin. Starkt.

- IFK Österåker Vit  2-1 - Semifinal
Målet: 1-1 Emil Lundström (Christian Sorte), 2-1 Tom Cardell.

Österåker ställde upp med två lag i turneringen och detta lag gjorde mål på oss redan efter en minut. Sedan var det betongförsvar. Vi radade upp lägen utan att få in bollen. Det verkade som för gjort. Österåker hade två kontringslägen men sedan orkade de inte. Med tre minuter kvar hittade Christian Emil som slog in sitt fjärde mål i turneringen. Då kändes det som att vi skulle fixa det. Men det behövde inte gå till förlängning då Tom C stormade fram och sköt. På sin egen retur dundrade han upp bollen i nättaket med två minuter kvar. Därefter bevakade vi det.

- Stuvsta IF  3-1 - Final
Målet: 1-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson), 2-0 Tom Cardell (Viktor Nilsson), 3-0 Christian Sorte (Emil Lundström).

I finalen mötte vi andra gruppsegrarna Stuvsta som tidigare under hösten spelat Sanktafinal i P95. De hade vunnit sin semi mot Markim Orkesta som närmast urartat mot slutet. Nu hann det inte gå mer än 20 sekunder innan vi tagit ledningen. Viktor bröt ett uppspel, in till Emil och sedan pang. Då kunde vi fokusera på det försvarsspel som blivit allt bättre. Dessutom nu i kombination med rätt löpningar framåt. Efter tre minuter bröt Viktor ånyo och nu var Tom C framme och iskallt rundade målvakten till 2-0. Vilken start. Stuvsta tvingades då fram och vi bjöds på ytor. Nu var våra omställningar mer precisa och kontrollerade. Emil forsade fram och sköt ett skott där Christian nickade in returen. Att hämta in ett 3-0 underläge kunde inte ens Stuvsta mäkta med. De reducerade med fem kvar och Filip gjorde några räddningar men vi var betydligt närmare 4-1 än de 3-2 med de chanser vi fick. Oerhört starkt att vinna denna turnering där vi spelade bättre och bättre för varje match som gick, där finalen var den bästa.

Summering:

Efter att ha spelat ST-cupens gruppspel och inte spelat bra var detta ett rejält fall framåt. Nu jobbade vi oss in i turneringen där omställningarna blev bättre och bättre. Vi fann trygghet i spelet och vi kämpade som bara den. Vi var illa ute i första matchen mot Åkersberga och mot Markim Orkesta där de pressade på rejält på slutet. Väldigt uppoffrande spel från samtliga. Vi var illa ute i semifinalen mot Österåker men på ett annat sätt då de ledde och vi inte fick in bollen. Detta löste vi också. Kronan på verket var finalen där vi gjorde en prickfri match mot ett mycket bra Stuvsta. Vi fick till slut bra balans både när vi pressade högt och när vi föll tillbaka. William och Jojjo var grymma längst bak. Marwan och Arvid hittade balansen i ytan framför och låg hela tiden nära sina motståndare. Tom C visade att han nu är en fullfjädrad inomhusspelare med mycket klokt spel och två kanonmål. Viktor slet upp stora sår i motståndarnas försvar med envetna löpningar och var en mästare på att bryta. Christian hade flera dribblingsraider och gjorde turneringens första och sista mål. Däremellan var Emil mycket dominant och satte inte mindre än fem mål i turneringen. Förutom målen gjorde han ett starkt defensivt arbete. Borde belönat honom som turneringens lirare men denna dag hade vi en målvakt som var helt enkelt makalös. Filip var överallt. Idioträddningar blandades med utrusningar, bra utkast och som kronan på verket räddade han en straff. Det är sådana ingredienser som behövs för att vinna en turnering. En kanonmålvakt, uppoffrande spel, en målskytt och flyt i de jämna matcherna. Då kan man sedan briljera i finalen.