Serien 2007

16/9 (B) Lag 3 – Tyresö FF 2   10-0 (6-0)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Emil Östblom), 2-0 Christian Sorte (Gustaf Östblom), 3-0 Henok Tesfu (Victor Tengqvist), 4-0 Christoffer Wärulf (Henok Tesfu), 5-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 6-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 7-0 Henok Tesfu (Tobias Million), 8-0 Christian Sorte (Emil Lundström), 9-0 Gustaf Östblom (Viktor Nilsson), 10-0 Viktor Nilsson.

Hoppsan. Vi ville ha en serieavslutning värd namnet. På andra sidan stod Tyresö 2 för motståndet och det var i stora delar det laget vi förlorade finalen i Swedbank cup mot. Det började ganska jämnt, vi hade ett par halvchanser och Tyresö likaså. I mitten av första exploderade vi. Emil Ö slog en perfekt genomskärare till Christian som lyfte förbi sin back och lobbade vackert över målvakten. Tyresö gick direkt till motangrepp där tog det stopp på Gustaf som sedan fintade bort två spelare och levererade en perfekt pass till Christian. Han vände i sin tur bort sin bevakare och smällde upp bollen i krysset. Sedan var det Victor T:s tur att nå fram med långboll till Henok som avslutade iskallt. Om nu Tyresö hade några planer att komma tillbaka i matchen släcktes det definitivt då Simon vann boll och kryssade sig fram tillsammans med Tobias. Passning fram till Henok som lägger den åt sidan. Där möter Christoffer upp med sträckt vrist och bollen far som en projektil upp i nättaket. Viktor N spelar sedan fri Christian som hårt sätter 5-0. Därefter glidtacklar Viktor N fram bollen till strikern nr 1, Christian. Han rundar retfullt målvakten och klackar in den i tomt mål. Förödmjukelsen var total. Tyresö gjorde allt för att rädda ansiktet i andra men Henok satte sjuan efter fint förarbete av Tobias. Tyresö började skapa en del chanser och missade de inte målramen så var Alex där och avvärjde. Christian blev femmålsskytt efter att Emil L frispelat honom. Mot slutet visade Gustaf Ö prov på hur man skjuter från distans då hans missil gick in i burgaveln efter tillbakaspel från Viktor. Sedan hade vi chans på tvåsiffrigt då en dubbelbensax på Christian resulterade i straff. Alex fick chansen men slog stramaren i stolpen. Kämpen Viktor fick dock sista ordet då han forcerade in det 10:e målet. Laget var som en spelande orkester. Perfekt komponerad där alla kompletterade varandra. Store och lugne Victor T vid sidan av ettrige Filip var ett komplett backpar som även vågade anfalla. Samma gällde store lugne och tekniske Gustaf bredvid kvicke Marwan. På mitten av mittfältet vann Viktor N och Simon i stort sett allt där den förstnämnde är stenhård och den sistnämnde briljerade med fina tekniska nummer. På kanterna hade vi yrvädren Emil L, Christoffer och Tobias som spelade med härlig frenesi. Dessutom spelade Emil Ö på kanten och hade härliga inlägg och passningar. Framåt slet Henok och Christian som galärslavar där det var kul att Henok fick lön för mödan. Christians insats finns inte på en betygskala, den är ovanför, för vilka mål han gjorde! Så att efter fyra år få ut det mesta vi tränat på under en och samma match är något man alltid kommer att minnas. Vilket P96-lag som helst skulle få bita i gräset denna morgon. DET VAR MAGISKT!

9/9 (H) Lag 3 – Hanvikens SK 5   6-1 (3-1)
Målen: 1-1 Christian Sorte (straff), 2-1 Christian Sorte (Emil Östblom), 3-1 Christian Sorte (Christoffer Wärulf), 4-1 Emil Östblom (Christian Sorte), 5-1 Emil Lundström (Henok Tesfu), 6-1 Henok Tesfu (Simon Kidane).

