Nackamästerskapen 2007

6/10 (Gruppspel)

Lag 3 – Järla IF FK 4   3-0 (0-0)
Målen: 1-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 2-0 Henok Tesfu (Emil Östblom), 3-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson).

Detta blev en karaktärsmatch och lärdom då vi inte fick igång spelet på den lilla 7-mannaplanen. Järla backade hem föredömligt och hade ett betongförsvar. Vi visade prov på oskärka i avsluten vilket innebar att det infann sig en nervositet. Vi har varit i den här situationen förut då vi totaldominerat men sedan förlorat. Efter 0-0 i halvlek spelade Christian osjälviskt fram Emil L som kunde sätta ledningsbollen. Henok utökade ledningen efter en genialiskt genomskärare av Emil Ö. Emil satte spiken i likkistan då han stötte in Viktors inlägg. Det var ingen bra match. Laget spelade ängsligt men det var ju också tidigt på morgonen.

Lag 3 – Boo FF 2   2-1 (0-1)
Målen: 1-1 Viktor Nilsson (Christian Sorte), 2-1 Christian Sorte (Viktor Nilsson).

Riktigt tveksam första halvlek. Vi backade hem med stor respekt för motståndet. Det fick rulla runt och vi tog inte tag i spelet. Efter hand blev det bättre men det var ändå logiskt då Boo tog ledningen efter att en killa friställts efter snedstuds på Tobbe. Vi gick ut med en helt annan inställning i andra och efter en frispark fick vi straff då en Boo-spelare tog med handen. Christian som aldrig missat en straff fick en ny erfarenhet då målvakten räddade. Nu hade Viktor N bestämt sig att det skulle bli mål och vräkte sig fram och slog in returen. Vi dominerade matchbilden och när Viktor N nickade fram Emil L:s crosspass dök Christian upp och vräkte in bollen i nättaket. Boo förmådde inte att skapa någon kvitteringschans.

7/10 (Slutspel)

Lag 3 – Jarlabergs IF   4-0 (2-0) - 8-delsfinal
Målen: 1-0 Emil Lundström (Simon Kidane), 2-0 Marwan Ibrahim (Tobias Million), 3-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 4-0 Henok Tesfu (Marwan Ibrahim).

Här var det morgontrötta killar igen. Nu var inte motståndet det bästa och vi kunde obekymrat springa ifrån till 4-0, utan att övertyga. Emil L gjorde 2 mål och sprang mycket. Sprang mycket gjorde även Simon. Marwan gjorde sitt första mål för året.

Lag 3 – Saltsjöbadens IF 5   7-0 (2-0) - kvartsfinal
Målen: 1-0 Emil Lundström (Viktor Nilsson), 2-0 Viktor Nilsson, 3-0 Viktor Nilsson (Emil Lundström), 4-0 Marwan Ibrahim (Henok Tesfu), 5-0 Emil Lundström (Christian Sorte), 6-0 Filip Christensen (Emil Lundström), 7-0 Christian Sorte.

Det här var ingen värdemätare. Det var en hyfsat spännande match i första halvlek. Emil L gav oss ledningen med nick ribba in och Viktor slog en hörna som tappades in av målvakten. I andra halvlek spelade med ett bättre lugn än vi gjort tidigare och rann ifrån till hela 7-0. Genom åren har vi inte haft många derbyn å andra sidan har vi vunnit samtliga.

Lag 3 – Boo FF 3   1-2 (1-1) - semifinal
Målet: 1-0 Emil Östblom (Marwan Ibrahim).

Så nära det var och så grym fotbollen är ibland. Vi var det bättre laget men förlorade mot ett vilt kämpade Boo 3. När halva första halvlek hade gått hade Boo knapp varit över halva plan efter fint spel från vår sida. Emil Ö kunde till slut sätta ledningsbollen efter ett otal chanser. Vi hade massor av lägen att öka på och istället får Boo en hårt dömd straff med 20 sekunder kvar. Naturligtvis kvitterar dem. Vi är inte lika dominanta i andra även om vi håller i taktpinnen. Boo kontrar tidigt in 2-1 och vi får jaga mål. Vi saknar inte chanser men får inte in bollen. Boo höll ihop sitt lag bra försvarsmässigt och kämpade föredömligt. Förra året åkte vi ut i 8-delsfinalen efter en heroiskt insats mot slutsegrarna, som var det bättre laget i matchen. I år gick vi till semifinal och blev utslagna efter att ha dominerat spelet. Det är en utveckling som heter duga och det efter att vi inte riktigt fått spelet att stämma. Det visar hur bra laget blivit. En hel del positiva saker fanns. Stoffis gjorde en mycket bra turnering som back, det gjorde även spelskicklige Gurra. Filip har aldrig setts bättre och gjorde sina bästa matcher någonsin. Simon var stark och hittade bra spelvägar. Viktor gick fram som en traktor på sin kant och Marwan var en bra yttermittfältare. Forwardsspelet fick vi inte till att fungera även om Henok och Christian försökte. Bästa spelaren i turneringen var tvivelsutan Emil L som sprang mest, skapade mest och gjorde dessutom mest mål.