ST-cupen

2/1, 5-6/1  2014

Gruppspel 2/1

- Märsta IK  4-0
Målet: 1-0 Viktor Nilsson (Christian Sorte), 2-0 Adrian Stenbäck (Samuel Kamryd), 3-0 Emil Lundström, 4-0 Emil Lundström (Christian Sorte).

Vi startade med hög press direkt vilket skapade övertag. Det dröjde inte länge förrän Viktor var framme och högg på en skottretur och så var det 1-0. Vi fick dock inte ordning på defensiven så Filip gjorde ett par kanonräddningar. Vi skapade en mängd chanser och när Adrian förvaltade en fin passning från Samuel kändes det bättre även om motståndarna kom upp då och då. Emil snodde sedan bollen och gjorde 3-0 innan Christian spelade in till Emil som gjorde sitt andra mål för dagen. Trots storsegern kändes det inte helt komfortabelt hur vi hade vårt positionsspel.

- Tyresö FF  0-4

Här skulle vi börja med att falla tillbaka och det började bra. Tyvärr så gick ett långskott från Tyresös målvakt in och vi tappade därefter koncentrationen och positionerna. Vi rasade ihop totalt och till slut blev det 0-4 i en av de sämsta matcherna vi någonsin gjort inomhus.

- Reymersholms IK  1-1
Målet: 1-1 Christian Sorte (Melker Olsson).

Nu föll det sig så turligt att det räckte med oavgjort för oss i sista matchen för att gå till slutspel. Det började dock inte bra då Reymers gjorde 1-0 redan efter en minut. Vi pressade på högt men gjorde inte det konsekvent. Efter fem minuter kvitterade Christian efter fint inspel från Melker. Det kändes som om vi kontrollerade matchen efter det men Reymers hade ett par chanser att avgöra (vilket även vi hade). Det slutade med att vi gick till slutspel trots ett ängsligt spel turneringen igenom. Det får betecknas som positivt att vi går till slutspel utan att spela bra.

Slutspelsgruppspel 5-6/1

- Tyresö FF 1-0
Målet: 1-0 Viktor Nilsson (Emil Lundström).

Nu mötte vi samma Tyresölag igen som vi förlorat med 0-4 i gruppspelet. I denna match stängde vi ner ytorna och de kom inte till överhuvudtaget. Viktor väggspelade med Emil och satte 1-0 redan efter tre minuter. Tyresö kom inte igenom och lyckades bara få ett skott på mål på hela matchen. Vi hade däremot ett antal chanser att stänga matchen helt. William hade ett mycket bra skott som räddades på mållinjen. Emil och Viktor var nära två gånger om. En säker seger och bra inledning på slutspelet.

- Athletic FC  2-3
Målen: 1-3 Viktor Nilsson (Joakim Wahl), 2-3 Arvid Myrenfors (Emil Lundström).

Här hade vi pratat om hur vi skulle störa Athletics sätt att spela inomhusfotboll. Det gick inte så bra då bollen låg i nät efter 30 sekunder. Inte blev det bättre då vi inte lyckades skära av inspelen så efter fem minuter var det 0-3. Då handlade det om karaktär. Vi behövde spela fotboll och som vi gjorde det sedan. Athletic verkade inte vilja anfalla utan kände sig trygga på resultatet. Vi pressade högt och Jojjos brytning gick fram till Viktor som reducerade. Med tre minuter kvar vann Emil boll och sköt i stolpen. På returen slog Arvid in 2-3. Nu var Athetic stressade och Marwan var nära att kvittera. Med 10 sekunder kvar fick Emil ett jätteläge men skottet i öppet läge gick över. Vi hade dock allt i egna händer inför sista matchen. Vinst skulle sannolikt ge finalplats, vinst med två måls marginal skulle vara bombsäkert.

- Tyresö FF 2  3-1
Målen: 1-0 Arvid Myrenfors (Samuel Kamryd), 2-0 Viktor Nilsson (Joakim Wahl), 3-1 Marwan Ibrahim (Emil Lundström).

Här var vi inte riktigt på tårna i början mot ett revanschsuget Tyresölag som förlorat båda sina matcher. Vi låg lite för långt ifrån i våra positioner vilket skapade ytor. Filip gjorde ett par kanonräddningar och William räddade på mållinjen. Vi hade ett par bra lägen men det var Tyresö som höll i taktpinnen. Det var dramatik och det skulle bli mer. I matchens mitt tog Samuel ner bollen på bröstet och volleypassade till Arvid som tog ner passningen på bröstet och volleysköt 1-0. Vilket fotbollsmål! Tyresö satsade lite mer framåt och det utnyttjade hårtslitande Jojjo som fick fram bollen till Viktor som slet ännu mer. Han kanonsköt in 2-0. Nu var vi hemma med ett par minuter kvar. Sedan händer det som inte får ske. Ett Tyresöskott touchas och ändrar riktning till 2-1 med 15 sekunder kvar. Det borde som sagt räcka men sedan beter sig en del Tyresöspelare mindre bra vid avsparken och en blir utvisad. Klockan hinner ticka iväg till 14:54 då den stoppas. Vad Tyresöspelarna gör är att ställa upp på mittlinjen, vilket var synnerligen märkligt. Emil fintar avspark hemåt men slår den framåt då Marwan stormar fram och gör 3-1 fri med målvakten. Vi är i final! (nu trodde de flesta att Athletic skulle fixa detta men Tyresös första lag gjorde matchens enda mål med 2 minuter kvar).

