Aros-cupen

26-28/6  2009

Gruppspel

26/6 - Västerås BK 30  8-0 (3-0)
Målen: 1-0 Marwan Ibrahim (Arvid Myrenfors), 2-0 Emil Lundström (Arvid Myrenfors), 3-0 Arvid Myrenfors (Emil Lundström), 4-0 Arvid Myrenfors (Marwan Ibrahim), 5-0 Emil Lundström (Arvid Myrenfors), 6-0 Emil Lundström (Alexander Schreij), 7-0 Emil Lundström, 8-0 Emil Lundström (Emil Östblom).

Efter en liten trög start kom vi igång och mitt i halvleken kom även första målet då Marwan förvaltade en passning från Arvid. Arvid skarvade sedan fram Emil L som rundade målvakten till 2-0. Sedan var det tack för senast då Emil L fick fram den till Arvid som satte 3:an. Andra halvlek spelade vi ut och Arvid satte sitt andra mål efter fin framspelning av Marwan. Sedan kom matchens grannaste mål med ett perfekt utfört anfall där till slut Stoffis hittar fram till Arvid som slår ett perfekt inlägg till Emil L som möter på volley. Bollen for som en projektil upp i krysset. Av bara farten gör Emil L ytterligare 3 mål och matchen slutar hela 8-0. Bra start på turneringen och för Arvid lossnade det rejält.

27/6 - Vallentuna BK  0-2 (0-1)

Här kan man tala om att ha marginalerna emot sig. Efter en minut anfaller Vallentuna och skjuter in 1-0. Sedan har de inte ett anfall under hela första halvleken. Vi pressar på och skapar läge efter läge men Vallentunas målvakten briljerar. Värst var två kanonräddningar strax under ribban, först på Gustafs kanon och sedan på skott av Emil L. Efter en minut av andra halvlek så går Vallentuna till anfall och domaren dömer straff efter en perfekt brytning av Tobias (som står upp med bollen på foten efter att domaren har blåst). 0-2 och det kändes tungt. Vi repade mod och skapade lägen för reducering men släppte samtidigt till ett par kontringar där Alex T gjorde två mycket bra räddningar. Arvid, Emil L, Marwan m fl hade mycket bra chanser men var inte målvakten i vägen så var någon försvarare där och räddade. Bra match spelmässigt. Ytterbackarna Tobbe och Axel var kanonbra.

27/6 - Gideonsbergs IF  4-0 (0-0)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Gustaf Östblom), 2-0 Arvid Myrenfors, 3-0 Emil Lundström (Emil Östblom), 4-0 Arvid Myrenfors (Alexander Schreij).

Här var seger eller oavgjord som gällde eftersom Gideonsberg redan hade 6 poäng (hade spelat en match mer). Vi hade bra tändning i laget men Gideonsberg var vassa framåt inledningsvis. Framförallt Sebastian var riktig på hugget och avstyrde det mesta med understöd av nykomne Tom (så att vi hade 3 avbytare). När sedan Alex S fick ordning på mittfältet tillsammans med Gustaf/Emil Ö så började vi ta över allt mer. Det dröjde dock en bit in i andra halvlek innan Emil L förvaltade en frispark från Gustaf. Arvid snodde sedan bollen av en försvarare och satte 2-0 och då kändes det säkert. Emil Ö gjorde en riktigt bra match och kryddade det med ett solonummer som avslutades med ett vackert inlägg till Emil L som satte sitt andra mål. Strax därefter var olyckan framme då Emil L blev hårt tagen i straffområdet. Domaren friade men Emil skadade sig rejält (ledbandsskad) och blev borta för resten av turneringen. Han kunde dock från sidan av planen se hur Arvid säkert satte 4-0 efter frispelning från Alex S. Stoffis gjorde återigen en kanonmatch och har verkligen gått framåt i turneringen.

28/6 - Östhammars SK  3-0 (1-0)
Målen: 1-0 Arvid Myrenfors (Marwan Ibrahim), 2-0 Marwan Ibrahim (Alexander Schreij), 3-0 Emil Östblom (Marwan Ibrahim).

Nere på två avbytare igen så skulle det avgöras vilka som gick till A-slutspel. Östhammar var piskade att vinna medan det räckte med oavgjort för oss. Det var stälningskrig i början där vi hade ett visst övertag utan att några större målchanser skapades. Vikarierande forwarden Marwan tog sedan tag i händelserna och leverade en perfekt passning till ”hete” Arvid som satte ledningsbollen. Marwan var sedan ytterst nära att öka på. Spänningen hos oss släppte allt mer och när Marwan satte 2-0 i början av andra kändes det hela klart. Östhammar skulle då behöva göra 3 mål. Spiken i kistan kom efter en fin dribblingsraid av Marwan där han serverade ett inlägg på silverfat till Emil Ö som pangade in 3-0. Konstruktiv spel från samtliga och med mycket bra inställning men det var Marwans match. Det blev A-slutspel vilket man inte hade räknat med innan turneringen. Kul.

A-slutspel

28/6 - IF Brommapojkarna 2  0-6 (0-4) – Kvartsfinal

Den här matchen var slut redan efter 4 minuter. BP gör 1-0 efter 27 sekunder och 2-0 efter 2 minuter. När matchklockan visar 4.22 sätter de 3-0. Ridå. Här sken det igenom vad vilja och respekt kan innebära. Vi visade allt för dålig vilja och alldeles för stor respekt för motståndarna. Efter 0-3 så spelade vi stundtals riktigt bra och BP fick bara in ytterligare ett mål innan halvlek. I andra halvlek så stred alla tappert trots trötta ben och en massa skavanker. Vi hade inga avbytare utan de som satt på bänken mådde dåligt och hade ont. De fick dock hoppa in när någon hade det ännu sämre. Så de sista 45 minuterna var bra utifrån förutsättningarna.

Summering:
Spelmässigt en bra genomförd turnering. Lite smolk blir det när man avslutar med en förlust men totalt sett var det bra. I fyra av fem matcher var vi bara två avbytare och det kostar på. Dessutom var det skavanker på Victor och Axel redan innan turneringen. Att då gå till A-slutspel med 15-2 i målskillnad är riktigt bra och detta i en väldig varm turnering där det gick åtskilliga liter vätska varje match. Flera spelare tog kliv framåt i positiv riktning. Både Axel och Emil Ö gjorde genomgående bra matcher. Den som tog mest kliv framåt var Stoffis med många fina utmaningar och inlägg. Det fanns många kandidater till turneringens lirare, Tobbe, Sebbe, Marwan och Alex S. Värst av alla var dock Arvid. Förutom konstruktiv spel med många fina dragningar och inlägg samt 5 mål och 3 målpass, så sprang han oavbrutet turneringen igenom. Vilken energi!!