Norway Cup 2009

Gruppspel

26/7 – Ise/Varteig  10-0 (5-0)
Målen: 1-0 Lucas Johnson (Emil Lundström), 2-0 Viktor Nilsson (William Thorwaldson), 3-0 Viktor Nilsson (Arvid Myrenfors), 4-0 Christian Sorte (Emil Östblom), 5-0 Arvid Myrenfors (Lucas Johnson), 6-0 Arvid Myrenfors (Viktor Nilsson), 7-0 Emil Lundström (Sebastian Bjers), 8-0 Emil Lundström (Emil Östblom), 9-0 Emil Östblom (Gustaf Östblom), 10-0 Emil Lundström (Christian Sorte).

Vi visste inte alls vad vi hade att förvänta oss och det var nog lika bra det. Vi startade hungrigt och tog tag i händelserna direkt. Lucas satte 1-0 efter 4 minuter efter inspel från Emil L. Viktor började vid sidan och kände sig inte i form. 5 minuter senare hade han gjort två mål efter fína pass från William och Arvid. Sedan trummade vi vidare och det hela slutade 10-0 efter att Emil L gjort tre, Arvid två samt Christian och Emil Ö varsitt. En väldigt enkel inledning och kul för en del ringrostiga spelare att komma igång. Speciellt Arvid och Emil Ö var riktigt bra.

27/7 – Raelingen  5-1 (3-0)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson), 2-0 Viktor Nilsson (Philip Olsson), 3-0 Viktor Nilsson (Christian Sorte), 4-0 Joakim Wahl (Christian Sorte), 5-0 Joakim Wahl (Christian Sorte).

Nu ställdes vi mot de som vann sin första match övertygande. Vi gjorde avspark och leverade ett mycket fint anfall från backlinjen upp till forwards. Det slutade med hörna. Viktor lyfte in den och Emil L nickade in 1-0 i nättaket. Då hade det gått 40 sekunder och motståndarna hade inte rört bollen. De hade några tekniska killar men Viktor stängde sedan deras förhoppningar via två mål. I andra halvlek var vi än mer överlägsna men efter två snabba mål av Jojjo så brände vi läge efter läge. Istället kom en reducering med 3 minuter kvar. En bra match av laget men återigen lite för lätt motstånd. Tom var kanon längst bak, även William och Tobbe. Jojjo vann mycket på mitten och satte även två bollar.

28/7 – Vestre Aker 7-1 (3-0)
Målen: 1-0 Philip Olsson, 2-0 Arvid Myrenfors (Emil Lundström), 3-0 Viktor Nilsson (Christopher Wärulf), 4-1 Christian Sorte (Tobias Million), 5-1 Christian Sorte (Lucas Johnson), 6-1 Emil Lundström (Arvid Myrenfors), 7-1 Emil Lundström.

Det här var en mentalt viktig match. På förhand skulle vi vinna och det stort. Sådant brukar gå åt andra hållet. Vestre Aker började aggressivt och vi fick verkligen kämpa. Philip hade fått mer fart under fötterna och såg stark ut. Det var han som angav tonen genom att ta bollen och slå till med ett mäktigt skott från trettio meter som målvakten var chanslös på. Ett vackert anfall med Stoffis och Emil L som organisatörer avslutades distinkt av Arvid. Innan halvleken var slut hade arbetsmyran och strikern Viktor gjort 3-0 efter fin pass av Stoffis. Vestre Aker gav inte upp och reducerade i början av andra halvlek och satte viss press. Vi spelade lite sämre men ett upplopp av Tobbe slutade med fin pass in till pånyttfödde Christian som satte 4-1 efter 12 minuter. Då lossnade nervknutarna och av bara farten gjorde Christian ytterligare ett mål innan Emil L satte två på slutet. I den här matchen klev verkligen Philip fram ordentligt. Lucas löpte väldigt bra på kanten och Sebastian var grym i mitten.

Slutspel

29/7 – Åsane Fotball  1-3 (1-2) – 32-delsfinal
Målet: 1-0 Christian Sorte (Gustaf Östblom).

Den här matchen kan man summera enligt följande, vi hade väldigt mycket emot oss. Den ojämna blöta och hårda planen passade ett fysiskt spelande lag som handsken. När sedan domaren var från samma området i Norge gav det oss heller inga fördelar. Morgonmatcher brukar inte vara vår melodi och ett tungt och ibland ovårdat spelande lag från Bergen blev oss overmäktiga. Det stora killarna tryckte tillbaka oss inledningsvis men efterhand kom vi mer in i matchen. Med 5 minuter kvar av första så nickar Christian mycket vackert in 1-0 efter fin frispark från Gustaf. Vi hade behövt hålla det till halvtid men istället blir Tom nermejad då han ska ta bort bollen efter skottretur (kanonräddning av Alex) och kvitteringen är ett faktum. Detta sedan vi skulle haft straff minuten innan då backen liggande boxar bort bollen med handen efter att ha blivit bortfintad av Emil L. Inte nog med det. Med 15 sekunder kvar av första brister vi i markeringen och de kan slå in 2-1. Vi lyfter oss rejält i andra och trycker på. Motståndarna är dock mycket bra försvarsmässigt och vi får inte så många chanser. Philip är mycket nära efter en soloraid men målvakten räddar. Emil L dribblar av ett par men skottet går strax över ribban. Med tre minuter kvar kontrar motståndarna in 3-1 och det är ridå. En mycket bra andra halvlek ska vi ta med oss. Glädjande att inte Gustaf blev av med någon tand efter en ful armbåge och att Viktor inte bröt benet efter en synnerligen vidrig tackling med dobbarna före. Philip var riktigt bra i denna match och alla försökte verkligen. Vi spelade inte ovårdat och föll med flaggan i topp. Turneringen förordade Fair Play vilket vi efterlevde, dock inte våra motståndare.

Summering:

Kul med en turnering i ett annat land även om det var grannlandet. Vi fick en för enkel resa genom gruppspelet för att vara riktigt taggade när det var dags för slutspel. Vi borde gått riktigt långt i denna turnering normalt sett men å andra sidan hade flera inte spelat fotboll på över en månad. Sådant märks. Med facit i hand hade vi kunnat spela mera taktiskt i slutspelsmatchen. Våra banemän från Bergen fick en enkel resa till kvartstfinalen och det är en gåta hur de kunde komma tvåa i sin grupp. Raelingen kom tvåa i vår grupp och som var flera klasser sämre än oss slog gruppettan, Skeid, med 4-3 i första slutspelsmatchen. Mycket märkligt och det bara visar att man måste ha tur för att gå långt i en turnering. Det var en bra uppladdning inför Sanktan och ett bra äventyr för grabbarna. Den spelare som gick mest framåt i turneringen var Emil Ö som började ta initiativ och skapade bra farligheter framåt. Turneringens spelare blir Christian som har fått tillbaka sitt löpsteg och går nu in ordentligt i straffområdet samt jobbar hemåt. 4 mål och 4 målpass var resultatet vilket är mycket bra för en innermittfältare.