16-17/8  2008

Gruppspel 16/8

- IFK Lidingö  1-2 (0-2)
Målet: 1-2 Christopher Wärulf (Axel Nyblom)

Lidingö har de första 10 minutrarna, vi är inte på deras planhava. Det är inte så konstigt eftersom vi har ett nytt lag med oss samt testar nya positioner och att många av killarna inte sett en boll på hela sommaren. Lidingö får snabbt in 2-0. Efter 10 minuter blir det bättre och vi spelar jämt första halvlekens sista 10 minuter. Vi får in 1-2 med två minuter kvar och pressar ordentligt i slutet, men räcker inte ända fram.

- IF Brommapojkarna 11  3-0 (2-0)
Målen: 1-0 Axel Kruse (Sebastian Bjers), 2-0 Henok Tesfu (Emil Östblom), 3-0 Emil Östblom (Fredrik Carlsson).

Vi äger matchen från början till slut. De var lite lättare motstånd, så nu började killarna verkligen spela ut. De kunde lika gärna ha blivit 6-0...eller snarare 6-3, om det inte hade varit för Axel Kruse som var planens gigant när han hela tiden plockade ner deras nummer 10, som var jättefarlig och hård, han sparkade ner Sebastian med en hög fot på läppen så att blodet sprutade och kunde inte spela i andra halvlek. BP 11 tar senare silver i B-finalen.

- FC Djursholm 2  4-0 (2-0)
Målen: 1-0 Fredrik Carlsson (Adrian Stenbäck), 2-0 Sebastian Bjers (Axel Kruse), 3-0 Axel Nyblom (Henok Tesfu), 4-0 Henok Tesfu (Christopher Wärulf)

Den här matchen var helt avgörande för vilka som skulle gå till A-slutspel. Dujrsholm vann över BP 11 och fick oavgjort mot Lidingö U, så vi måste vinna matchen. Djursholm är ett bra lag, men grabbarna gör en helt otrolig insats och släpper aldrig in dem i matchen. Det börjar med att Henok som forward stör deras spel hela tiden så att de inte kommer igång, sedan får vi igång fint väggspel som helt paralyserar Djursholm. FC Djursholm tar senare brons i B-Slutspelet, åker ut på Golden Goal.

A-Slutspel 17/8

- Spånga IS 3  4-2 (3-0) - Kvartsfinal
Målen: 1-0 Christoffer Wärulf (Arvid Myrenfors), 2-0 Henok Tesfu, 3-0 Emil Östblom, 4-2 Henok Tesfu (Arvid Myrenfors).

En strålande insats av laget som blev till en början tillbakapressade av ett bollskickligt Spånga. Efter c:a 10 minuter kommer laget fram i ett fint anfall där Arvid hittar in till Christoffer som på ett tillslag slår in ledningsbollen. Strax därefter når en långboll Henok som krigar mot 3 försvarare och kommer sedan loss och sätter iskallt 2-0. Vilken scenförändring!. Inte nog med det. Precis innan halvtid klipper Emil till på en frispark från mycket lång håll och bollen går in precis under ribban. En viss självsäkerhet spreds sig i halvtid och det betalade sig direkt då Spånga kvickt reducerade i andra. Grabbarna tog sig samman men Spånga reducerade ännu en gång. Nu var de ute efter kvittering och blottade sig bakåt. På en kontring skickar Arvid in bollen till Henok som stöter in segermålet 4-2. Laget avancerade till

- IF Brommapojkarna 18  1-9 (0-5) - Semifinal
Målet: 1-7 William Thorvaldsson.

Det verkade som om laget var nöjda med en semifinalplats. Viljan att kämpa infann sig inte i första halvlek och man mötte ett bra BP-lag. Det slutade med hela 0-5 i baken och matchen var körd. En uppryckning i andra halvlek blev det men det hjälpte inte så mycket resultatmässigt men däremot spelmässigt. William gjorde på egenhand ett viljemål som var härligt att se. Bollen skulle bara in. Att det sedan ramlade in ett par mål mot de duktiga motståndarna gjorde inte så mycket. Trots allt hade man nått till semifinal i A-slutspel där 16 lag var med. Starkt.

Summering:

En rent ut sagt succé. Syftet var att få igång så många spelare som möjligt. Efter en del återbud fylldes det på med mycket spelare från Saltsjöbaden 2 och 3. Dessa har inte tränat i sommar och det var därför oerhört kul att det gick så bra både i spelet och med resultatet. Vi tar brons i A-Slustpelet efter bländande spel, kommer tvåa i gruppen med bästa målskillnaden i gruppen. De vi slår ut i vår grupp tar silver och brons i B-slutspelet, Lidingö som vann vår grupp åkte ut mot guldmedaljörerna i A-slutspelet, så vi hade en svår grupp.

Turneringens lirare var Henok som började lite trögt men sedan spelade strålande. De som tog flest steg framåt var Christoffer och William.