ST-cupen

30/12  2012

- Reymersholm IK   0-0

Mycket tveksam inledning mot ett överraskande bra Reymersholm. Reymers har ju genom åren varit slagpåsar men har nu ett bra lag och var inte ofarliga i sina omställningar. De satsade mycket på långa utkast. Vi slarvade enormt i passningsspelet och missade otaligt många insparkar där inte bollen låg stilla. Försvarsspelet var sisådär och Alex fick göra ett par parader då Reymers kom in i matchen. Vi borde avgjort då Emil var igenom två gånger men målvakten räddade det ena och det andra räddade en fläkande back på mållinjen. Lucas träffade ribban och så fick vi ett mål bortdömt (Tom) då bollen inte legat stilla vid insparken (?). Kändes minst sagt surt att få oavgjort, trots att vi inte spelade bra.

- IFK Viksjö  1-1
Målet: 1-1 Lucas Johnson.

Nu var försvarsspelet bättre mot Viksjö som rullade boll men i ganska lågt tempo. De gjorde mål efter 20 sekunder men efter fem minuter kunde Lucas snå åt sig bollen och kvittera. Även här hade vi de vassare chanserna att avgöra och närmast var återigen Emil men målvakten räddade friläget. Här hade vi verkligen behövt tre poäng eftersom Viksjö och Bagis spelat oavgjort i den första omgången. Försvarsspelet var som sagt bättre men det var ganska initiativlöst framåt. Nu krävdes seger i sista matchen mot Bagis eftersom de slog Reymers med 3-2.

- BK Bagarmossen/Kärrtorp  2-8
Målen: 1-5 Lucas Johnson (Gustav Wahlberg), 2-8 Joakim Wahl (Emil Lundström).

Har gick allt fel från början. Bagis gör mål direkt och vi tvingas framåt eftersom vi måste vinna matchen. Då gör de mål igen där vi inte alls är på tårna. Vi höll uppe spelet något sånär i ett par minuter men när Bagis gjorde 3-0 efter 6 minuter var det ridå. Dålig inställning hos många gjorde att det rann iväg till hela 2-8 och det var bara att glömma det på en gång.

Summering:

I fotboll behöver man kommunicera och ta initiativ. Det saknades hos flera spelare denna kväll. Visst kunde en seger i någon av de två första matcherna varit "propplösande" men så blev det inte och spelet blev krampaktigt turneringen igenom. Självklart behöver man träna mer än vi gjort för att lyckas i sådana här turneringar men framför allt behövs en lagkänsla och lagmoral i sådana här sammanhang. Detta hade inte vi och då blir resultatet därefter. Sedan är det små marginaler då såväl Bagis som Viksjö spelade "krampaktigt". Bagis fick verkligen islossning mot oss men de två matcherna innan imponerade inte speciellt. Vi får helt enkelt bita ihop och komma igen. Det är det som är en del av utmaningen med fotboll. Man lär sig hela tiden.