Trettondagscupen

5/1  2010

- IFK Österåker 1  2-0
Målen: 1-0 Christian Sorte, 2-0 Emil Lundström (Christian Sorte).

Här var det en tveksam och ringrostig inledning. Alex gjorde tre bra parader innan vi kom igång något bättre. Christian lyckades på egen hand fixa 1-0 då han snodde bollen, avslutade och dök på sin egen retur och nickade in ledningsbollen. Då släppte nervknutarna en aning och vi fick kontroll över spelet. Ett klassiskt inomhusmål signerat Jojjo, Christian och slutligen Emil avgjorde matchen definitivt. Tur att Alex var vaken i denna match.

- Östhammars SK  10-1
Målen: 1-0 Joakim Wahl, 2-1 Christian Sorte (Emil Lundström), 3-1 Simon Kidane, 4-1 Simon Kidane (Philip Olsson), 5-1 Emil Lundström (Joakim Wahl), 6-1 Christian Sorte (Alexander Tengqvist), 7-1 Simon Kidane, 8-1 Emil Lundström (Christian Sorte), 9-1 Christian Sorte (Filip Christensen), 10-1 Marwan Ibrahim (Philip Olsson).

Här fick vi ett tidigt ledningsmål då Jojjo tryckte in 1-0 med vilja och styrka. Vi blev väl lite försiktiga i den något mindre hallen och Östhammar kvitterade efter 7 minuter. Det var starten till en målexplosion utan dess like inomhus. Nästan direkt efter avspark samarbetar Emil och Christian där den sistnämnde sätter 2-1. Sedan snor Simon bollen direkt efter avspark och gör 3-1. Knappt har han gjort det förrän Sebastian spelar fram Simon som gör sitt andra mål. Så rullade det på och det slutade hela 10-1.

- IFK Täby United  3-0
Målen: 1-0 Philip Olsson (Filip Christensen), 2-0 Emil Lundström (Simon Kidane), 3-0 Philip Olsson (Joakim Wahl).

Täby visste vad de hade att vänta sig och krympte ytorna. Vi spelade nu bra men fick inte in bollen. Täby satsade på kontringar men Alex var med på noterna. Med 7 minuter kvar hittar Filip C fram till Philip O som kan vricka in ledningsbollen men det kändes inte helt säkert förrän Emil satte 2-0 med 3 minuter kvar. Philip O spädde på med ytterligare en kasse i slutsekunderna.

- IFK Vaxholm 4-0
Målen: 1-0 Christian Sorte (Tom Hård af Segerstad), 2-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 3-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 4-0 Marwan Ibrahim (Christian Sorte).

Vaxholm krympte också ytorna och då är det svårt att ta sig igenom. De skapade dock inget framåt så det kändes tryggt. En soloraid av Tom efter 6 minuter avslutades med ett skott i stolpen som Christian påpassligt satte returen på. Sedan nickade han in 2-0 något senare. Han låg sedan bakom tredje och fjärde målet som Emil och Marwan gjorde. Väldigt stabilt försvarsspel av hela laget.

- IFK Österåker 2  5-0
Målen: 1-0 Christian Sorte (Filip Christensen), 2-0 Philip Olsson (Marwan Ibrahim), 3-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 4-0 Simon Kidane (Filip Christensen), 5-0 Simon Kidane (Emil Lundström).

Österåker var piskade att vinna denna gruppfinal, för oss räckte det med oavgjort. Redan efter fyra minuter gör Christian ett tekniskt nummer och sätter 1-0 och därmed var det lång uppförsbacke för Österåker. Vi spelade återigen stabilt och Philip O kunde göra 2-0 efter fint samarbete med Marwan. Dessförinnan hade Alex räddat Österåkers enda chans att ta sig in i matchen. Vi var aldrig hotade och rann ifrån till 5-0.

Summering:

Kanske skulle vi inte ställt upp i denna turnering men å andra sidan hade det kanske varit för tufft att ställa upp i ST-cupen med så få träningar bakom oss. Nu blev vi för överlägsna men samtidigt så är bollen rund och har man inte rätt inställning så går det inte vägen. Nu hade vi 6 olika målskyttar och samtliga spelare kom med i målprotokollet, inkl Alex. Den som överraskade mest i turneringen var Simon som gjorde hela fem mål och spelade smart. Turneringens lirare blir dock tvivelsutan Christian som briljerade i varje match med tekniska nummer och var delaktig i hälften av alla mål.