Höst 11-an (11-manna)

25/10  2008

Gruppspel

- Enskede IK:3  4-0 (2-0)
Målen: 1-0 Viktor Nilsson (Joakim Wahl), 2-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 3-0 Philip Olsson, 4-0 Viktor Nilsson (Philip Olsson).

Vi fick spelövertag direkt då vi var det bättre laget och mer vana för 11-mannaspel. Viktor satte den första och Christian slog in den andra på volley. I andra spelade vi riktigt bra ett tag och skapade en mängd chanser som var värda ett bättre öde. Enskedes målvakt var mycket bra och så träffade vi virket tre gånger. Philip kunde till slut göra 3-0 och Viktor spädde på med ytterligare ett mål.

- Enskede IK:1  3-4 (1-3)
Målen: 1-0 Philip Olsson (Viktor Nilsson), 2-4 Emil Lundström (straff), 3-4 Emil Lundström.

En drömstart då vi gjorde 1-0 redan efter en dryg minut. Philip tog tillvara på en frisparksretur från Viktor. Sedan dog vårt spel och vi var total underlägsna Enskede. De kvitterade tämligen omedelbart och gjorde sedan enkelt 2-1. Du kunde ha blivit ett par till innan vi fick ordning på spelet. Enskede var dock klart bättre och satte 3-1 innan paus. I andra var det klart bättre och vi skapade lägen för mål. Framförallt började vi spela fotboll. Enskede blev lite ställda men rätade upp spelet och gjorde 4-1 på straff. Sedan gjorde Alex en kanonräddning på en frispark. Vi kom tillbaka i matchen och med 4 minuter kvar blev Emil fälld och satte den efterföljande straffen. Med dryga minuten kvar fick vi frispark en den sköt Emil in strax under ribban. Vi hade en halvchans till kvittering. En riktigt bra andra halvlek som vi verkligen får ta med oss.

- Kista SC  5-1 (4-0)
Målen: 1-0 Philip Olsson (Viktor Nilsson), 2-0 Emil Lundström (Lucas Johnson), 3-0 Lucas Johnson (Emil Lundström), 4-0 Philip Olsson (Tobias Million), 5-0 Emil Lundström (Tobias Million).

Detta blev en konstig match då vi först inte var tända och redan efter ett par minuter kolliderade Sebastian och Alex. Sebastian kunde spela resten av matchen och Alex linkade omkring i målet. Vi fick ett par halvskador till på Henok, Simon och Philip. Philip kunde dock sätta 1-0 efter hörna och Emil ökade på med ett långskott. Lucas slog in en retur till 3-0 och Philip sköt in 4-0. Härligt att vi börjar skjuta utifrån. Andra halvlek blev ett sömnpiller då det var trötta ben. Emil dribblade av målvakten till 5-0 innan Kista satte en balja.

A-Slutspel

- IF Brommapojkarna:4  2-3 (2-1) - kvartsfinal
Målen: 1-0 Viktor Nilsson, 2-0 Viktor Nilsson (Christoffer Wärulf).

En bra första halvlekt då vi verkligen var luggslitna. Alex kunde inte stå så brorsan Victor (som inte stått på ett år) fick hoppa in. En del skavanker fanns både här och där men det märktes inte. BP slog mest långbollar på forwards och spelade fysiskt. Vi hade ett bra grepp då Viktor påpassligt gjorde två mål , det andra vackert framspelad av Stoffis. BP lyckades reducera precis innan halvtid på en hörna och fick blodad tand. I andra orkade vi helt enkelt inte hålla uppe spelet och BP kom närmare och närmare. De kvitterade med knappa 5 min kvar och gjorde sedan segermålet en minut från slutsignalen. Det fanns en del annat att bekymra sig om än att förlora denna match. Men som sagt så är alla matcher en lärdom, både beroende på vilka spelare och på vilka ledare man möter.

Summering:

Vi hade en riktigt bra halvlek i turneringen, den andra mot Enskede IK:1. Positivt var att vi försökte spela oss ur de svåra situationerna på egen planhalva under de tre första matcherna. Negativt var att vi fick 4 gula kort under turnering, ett för ruff, ett för farligt spel, ett för felaktigt byte och ett för att ha sparkat ut bollen till inkast då en av våra spelare var skadade (?!). Vi måste våga spela fotboll och framförallt under den sista halvleken i turneringen så gjorde vi det inte. Turneringen spelare blir Emil (trots sina tre gula kort) som inte bara gjorde mål och dribblade utan tog ett grymt defensivt arbete. Den som tog mest kliv framåt i turneringen var Henok som blandade sitt mittbackspel med härliga dribblingar.