Det blev lite rörigt inledningsvis då vi testade en hel del nya positioner. Alla klarade inte av det och när dessutom Hanviken fick 1-0 efter 45 sekunder blev det lite stressigt. Efter drygt 10 minuter fick vi lite ordning och en vacker genomskärare av Emil Ö nådde Christian som blev fälld av målvakten. Den utmärkte domaren dömde klockrent straff. Christian straff var inte bra men den gick in. Sedan hade denna trollgubbe en sällan skådad uppvisning då han lirkade in 2 bollar till på ett par minuter. Det kunde blivit flera mål och ytterligare en straff innan halvtidsvilan, då i viss mån flyttade tillbaka till de vanliga positionerna. Andra halvek var bra rakt igenom. Christian lade tillbaka till Emil Ö som sköt in bollen i tomt mål. Henok och Emil L hade snyggt passningsspel där den sistnämnde avslutade iskallt. Sedan bjöd Simon och Henok på tekniska färdigheter där Henok distinkt fastställde slutresultatet. Lärdomar av den här matchen var att vi inte skulle byta positioner för mycket. Det får bli max 2 st per match. En annan lärdom är att Gustaf Ö (även om han inte själv vill) har blivit en grymt bra back. Han kliver in i varje situation med pondus och är en stark bollvinnare och har dessutom härliga uppspel. Brorsan Emil var också mycket bra idag. Vårt lags "kärnkraftverk", Viktor N, var grym på backen. Han kan man använda överallt och hittills kan ingen springa ifrån honom eller ta honom i närkamperna. Alla andra var bra och vi hade gjort en bra match hur som helst, dock vet man inte hur den hade slutat om inte Christian varit på planen.

31/8 (B) Lag 3 – Gustavsbergs IK 2   4-0 (1-0)

Målen: 1-0 Christoffer Wärulf (Christian Sorte), 2-0 Christian Sorte, 3-0 Emil Lundström, 4-0 Viktor Nilsson (Marwan Nagash).

Det börjar bli stabilare och stabilare mellan lagdelarna. Det fick Gustavsberg erfara då vi inte gav dom en möjlighet att komma in i matchen. Det är ju lite annorlunda att spela i Gustavsberg då planen är väldigt stor. Mycket ytor att springa på och inte mycket närkamper. Vi släppte inte till något bakåt i första halvlek då vi spelade med hög press. Flera bra lägen skapades utan att resultera. Emil L hade ett stolpskott. Med tre minuter kvar av första lyckades vi till slut få hål på motståndarna då Stoffis välriktade skott gick in strax under ribban. I början av andra satte Christian sin egen retur till 2-0 och då kändes det säkert men Gustavsberg hade då en bra period, dock utan att tvinga Alex i mål till någon svår insats. Istället kunde Emil L sätta en frispark till 3-0 och i slutet fastställde Viktor N slutresultatet på retur efter skott av Marwan. Backarna med Marwan/Gustaf och Filip C/Victor T var den lagdel som utmärkte sig mest och det är signifikativt för säsongen då vi släpper in mycket färre mål i år. Vi smyger nu upp sig en outsider i serietoppen.

26/8 (H) Lag 3 – IFK Aspudden 4   5-2 (0-2)
Målen: 1-2 Christian Sorte, 2-2 Simon Kidane (Christian Sorte), 3-2 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 4-2 Gustaf Östblom, 5-2 Henok Tesfu (Emil Östblom).

Det här var en match med två ansikten. Aspudden började piggt och vi hade problem att få upp spelet. När vi till slut fick det kontrade Aspudden in ledningsbollen. Därefter hade vi en bra period med fler fina kombinationer och avslut. Aspudden var inte ofarliga och de lyckades göra 2-0 på en mycket vacker nick. Nedslagna och allmänt uppgivna var grabbarna i halvtid men alla visste ett en vändning var möjlig. Och det var ingen vändning som helst. Christian forcerade in 1-2 efter 2 minuter. Minuten senare prickskjuter Simon in 2-2 och efter fyra minuter skarvnickar Christian in ledningsbollen. Vilken uppvisning. Vi spelade sedan otroligt bra och Aspudden hade inte ett avslut i andra halvlek. Det var dock spännande ett tag då vi inte fick in fjärde målet. Det var kalabalik ett par gånger och Viktor nickade bl a stenhårt i stolpen. Fina tekniska nummer av flera spelare innan Gustaf kunde sätta det förlösande 4-2 målet. Kämpen Henok fick avsluta det hela med ett vackert volleyskott. Oerhört bra moral av laget att vända detta. Christian insats går inte av för hackor (helt matchavgörande), Simon slet som bara den och Filip gjorde sin bästa match någonsin. Lagkaptenen Marwan var dock mest sevärd med sina offensiva utflykter. Stort grabbar!!

