Swedbank cup 2007

Gruppspel - 1/4

Lag 3 - Enskede IF 3  5-0 (2-0)
Målen: 1-0 Henok Tesfu, 2-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 3-0 Christian Sorte (Simon Kidane), 4-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson), 5-0 Viktor Nilsson.

Vi började lite försiktigt men efter Henoks påpassliga 1-0 mål kunde vi spela ut. Enskede jagade men kom inte över halva planen. Exemplariskt försvarsspel av Viktor/Marwan. Stackars Alex i mål fick inte göra någonting. Målen trillade in med jämna mellanrum trots att vi nästan passade "ihjäl oss". Viktor avslutade det hela med att skjuta en lång frispark som blockerades. Viktor tog och klippte till igen och bollen seglade in i krysset.

Lag 3 - Huddinge IF 1  5-1 (3-0)
Målen: 1-0 Henok Tesfu (Emil Lundström), 2-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 3-0 Simon Kidane (Christian Sorte), 4-0 Tobias Million (Simon Kidane), 5-0 Christian Sorte (Simon Kidane).

Mål på hörna, som vi tränat på blev en bra inledning av matchen. Denna blev lik den första drabbningen och grabbarna kontrollerade helt händelserna och bollen. Återigen var vi ruggigt innefekiva framför mål men det var riktigt härlig fotboll att beskåda. En s k "totalfotboll" á la Holland på 80-talet. Samtliga var delaktiga i det konstruktiva spelet. Tobbe fick göra sitt första mål för laget. Kul! Alex fick i denna match göra två ingripanden. Baklängesmålet var en misslyckad hörna som på något konstigt sätt letade sig i mål.

Lag 3 - IFK Aspudden 1  9-1 (4-0)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 2-0 Henok Tesfu (Emil Lundström), 3-0 Tobias Million, 4-0 Christian Sorte, 5-0 Tobias Million (Simon Kidane), 6-1 Henok Tesfu (Emil Lundström), 7-1 Christian Sorte (Emil Lundström), 8-1 Christian Sorte (Simon Kidane), 9-1 Christian Sorte (Viktor Nilsson).

Seriefinalen som aldrig blev av. Den var över efter 5 minuter då vi ledde med 3-0. Här var det närmast propaganda emellanåt. Christian gjorde en "Christiano Ronaldo" från halva planen. Emil sprintade ifrån 3-4 man i ett nafs, o s v, o s v. Det var klasskillnad. Detta lag besitter en sådan teknik att jag har svårt att se något annat lag som har det lika beställt på alla fötter. När man sedan har spelare som täcker upp för varandra (spelgeniet Simon) är vi mycket svårslagna. Fruktansvärt imponerande!!

17/5 - slutspel

Lag 3 - Enskede IF 7  2-0 (0-0) - Kvartsfinal
Målen: 1-0 Henok Tesfu (Simon Kidane), 2-0 Christian Sorte (Simon Kidane)

Strålande match från början till slut. Nu börjar vi bli jobbiga att möta eftersom vi inte släpper till mycket bakåt. Alex hade en liten halvchans att bestyra på hela matchen. Annars fick Enskede skjuta från distans. Vi rullade boll som vanligt och kontrollerade händelserna. Enskede var heta i början och vann lite boll man allt eftersom mattades man när bollen inte var till låns. Fina spelkombinationer avlöste varandra. Christian var ytterst nära att ge oss ledningen och Henok var inblandade i två misstänkta straffsituationer. Det blev dock mållöst i första. Det dröjde inte långt in på andra innan Henok stötte in ledningsbollen. Sedan blev spelet allt bättre och det blev en hel del avslut. Enskede var bra och kämpade verkligen för att hålla tätt och kvittera men till slut orkade de inte då Christian forcerade in en målvaktsretur. Kanonspel av hela laget och backparet Viktor N och Marwan är hur bra som helst.

Lag 3 - Tyresö FF 2  1-1 (0-0) 11-10 efter straffar - Semifinal
Målet: 1-0 Tobias Million (Christian Sorte)
Straffmål: 2-2 Christian Sorte, 3-3 Tobias Million, 4-4 Marwan Nagash, 5-5 Simon Kidane, 6-6 Viktor Nilsson, 7-7 Christian Sorte, 8-8 Tobias Million, 9-9 Marwan Nagash, 10-10 Emil Lundström, 11-10 Simon Kidane

Oj, oj oj. Vilken rysare det blev. Vi rivstartade och hade tre jättelägen under de inledande minuterna. Sedan planade de ut men vi behöll initiativet. Tyresö var inte ofarliga men kom ändå inte riktigt i de stora målchanslägena. Det hade vi fler av. Andra halvlek var kanon och redan efter 30 sekunder snurrade Christian friskt på kortlinjen och passade in Tobias som distinkt satte ledningsbollen. Tyresö fick allt eftersom flytta upp och då fick vi bra lägen att avgöra men det ville sig inte riktigt. Vi åkte på mycket smällar denna match, vilket bevisade att motståndarna inte hängde med. Med tre minuter kvar lyckas de kvittera på en hörna och det blev förlängning. Närmast mål i denna var Christian som var helt fri. Det fick bli straffar och vi kom i underläge direkt. Vi lyckades dock jämna ut det hela då de tre ordinarie straffarna var slagna. Vid straff 5 och 7 hade vi chansen att avgöra men sedan satta alla sina. I den 13:e straffomgången sköt Tyresö i ribban och Simon gick fram och avgjorde. Vilket jubel!!

Lag 3 - Tyresö FF 1  1-2 (0-0) - Final
Målet: 1-0 Henok Tesfu (Christian Sorte)

Så nära men ändå inte. Vi förlorade trots mycket bra spel på trötta ben. Vi kunde räkna till ett skott på mål för Tyresö men tyvärr fick det två straffar som de gjorde mål på. Vi hade desto mer chanser men både trötthet och en duktig Tyresö-målvakt gjorde att vi inte lyckades vinna. Tre spelare var halvskadade så vi kallade Emil Ö och Gustaf Ö till matchen. Alla ville spela trots stora krämpor och vi gjorde det bra. Vi rullade runt och hittade hela tiden bra vägar fram till målet. Henok hade en jättechans i början av andra men minuten senare kunde han helt fri slå in ledningsbollen. Tyresö hade ett par riktigt bra lirare och en gjorde en soloraid som slutade med straffspark. Sedan hade vi ett par bra chanser igen innan det var dags för ytterligare en straffspark med 3 minuter kvar. Denna såg inte lika klar ut som den första men domaren var duktig och gjorde nog en korrekt bedömning. Vi förmådde oss inte till att skapa en rejäl kvitteringschans men grabbarna gjorde allt. En fullständigt strålande turnering av samtliga inblandade. Vi kunde dominera spelet i samtliga matcher och det är skönt att se att vi fått ett vackert och vägvinnande spel. Det här är den bästa turnering vi genomfört.