Trettondagscupen

4/1  2012

- IFK Österåker 2   3-0
Målen: 1-0 Joakim Wahl (Julian De Bri), 2-0 Lucas Johnson, 3-0 Christian Sorte (Emil Lundström).

Vi chockstartade och Jojjo kunde gjort mål redan efter 15 sekunde. De kändes enkelt men vi slappnade av och Österåker tog över. Flera rörde sig inte bra och det blev stressat i uppspelen. Ett antal misstag rörde till det men Alex i mål var med på noterna och avstyrde tre chanser. Efter ett tag fick vi ordning på spelet igen och Julle dribblade sig skickligt runt på kanten och spelade in bollen till Jojjo som smällde in 1-0. Det kändes inte helt okej men vi krigade. Bäst krigade Lucas som på egen hand tog bollen av en motståndare och forcerade in 2-0. Då lugnade vi ner oss och spelade bra fotboll. Radarparet Emil och Christian briljerade och den sistnämnde satte 3-0 efter fin pass från den förstnämnde. Gustav Osterman var mycket bra i denna match.

- Uppsala IF  4-1
Målen: 1-0 Julian De Bri (straff), 2-0 Emil Lundström (Gustav Gavenas), 3-0 Joakim Wahl (Emil Lundström), 4-0 Christian Sorte.

Här satte vi fart från första början och släppte aldrig taget. Julle blev nerdragen redan efter en knapp minut. Den efterföljande straffen satte han bergsäkert i mål. Gustav Gavenas tog för sig och slog en öppnande passning till Emil som enkelt satte 2-0. Det kändes hur tryggt som helst i denna match och alla spelade uppoffrande. Jesper bröt många farliga uppspel från motståndarna. Sedan satte vi två mycket snygga mål. Först när Emil spelade fram Jojjo som kanonsköt 3-0 upp i nättaket. Sedan var det Christian show då han tog bollen av en försvarare, lurade ner målvakten och sedan klackade in bollen. Uppsala reducerade i slutminuten. Med segern innebar det att oavjgort räckte i sista matchen för att gå till final.

- Tungelsta IF  5-2
Målen: 1-0 Joakim Wahl, 2-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 3-0 Christian Sorte, 4-1 Joakim Wahl (Julian De Bri), 5-1 Christian Sorte (Emil Lundström).

Nu spelade vi på den större planen och Tungelsta var piskade att vinna för att ta finalplatsen. De hade det inte mycket för då Jojjo krigade sig igenom och ur minimal vinkel satte 1-0. När Emil strax därefter satte 2-0 efter pass från Chrisitan kändes finalplatsen bergad. Christian hade ånyo en teknisk uppvisning som rev ner applåder från läktarna när han backade ut från målvakten och chippade in 3-0. Tungelsta reducerade och fick blodad tand i c:a 1 minut innan Julle kämpade fram bollen till Jojjo som återigen kanonsköt in 4-1. Christian satte sedan 5-1 innan Tungelsta gjorde mål på matchens sista spark. Grym bra match av hela laget där Lucas slet som en furie både uppåt och nedåt.

- Täby IS  3-2 - final
Målen: 1-2 Julian De Bri (Joakim Wahl), 2-2 Emil Lundström, 3-2 Christian Sorte (Lucas Johnson).

Man trodde väl att vi skulle trumma på som vanligt och visst började vi bra med 2-3 avslut på mål. Täby kontraslog och gjorde 1-0 på sitt första anfall efter 1,5 minuter. Vi blev stressade av underläget och ville kvittera snabbt. Vi spelade helt enkelt inte bra och Täby utnyttjade det genom att göra 2-0 efter 5 minuter. Vi lugnade ner oss och spelade på i vanlig fart medan Täby backade hem. När 6 minuter återstod kom äntligen reduceringen då Julle fick bollen via Jojjo och Emil. Han spelade in bollen som tog på en försvarare in i mål. Vi hade sedan en kanonad mot Täby. Gustav O forsade fram, Lucas avslutade, Christian sköt. Det blev hörna. Jojjo krigade, Täby fick inte bort bollen och Emil sköt hårt in 2-2 med 3 minuter kvar. Kändes som om vi behövde andas ut lite men evighetsmaskinen Lucas ville något annat och forcerade sig fram, målvakten räddade men Christian klämde upp returen i nättaket. Helt plötsligt fick Täby anfalla och även om det kunde kännas lite nervöst mot slutet så hade de inte en rejäl kvitteringschans och vi vann därmed Trettondagscupen för tredje gången.

Summering:

Kul att vinna denna välorganiserade turnering igen. Kul att det var så många nya spelare vi gjorde det med. Varken Gustav O, Gustav G, Julian och Lucas har spelat inomhus på många år. Jesper var med förra året. Kul att se hur Julle tog för sig och producerade. Båda Gustavarna växte för varje match. Lucas var grym turneringen igenom. Jesper bröt nog mest anfall av samtliga. Alex var mycket alert i målet trots att han inte tränat och gjorde en kanonturnering. Sedan har har vi ju Christian, Emil och Jojjo som är fullfjädrade. Jojjo är som en slåttermaskin med teknik och tungt skott. Han gjorde fyra mål i turneringen. Emil hade stora dribblingshower förutom sina mål och målpass. Christian förnekar sig inte och gjorde 5 mål, varav två riktiga konstverk. Det var en fröjd att se detta från sidan och laget hade verkligen kul tillsammans. Roligt med nya konstellationer som lyckas. Det här bådar gott inför framtiden.

Den spelare som tog mest steg framåt inomhus var Lucas. Otroligt bra tvåvägsspelare och extremt jobbig att möta. Spelade uppoffrande i varje byte. Turneringens lirare blir (Christian och Emil får ursäkta) Jojjo då han gjorde sin absolut bästa inomhusturnering. Övning ger färdighet och nu behärskar han även inomhusspelet till fullo. Att från sin bakre position göra fyra mål är makalöst bra.