10/6 (B) Lag 3 – Älta IF   4-2 (1-1)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Marwan Nagash), 2-1 Emil Lundström, 3-1 Emil Lundström (Christoffer Wärulf), 4-2 Christian Sorte (Christoffer Wärulf).

En riktig kanonmatch avslutade vårsäsongen. Älta hade inte förlorat innan och hade bara en oavgjord. Nu fick de plocka ut bollen ur nätet redan efter 25 sekunder då Christian slitit sig fri och avslutat kallt. Vi hade initiativet men blev lite ängsliga emellanåt. Ältas kvittering kom inte logiskt och föregicks av att Simon blev nedsprungen och blev liggande. Domaren blåste inte av och ett par handfallna spelare fick se bollen skjutas in bakom Alex. Då var det flera som uppvisade dåligt humör, vilket rättades till halvtid. Andra halvlek var en sprudlande tillställning. Emil gjorde ett drömmål då han från långt håll slog en friskpark ribba in. Han nöjde sig inte med det utan två minuter senare klippte han till på volley efter Christoffer vunnit en nickduell och bollen for med full fart in strax under ribban. Älta satsade allt på ett kort och efter en kalabaliksituation där såväl Alex och Marwan gjort mirakulösa räddningar kunde de reducera. En liknande situation uppstod ett par minuter senare men då stod Jocke och till slut Alex i vägen. Vi saknade inte lägen och med 3 minuter kvar avgjorde Christian då han behärskat nickade in en ribbretur från Christoffer. Alla gjorde mycket bra insatser och försökte verkligen spela fotboll. Tyvärr har vi inte lärt oss att spela med armarna som blir allt mer utstuderat i denna låga ålder. Det är lite skrämmande.

3/6 (H) Lag 3 – Enskede IK 9   1-1 (0-0)
Målet: 1-0 Emil Lundström.

Så var vi där igen. En sten tuff och jämn match mellan två bra lag. Enskede hade endast vinster i bagaget och bara släppt in ett mål hittills. Vi började matchen i vår vana trogen och trillade boll fint. Enskede var storvuxna och deras mittback tog allt vilket gjorde det svårt för forwards. Första halvlek var tämligen målfattig och det blev endast några skott utifrån. Vi hade dock spelinitiativet. Andra halvleken inledde precis som den första men det blev lite fler målchanser om ej så många. Till slut lyckades vi få hål på Enskede då Emil först sköt men skottet blockerades, då drog han till med en vänstervolley och bollen seglade i en vacker båge in över målvakten. Tyvärr fick vi inte behålla ledningen särskilt länge då en studsig boll skapade problem för Alex och Enskede kunde göra mål på returen, Därefter var Enskede alltmer farliga i sina attacker och Alex revanscherade sig rejält med en grym frilägesräddning. Även backarna Marwan, Filip och Victor gjorde ett par avgörande brytningar. Vi hade också bra lägen och Tobias var ytterst nära att ge oss segern efter fin pass från Simon. Återigen en mycket bra insats av samtliga inblandade mot ett mycket bra lag. Oerhört kul.

23/5 (B) Lag 3 – Hammarby 4   2-2 (2-2)
Målen: 1-2 Viktor Nilsson (Joakim Källqvist), 2-2 Christian Sorte (Alexander Tengqvist).

