Rimbocupen

18-19/1  2014

Gruppspel 18/1

- Bele/Barkarby IF  3-0
Målen: 1-0 Marwan Ibrahim (Tom Cardell), 2-0 Emil Lundström, 3-0 Tom Cardell (Marwan Ibrahim).

Smakstart då Tom C viljemässigt forcerade fram bollen till Marwan (i denna turnering forward) som direkt bevisade att den platsen var rätt då han satte 1-0 efter bara drygt en minut. Inte långt senare snodde Emil bollen på mitten och avslutade distinkt in vid stolpen. Vi kunde där bevaka ledningen och de nya spelarna som inte spelat inomhus i år fick tid på sig anpassa sig. Marwan bjöd tillbaka och Tom C dundrade in 3-0 och då hade det inte ens gått halva matchtiden. Vi slappnade av lite och Filip fick göra ett par parader men vi hade desto mer chanser. En bra start på turneringen.

- Stuvsta IF  4-1
Målen: 1-0 Tom Cardell (Jesper Klingberg), 2-0 Emil Lundström (Julian De Bri), 3-0 Jesper Klingberg (Tom Cardell), 4-0 Tom Cardell (Julian De Bri).

Även här började vi bra och fick utdelning direkt då det bara hade gått knappa två minuter när Tom C förvaltade Jespers passning på bästa sätt. Julle slog sedan en snabb hörna som Emil mötte och så var det 2-0 efter fem minuter. Stuvsta hängde inte med och var inte i samma slag som i Trettondagscupen. Tom C lyckades sedan med ett konstnummer som avslutades med en chippass till Jesper som sköt in 3-0. Matchen var vunnen. Julle hade sedan ett vackert "krigarupplopp" på kanten och Tom C avslutade snyggt. Enda smolken var att Stuvsta fick ett mål med två minuter kvar efter lite slarv från vår sida. Dock jackade vi upp oss en snäpp i denna match och var aldrig hotade. Det såg mycket bra ut med stark defensiv och frejdiga anfall.

- Markim/Orkesta IF  3-1
Målen: 1-0 Emil Lundström, 2-0 Emil Lundström (Marwan Ibrahim), 3-1 Julian De Bri (Tom Cardell).

Detta var seriefinalen. Vinst här och slutspelsplatsen skulle vara säkrad. Markim/Orkesta hade vi mött i Trettondagscupen och de trivs bäst när det är mycket fram och tillbakaspel. Därför drog vi medvetet ner på tempot och lät dem föra spelet. De var inte så konstruktiva och tog hjälp av sin målvakt i speluppbyggnaden. Det tog Emil vara på när han snodde bollen och rullade snyggt in den i tomt mål efter knappt halva matchen. Bara två minuter senare bröt Marwan och spelade till Emil som gjorde 2-0. Nu kändes det som om ena foten var i slutspelet. Markim/Orkesta kämpade sig tillbaka och fick en reducering med tre minuter kvar och därmed blodad tand. Detta hopp släcktes tämligen omgående då Tom C bröt vid mittplan då målvakten var långt ute och Julle kunde slå in 3-1 i öppen kasse. Det var bud på mer men det stannade vid 3-1. Återigen en fantastisk arbetsinsats där backarna William T, Tom H, Jesper och Samuel verkligen hade hittat spelet. Emil var som vanligt sylvass.

- Rimbo IF 98/99   8-0
Målen: 1-0 Emil Lundström, 2-0 Tom Cardell (Samuel Kamryd), 3-0 Julian De Bri (Jesper Klingberg), 4-0 Samuel Kamryd (Julian De Bri), 5-0 Emil Lundström (Julian De Bri), 6-0 Jesper Klingberg, 7-0 Tom Hård af Segerstad (Tom Cardell), 8-0 Marwan Ibrahim (Tom Cardell).

Här gällde det att inte underskatt då vi mötte de som låg sist och hade förlorat alla sina matcher men varit nära att ta poäng i den senaste. Emil stängde deras förhoppningar direkt då han gjorde sitt tredje mål helt på egen hand där avslutningen var magnifik med en chiplobb i krysset. Tom C gjorde mål minuten senare efter Samuels fina förarbete. Så rullade det på. Efter 6 minuer stod det 6-0 sedan slog vi av på tempot. Noterbart var att Samuel och Tom H nätade. För Samuels del var det första inomhusmålet för laget. Nu vann vi gruppen i stor stil.

Slutspelsgruppspel 19/1

- Bälinge IF  2-2
Målen: 1-1 Tom Cardell (Marwan Ibrahim), 2-2 Tom Cardell (Tom Hård af Segerstad).

Det var uppenbart att våra motståndare hyste stor respekt. Det backade hem vilket man inte såg konstruktiva Bälinge under gårdagen. Vi hade par chanser direkt med Marwan och Emil. Bälinge anföll metodiskt då de bröt våra anfall men de kom inte så ofta till avslut. Matchen höll bra kvalitet trots det, då både lagen försökte spela i högt tempo. I mitten av halvleken såg ett anfall från Bälinge inte så farligt ut men spelar på kanten fick ett fantastiskt avslut och vi låg under för första gången i turneringen. Vi jobbade på och skapade lägen. Med fyra minuter kvar klackade Marwan vackert fram bollen till Tom C som kvitterade. Vi gick för seger och det var kanske lite övermodigt för med 1,5 minuter kvar kontrade Bälinge in 2-1. Såg ut som segermålet men med halvminuten kvar rullade vi upp ett fantastiskt anfall där till slut Tom H diagonalpassade till Tom C som slog in bollen i tomt mål. Bra första match och starkt att vi kom tillbaka två gånger om mot ett mycket bra Bälinge (där vi förde spelet).

