"1:a bris birkabullin 2008 buikar 96"
Översatt blir det "1:a pris Birkabollen 2008 Pojkar-96"

Gruppspel

– FC Djursholm 2  8-1 (5-0)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Tom Hård af Segerstad), 2-0 Christian Sorte (Tom Hård af Segerstad), 3-0 Christian Sorte (Emil Östblom), 4-0 Christian Sorte (Emil Östblom), 5-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 6-1 Emil Lundström (Philip Olsson), 7-1 Philip Olsson (Joakim Wahl), 8-1 Christian Sorte (Emil Östblom).

Snacka om islossning eller ketchupeffekt. Det har gått trögt för målkungen Christian i år. Nu lossnade det rejält då han dribblade sig loss och sköt in 1-0 efter 45 sekunder. Sedan satte han 3 ytterligare mål innan han spelade fri Emil L till 5-0. Det var första halvlek. I andra drog vi av lite på takten men målen trillade in ändå. Mycket säker seger på en fantastiskt fin naturgräsplan.

– Sollentuna IF 4  3-1 (1-1)
Målen: 1-1 Christian Sorte (Joakim Wahl), 2-1 Christian Sorte (Philip Olsson), 3-1 Philip Olsson (Alexander Tengqvist).

Här hade vi kommandot direkt men Sollentuna satte sin första chans efter 5 minuter. Det gjorde oss en aning stressade och avsluten blev inte helt i sin ordning. Bra spel var det dock och till slut skarvade Christian in en vacker passning av Jojjo. Tidigt i andra satte Christian distinkt dit 2-1 via stolpen men vi fick inte riktigt arbetsro förrän Philip dundrade in 3-1 efter en lång utspark från Alex. Matchen blev onödigt jämn men återigen mycket bra spel.

– FK Bromma  5-0 (2-0)
Målen: 1-0 Tobias Million (straff), 2-0 Christian Sorte (Emil Östblom), 3-0 Philip Olsson (Tobias Million), 4-0 Emil Lundström (Marwan Ibrahim), 5-0 Tobias Million (Christian Sorte).

Det här var en gruppfinal eftersom Bromma vunnit sina två matcher, dock bara med uddamålet så oavgjort räckte för gruppspeger. Bromma hade ett par riktigt stora och tuffa killar som spelade en aning vårdslöst. Vi hade spelet men de störde oss med sitt tuffa spel. Till slut orkade de inte stå emot och fällde Christian i straffområdet. Tobbe satte straffen säkert i slutet av första halvlek. Av bara farten smekte Emil Ö en boll fram till Christian som satte 2-0 innan halvtid. Andra halvlek var än bättre och vi fick se två riktiga kanonmål. Ett där Tobbe dribblade runt och slog ett inlägg som Philip mötte direkt på volley. Ett annat då Jojjo slog en boll till Christian som skarvade ut till Marwan. Ett direkt inlägg och Emil mötte på volley stenhårt upp i nättaket. Tobbe avslutade sedan målskyttet. Det var mycket kul att se alla, och då menar jag alla, gå in i situationerna mot betydligt större killar. Så ska det se ut. Det var mycket bra för självförtroendet att våga göra det. Lille Sebastian och Marwan vann många dueller just därför och Gustaf är riktigt tuff. Att Tom är en slåttermaskin visste vi redan. Kul.

Slutspel

- Fullersta BK  2-0 (1-0) - semifinal
Målen: 1-0 Philip Olsson (Tobias Million), 2-0 Philip Olsson (Joakim Wahl).

Det var spel mot ett mål hela matchen. Ändå kunde det slutat med straffar. Vi fick inte hål på Fullersta och benen var en aning tröga. Fullerstas målvakt måste gjort en av sina bästa matcher. Emil L träffade sedan undersidan av ribban vid en frispark. Till slut lyckades Philip slå in 1-0 efter ett inkast från Tobbe. Då vi inte fick in en andra boll var matchen vid liv. Mitt under den stora pressen lyckas Fullersta kontra och en kille blir helt fri. Alex gör en idioträddning och det var mycket starkt eftersom han stått sysslolös hela matchen. Istället för 1-1 som får Jojjo fram en genomskärare till Philip som är skoninglös i sitt avslut. Final nästa.

- FK Bromma  3-0 (1-0) - final
Målen: 1-0 Christian Sorte (Philip Olsson), 2-0 Philip Olsson (Emil Östblom), 3-0 Philip Olsson (Emil Lundström).

Vi mötte ånyo fysiska Bromma i finalen. De backade hem och vi låg på. Efter 10 minuter försökte de gå till anfall vilket straffade sig direkt då Philip spelade fri Christian som lobbade in 1-0. Sedan var vi aldrig hotade och glödhete Philip nickade in 2-0. Då kändes det riktigt säkert. Brommas fysiska spel resulterade i två gula kort vilket är ovanligt på 7-manna. Vi hade flera bra lägen men det var dagens kung och lagkapten, Philip, som satte punkt för turneringen då han förvaltade Emil L:s passning på bästa sätt. Det var vår första helgturneringsvinst på 7-manna och det var bra för självförtroendet även om de inte var de starkaste lagen i Stockholm vi mötte. Det är ändå bra att vinna turneringar för det är inte det lättaste.