En strålande kämpainsats gav en poäng! Efter att ha briljerat under snart två månader med vackert spel fick vi en ny erfarenhet. Det går faktiskt att ta poäng genom en stark vilja. Vår motståndare, Hammarby 4, är ett mycket bra, trevligt och spelskickligt lag. Dock spelade vi med huvudet under armen inledningsvis och var inte vakna. Då stod det 2-0. Känslan var direkt att detta kunde bli tvåsiffrigt om ingen skärpning skedde. Henok var inte med då han skadat foten och ett par minuter innan match gav Gustaf Ö återbud p g a höftont. Vi fick ändra om lite men det blev än värre då Viktor N tvingades bryta halvvägs in i den första halvleken. Dessförinnan hade han reducerat efter fin pass från Jocke. Filip C och Marwan fick därefter spela nonstop på backen i värmen. De andra krigade på som aldrig förr och vi visste att vi endast skulle få några målchanser. På en utspark från Alex kunde Christian (vem annars?) vricka in kvitteringen. Andra halvlek blev en pärs. Hammarby tryckte på och vi försökte stå emot. Problemet är att inte vi har några "rensare" i laget som sparkar bort bollen. Vi försökte spela oss ur situationerna vilket i sin tur skapade nya lägen för Hammarby. De blev dock alltmer stressade och hade för bråttom i avsluten. Till slut redde vi ut stormen. Resultatet var inte rättvist men å andra sidan har vi förlorat 6 poäng mot lag som spelat som vi fick göra i denna match. Mycket kul att se en pånyttfödd Jocke Källqvist i laget som var riktigt bra. Emil L och Tobbe var kanon både defensivt och med sina dribblingar. Christian jagade som en galning upp på topp. Filip och Marwan offrade sig på allt. Alex gjorde ett par avgörande räddningar. Men matchens lirare var Simon. Vilken fighter!

13/5 (H) Lag 3 – Tyresö FF 4   1-0 (0-0)

Det är ju bara att konstatera att det varit spännande i varje seriematch som lag 3 spelat. Efter 2 uddamålsförluster då vi tryggt på och inte fått in bollen har vi lyckats vinna med uddamålet mot mycket bra motstånd. Segern idag mot Tyresö FF 4 var ännu ett bevis på att vi bemästrar det defensiva spelet allt bättre, trots att samtliga är offensivt lagda. Gustaf Ö framträder allt mer som en mycket duktig back och höll ihop försvarsspelet. Marwan är den kvicke som dribblar sig ur situationerna. Victor T har växt nu när han tar det lite lugnare med bollen. Framför spelar en kader grabbar som numera är s k två-vägsspelare. Man jobbar hårt tillbaka efter att laget förlorat boll. Tyresö började bäst i denna match och tog kommandot. Vi jobbade oss in och efter en dubbelchans av Christian började vi ta över allt mer. Tyresö var ytterst nära att ta ledningen då Alex skadade sig i mål och domaren inte blåste av. 0-0 kändes som ett rättvist resultat i halvtid. I början av andra fick Christian en gratis chans men Tyresös målvakt räddade formidabelt. Vi skapade många bra chanser i andra med fina anfall men det var ett slumpmål som avgjorde denna tillställningen. Tyresö rensade och Emil L mötte direkt och fick en bra träff. Det ställde den duktige Tyresö-målvakten som inte räknat med ett skott därifrån. Tyresö fick flytta upp och vi hade flera bra lägen att avgöra men då revanscherade sig keepern flera gånger om. Vi hade en aktiv press över hela banan och Tyresö-spelarna blev stressade. Segern var sett över matchen rättvis men kunde slutat lite hur som helst. Alex i mål hade en perfekt match i och med att han höll nollan.

5/5 (B) Lag 3 – Värmdö IF 4   1-2 (0-1)
Målet: 1-2 Christian Sorte (Tobias Million).

Det är inte ofta man mår fysiskt dåligt efter en match. Det här var en sådan. Trots återigen fint spel och mängder med målchanser förlorade vi mot ett kompakt Värmdö med 1-2. Det känns inte bra att vi står på en seger efter 3 matcher, det speglar inte hur matcherna sett ut. Nu började det illa för oss då en bakåtpass blev till frispelning och 0-1 efter en knapp minut. Sedan var det spel mot ett mål. Man blev nästa lite nervös då Värmdö var över halva planen. Första kvitteringsläget kom då Emil L sköt i ribban, därefter skapades målchanser på löpande band mot en mycket duktig målvakt och räddade inte han så stod en back i vägen på mållinjen. Värmdö spelade fysiskt och i vissa fall på gränsen, vilket innebar att vi fick ett par småskador. Vi gav dock inte upp utan fortsatte trumma på. I andra halvlek stod Värmdö upp bättre även om det var ett betongförsvar vi mötte. Det tog nästan fem minuter innan vi fick vår första chans. Vi ägde boll och när man började undra om bollen överhuvudtaget skulle gå i mål, så fick Värmdö frispark. Denna slogs in i en gröt av spelare och passerade alla in i mål. Vi fick flytta upp spelet ännu mer, vilket skapade vissa lägen för kontring, där Värmdö hade ett bra tillfälle. Med 3 minuter kvar kunde Christian äntligen slå hål på nollan. Vi satsade framåt men kom inte närmare än ett fräsande skott av Gustaf och en utsida av stolpen. Vi fick i vart fall beröm av Värmdö-åskådare som tyckte vi spelade fin fotboll. Sådant är alltid glädjande.