- Rimbo IF Vit  1-1
Målet: 1-1 Jesper Klingberg (Filip Norrström).

Mot Rimbo hände det som inte får hända. Ett slappt missförstånda och så var det 0-1 i baken efter 9 sekunder! Resten av matchen var ett evigt malande mot ett lag som backade hem rejält. Skotten ven förbi målvakten i virket, strax utanför eller på täckande spelare. Rimbo hade tre skott på mål under hela matchen vilket inte är speciellt konstruktivt inomhus. I mitten på halvleken lyckas Jesper göra en soloraid från egen planhalva där han avslutade snyggt i stolpen. Julle var nära att avgöra, Emil sköt i ribban, målvakten fortsatte att storspela. Vi fick inte in bollen helt enkelt och hade väl trots stort övertag inte samma fart som från igår.

- Hallsta IF  1-2
Målet: 1-2 Emil Lundström (Jesper Klingberg).

Förutsättningarna var att vid seger så var vi i semifinal. Hallsta hade också chans på semifinal men behövde då vid seger förlita sig på resultatet i den andra matchen. Hallsta ville spela boll men hade kanske inte de där jättevassa spelarna, förutom en. Och tamejtusan kom han igenom efter 3 minuter och gjorde 1-0. Det tråkiga var att Emil hade ett par sekunder innan skjutit en rökare i insidan av stolpen och så blev det spelvändning. Och så var det samma visa igen. Mala på mot ett betongförsvar. Om Rimbos målvakt hade en bra dag så hade Hallstas målvakt än mer flyt. Det han inte medvetet räddade fick han på sig ändå. Hallsta försökte dock att anfalla mer än vad Rimbo prövade på och i mitten av halvleken kom de upp där deras inspel styrdes i mål av William mellan benen på Filip. Vi hade minst sagt inte flyt. Nu kunde vi snabbt reducera då Jesper hittade fram till Emil som fri med målvakten inte gjorde något misstag. Det var verkligen inte vår dag och man hörde kommentarer från läktaren "Saltis har 80% bollnnehav men får inte in bollen". Ungefär så var det och vi åkte ur i slutspelet.

Summering:
På det hela taget var det en bra turnering igen. Hade vi vänt på vår form de båda speldagarna hade vi förmodligen vunnit. För vi hade nog gnetat oss vidare till slutspel och det spel vi hade under gruppspelet var lysande. Vi var inte hotade i någon match, utom möjligen under en minut mot Markim/Orkesta då de redcuerat till 1-2. Det går inte att trycka på en knapp så att allt fungerar som det gjorde tidigare och framför allt kan man inte förvänta sig att det går på räls hela tiden. I slutspelet kom vi i underläge i varje match och det tar på kraferna att försöka jaga ikapp. Vi ska vara ärliga mot oss själva och inse att vi inte var i samma speed som dag 1. Varken Rimbo eller Hallsta var bättre än Stuvsta och Markim/Orkesta. Däremot var Bälinge ett duktigt lag och därför var det intressant att de var defensiva mot oss. Bälinge vann hela turneringen till slut. Emil gjorde 7 mål och var vass som vanligt, Marwan var en riktig injektion som forward, Jesper blev bättre och bättre och var vår bästa back. Turneringens spelar blir ganska klar Tom C som inte bara slet som få utan vräkte in mål och spelade fram. Snacka om utveckling!!

Totalt sett nu när vi fick spela tre inomhusturneringar kan vi konstatera att vi vann två av dessa och gick till slutspel i den tredje. Det är ett strålande facit. Sett över dessa tre turneringar har Filips målvaktsspel varit en bidragande orsak till framgångarna, förutom den starka inställningen hos samtliga spelare som deltagit. Samuels utveckling inomhus har varit extremt positivt och även Marwan och Jesper som playmakers har varit ett lyckodrag. Bakom dessa har vi haft uppoffrande backspel främst genom William, Jojjo och Tom H. Tom C har vuxit till en gigant inomhus och har enkom varit den största överraskningen bland utespelarna. Viktor, Arvid, Christian och Julian har varit produktiva och arbetat hårt längst fram. Men sett över dessa tre turneringar har Emil varit den klart lysande stjärnan, utan att vid någon turnering utsedd som den bäste. Att göra 15 mål på 20 st inomhusmatcher där de flesta varit stenhårda är ett makalöst facit. Många viktiga och flera helt på egen hand. Den stora framgångsfaktorn är dock att vi har som himla kul tillsammans och att vi kämpar för varandra. Inställningen har helt enkelt varit på högsta nivå rakt igenom. På 20 matcher inomhus vann vi 12 st, spelade 5 oavgjorda och förlorade 3. Målskillnaden 43-20 talar sitt tydliga språk.