Final 6/1

- Tyresö FF  1-1 (1-0) 4-3 efter straffar
Målet: 1-0 Emil Lundström (Joakim Wahl).
Straffmål: 2-2 Emil Lundström, 3-2 Marwan Ibrahim, 4-3 Viktor Nilsson.

Inramningen var tydlig. Hallen släktes ned där vi stod i mörkret ute på planen. Vi nämndes i förbifarten av speakern, sedan ropades Tyresös lag upp som kom in med spotlights och stort jubel från den stora läktaren. Vi brydde oss inte om detta och satte hög press från början och skapade läge direkt. Det verkade som om Tyresö var mer tagna av stundens allvar än vi. Jojjo lyfte fram till Emil efter fyra minuter och han gjorde vackert 1-0. Vi backade då hem och satsade på snabba omställningar. Tyresö hade inte så stor rörlighet men chansade med ett par bollar in i mitten. Ibland fick Filip agera och även rädda skott men det såg inte så farligt ut. Vi hade mer lägen att förvalta. Både Marwan och Samuel var framme. Det kändes tryggt i halvtid (matchens spelades 2 x 10 minuter). I andra är Emil ytterst nära att stänga matchen men skottet går i stolpen. Tyresö behövde chansa lite mer och hade ett jätteläge som Filip räddade med tre minuter kvar. De behövde vara vassare för att överlista honom idag. Vi hade en rad omställningar som kunde resulterat. Tyresö chansade med skott utifrån och tamejtusan så tocuhades ett skott in i mål med 15 sekunder kvar under öronbedövande jubel från läktaren. Det var bittert. I förlängningen hände inte så mycket även om vi försökte. Det blev straffar, 3 i varje lag sedan 1 åt gången om det inte var avgjort. Jojjo stegade fram under visselkonsert och drog straffen kraftigt utanför. Vi var i brygga. Tyresö satte sin straff. Emil gick fram och tystade publiken med en säker straff. Tyresö sköt sedan sin stramare över. Det var utjämnat. Marwan slog en mycket bra straff fram till 3-2 men Tyresö kvitterade. Då blev det Viktors tur och han var iskall och gjorde 4-3. Skulle verkligen Tyresö göra 2 raka straffmål på Filip. Svaret blev nej då Filip limmade den fjärde straffen. Segern var vår och det enda jubel som hördes var laget och de föräldrar som satt på läktaren. Vilken bedrift att vinna två cuper på tre dagar. Oerhört stort gjort av laget. Filip belönades som lagets bästa spelare i finalen, vilket även Tyresös målvakt fick.

Summering:
Vad ska man säga om denna turnering. Vi började frejdigt i första matchen även om det kändes skakigt. Vi tappade helt koncepterna i andra matchen mot de slutliga finalmotståndarna. Vi tog oss med nöd och näppe till slutspel via en nervös match mot Reymersholm. I slutspelet gjorde vi en bra insats även om de första fem minuterna mot Athletic var undermåliga. Nyckeln var att vi reste oss i den matchen och kom tillbaka och sånär fick oavgjort. Sista slutspelsmatchen var väl inte helt bra men tillräcklig för att ta oss till final. Väl där gör vi en försvarsmässigt stark insats och är på vippen att vinna under ordinarie matchtid. Vi biter ihop och trots publiken emot oss lyckas vi hålla fokus och vinna. Det är klart att man behöver flyt för att vinna turneringar men gör man det två turneringar på raken kan det inte vara bara det. Arbetskapaciteten, förmågan att anpassa spelet utifrån matchbild, en stark laganda samt en outröttlig vilja att göra mål i kombination med en duktig målvakt gör att man når dessa framgångar. Filip var ånyo kanonbra mellan stolparna, framför sig hade han William och Jojjo som är mycket svårpasserade och jobbiga att möta. Samuel, som utvecklades mest i denna turnering, tillsammans med mycket duktige Marwan fördelade spelet klokt och anföll när det fanns läge för det. Tom jobbade på hårt på mitten och vann mycket boll. Emil producerade som vanligt mycket framåt och var stark i defensiven. Arvid överraskade framåt med två mål. Turneringens spelare blir, trots alla starka insatser i laget, Viktor. Han arbetade och slet kopiöst turneringen igenom. Dessutom stod han för fyra mål.