29/4 (H) Lag 3 – Boo FF 2   2-1 (0-0)
Målen: 1-0 Christian Sorte (Viktor Nilsson), 2-1 Christian Sorte (Emil Lundström).

Äntligen lyckades vi besegra Boo FF 2. Vi har stått emot bra i vissa matcher genom åren och närmast var vi nu sist i Nackamästerskapen då Boo vann på ett s k Golden Goal. Boo 2 har dock alltid varit det bättre laget. I denna match var det helt jämnt och vi lyckades få ordning på defensiven. Därför skapades det inte mycket chanser i matchen. Christian hade ett par lägen i första men Boo:s målvakt avvärjde på ett skickligt sätt. Christian förstod att han hade mycket mindre tid på sig i avsluten. Boo hade några chanser bl a ett i inledningen men då räddade Emil som hade fått hoppa in mellan stolparna. Andra halvlek var den första lik med den skillnaden att vi försökte komma igenom med rakare pass och inte bara på kanterna. Turbomotorn Viktor N hittade fram med en sådan pass till Christian och nu avslutade han på ett tillslag och gav oss ledningen. Boo kunde dock replikera per omgående då en alldeles får lång bakåtpass friställde en Boo-spelare som enkelt kvitterade. Sedan stod matchen och vägde. Med 5 minuter kvar och två skador på Simon och Henok (= inga avbytare) slog Emil en lång utspark som Christian hann först på och vackert lobbade in. Sedan var det kämpaglöd hos samtliga. Boo hade en bra möjlighet men slog bollen utanför. Vi redde ut stormen och vann denna bra fotbollsmatch. Simon slet enormt på mitten och anpassar sig hela tiden efter hur matchen blir. Oscar var riktigt duktig i sin "debut" i tufft motstånd. Emil var mycket bra i mål, Tobias fintade och spelade smart. Christoffer krigade rejält i andra halvlek, Henok visade vilken stark närkampsspelare och dribbler han är. Christian är en ruggigt bra forward och avgör denna match och Viktor N spelar med det största hjärtat av alla, vilken fighter. Till sist har vi en liten back som spelar fotboll på ett sätt som får det att kittla i ryggraden. Marwan var lysande. Så här kan det gå, ena veckan förlust då vi borde vinna och denna veckan vinst mot ett lag vi aldrig tidigare besegrat. Upp och ner går det och det är det som är fascinerande.

21/4 (B) Lag 3 – Boo FF 6   1-2 (1-1)
Målet: 1-0 Simon Kidane (Viktor Nilsson).

Fotboll är grymt ibland. Det fick laget erfara då man förlorade mot Boo FF 6 efter att ha ägt bollen hela matchen. Det var bra spel och vi rullade runt på den lilla sjumannaplanen. Vi skapade mängder av chanser men det var inte riktig koncentration i avsluten. Boo kom knappt över halva plan. Vi gör rättvist 1-0 då Simon stöter in bollen vid en hörna. Vi har ett par-tre riktigt bra chanser till innan Boo går upp i sitt första anfall och dra på trissor så gör de mål. En viss osäkerhet sprider sig i laget men vi behåller greppet och bollen. Flera avslut är mitt på mål. Andra halvlek är den första lik men vi slarvade lite när vi kom i lägen. 3 gånger slår vi bort bollen i 4 mot 2 respektive 3 mot 1-läge. Boo har lite fler möjligheter i andra och Alex gör en suveränt dubbelräddning på en farlighet. Det hindrar inte Boo från att sätta sitt andra mål efter ett fint inlägg där markeringen inte fungerade. Sedan är det som förgjort. Emil snurrar upp två på kanten och Simon får öppet mål ifrån 2 meter men skjuter i stolpen. Tobbe spelar Christian helt fri men målvakten räddar. Målchansfördelningen i matchen var väl c:a 15-3 och så förlorar vi med 1-2. Det är en bra lärdom inför framtiden att vara det bättre laget men ändå förlora. Det är bara att ta nya tag. Marwan och Victor T gjorde en mycket bra match.