Ersans pokal (slutspel)

5/4 och 4/5  2008

5/4 - Örnens FF   4-1 (2-0) - Kvartsfinal
Målen: 1-0 Christian Sorte (Tom Hård af Segerstad), 2-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 3-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 4-1 Christian Sorte (Lucas Johnson).

Matchen var jämn inledningsvis och det var svårt då bollen närmast var en gummiboll. I nionde minuten bryter Tom ett anfall på egen planhalva och fintar att tjonga iväg bollen, men passar snyggt till Christian som snabbt vänder och lobbar över målvakten. Sedan byter vi till en riktig boll och vårt spel kommer igång, vi tar över matchen helt. Precis innan vilan gör Tom en fantastisk tillbakarush och räddar ett baklängesmål samt sätter igång en kontring på vänsterkanten som Emil snabbt förmedlar till Christian som gör 2-0. I andra halvlek börjar Örnen starkt igen men Emil lägger en perfekt hörna som Christian nickar in från främre stolpen, ett av de snyggaste hörnmålen vi har gjort. Örnen får straff efter att Viktor snyggt "flyttat" undan en spelare, inte ojuste direkt men det var nog straff ändå. Matchen slutar 4-1 efter att Lucas påpassligt passat fram till Christian på mittplan på mittfältarnas sida, Christian skottlobbar igen och stänger matchen. Bra spel av hela laget och nu väntar Älvsjö i semifinal.

4/5 - Älvsjö AIK   0-3 (0-2) - Semifinal

Matchen börjar med sämst tänkbara utgång. Vi gör avspark passar bakåt och bollen studsar över Viktors fot och in i mål. Älvsjö hade inte rört bollen och vi låg under med 1-0. Detta präglade delvis matchen. Vi var inte på i presspelet och tillät Älvsjö dominera. De gjorde välförtjänt 2-0 och de var först då vi började spela någorlunda. Alla tog dock inte sitt jobb och var lite rädda, vilket gjorde det svårt för oss att komma till avslut. I vissas överambition kom vi snett i positionerna, vilket gav Älvsjö än mer lägen. De gjorde 3-0 på straff i andra och vi förmådde aldrig att hota dem utan det var rätt lag som vann. Som vanligt måste vi lära oss att fokusera på vårt eget spel och inte titta så mycket på motståndarna, underlaget eller andra delar som kan påverka oss.