Rimbocupen

Juniorcup (19 år) 19/1  2013

- Ekerö IK  1-2
Målet: 1-0 Emil Lundström.

Vi fick en drömstart på matchen då Emil L snodde bollen och tog sig förbi en försvarare innan han sköt in ledningsbollen. Då hade det gått en halv minut. Stärkta av målet jobbade vi bra i försvarsspelet och skapade chanser. Ekerö såg villrådiga ut men kom allt mer in i matchen efter 5-6 minuter. Filip visade sig ha vaknat på rätt sida och gjorde 3-4 stycken bra parader då vi gick bort oss. Vi fick ordning på spelet igen och både Emil L och Lucas var nära att öka på ledningen. När det kändes ganska bra slog Ekerö till med en långboll som skarvades i mål efter 12 minuter. Inte nog med det så gjorde de 2-1 minuten efter då vi var lite passiva. Vi satsade framåt sista minuterna men det ville sig inte. Närmast var Emil Ö vars skott strök ribban. Kändes surt att tappa matchen på slutet även om vi spelade bra. Ekerös fysik gav utdelning men spelmässigt var vi väl med.

- IFK Aspudden/Tellus 2-4
Målen: 1-0 Emil Lundström (William Thorwaldson), 2-4 Lucas Johnson (Gustav Osterman).

Återigen drömstart då Emil L gjorde 1-0 efter en dryg minute efter fint växelspel med William. Sedan kom vi snett i försvarsspelet och gick bort oss ett par gånger vilket straffade sig rejält. Aspudden satte fyra avslut på raken i mål där några kändes lite väl billiga. Efter fjärde målet så blev det lite avslaget och vi kunde skapa en del lägen. Med två minuter kvar kunde Lucas ta emot en passning av Gustav O, göra sin gubbe och sätta 2-4. Vi hade väl ingen riktigt bra chans för ytterligare reducering och Aspudden agerade med styrka och pondus. Ett bra lag.

- Markim/Orkesta IF  1-1
Målet: 1-1 Lucas Johnson (Emil Lundström).

Detta var en konstig match där ingen av lagen tog några direkta initiativ. Tempot var lågt och man stod liksom och kände på varandra. Våra motståndare ville att vi skulle anfalla så att de skulle kontraslå men det blev inte så mycket av det. Vi hade ett par avslut men det hade även motståndarna, närmast mål var ett skott som styrdes av Viktor men Filip gjorde en akrobatisk räddning. Men så blixtrade matchen till mot slutet och motståndarna gjorde mål med 3 minuter kvar. Viktor hade inte fått så mycket uträttat så han sattes ned på backen för att lyckas och Gustav O flyttades upp som forward. Det första Gustav gjorde var att hamna i kurr med en motståndare och båda blev utvisade med dryga minuten kvar och spel 3 mot 3. Då tog vi in William, Emil L och Lucas och det betalade sig då Lucas hårt stötte in kvitteringen efter hörna från Emil L. Lucas hade ett skott till men det blev inga mer mål i matchen. Vår insats kändes väl sisådär men samtidigt var det en match utan karaktär.

- Trosa IF  2-2
Målen: 1-0 Emil Lundström, 2-0 Lucas Johnson (Julian De Bri).

Här hade vi bestämt oss för att börja lågt men sedan pressa högt då Trosa var ett bra lag och behövde överraskas. Nu blev det samma scenario som de två första matcherna nämligen att Emil L gjorde mål. Han snodde bollen, fintade bort sin back och sköt in ledningsbollen efter drygt en minut. Då valde vi att ligga lågt i pressen fortsättningsvis. Vi skapade faktiskt en hel del chanser och Trosa kom inte igenom vårt försvar. I mitten av matchen samarbetade Lucas och Julle förnämligt där en känslig framspelning gav Lucas utrymme att dundra in 2-0. Det såg riktigt bra ut och ett fräsande skott från Viktor kunde gett 3-0. Under de sista fem minuterna pressade Trosa på då de kämpade om slutspelsplats och de fick in en reducering. Emil L hade sedan bra läge till 3-1 men med 1,5 minuter kvar lyckas en Trosa-spelare tråckla in bollen. Vi har dock det stora läget att avgöra då Emil L spelade in till Julle men målvakten gjorde en kanonräddning. En bra match och en bra avslutning på turneringen från vår sida. Trosa gick sedan vidare till slutspel.

Summering:

Det var nyttigt på flera sätt att möta äldre spelare. Då kan vi se hur vi klarade oss rent tekniskt och taktiskt men även det fysiska spelet då domarna tillät ett hårdare spel än normalt för inomhusfotboll. Första matchen var riktigt bra och hade vi fått med oss en trepoängare där kanske det gett oss extra energi i de andra matcherna. I match två och tre hade bra sekvenser men där hade vi inte riktigt samma skärpa som i match ett. Därför var det mycket glädjande att vi slutade lika bra som vi började genom att spela en konsekvent och positiv inomhusfotboll. Laget kan gå ifrån denna turnering med huvudet högt och känna att flera är redo för spel med äldre (och för deras del är det seniorfotboll som gäller). Vi skulle behövt de kallade 10 spelarna men p g a ett par missförstånd var vi bara 8 spelare vilket märktes i slutet av matcherna. De två spelarna som stack ut mest i turneringen var Emil L och Lucas. Emil gjorde dribblingar som rev ner applåder och Lucas lyckades också med ett par individuella prestationer. Det som utmärkte sig främst var deras försvarsförmåga att helt enkelt ta bollen från motståndarna och stå emot fysiskt. Emil har varit duktig inomhus i många år och Lucas har haft en fantastisk utveckling den senaste tiden. Valet av turneringens spelare faller på Lucas då han genom sitt spel visade att han var en fullvärdig lagkapten.